Kondicija ni moja najboljša prijateljica ( sem pa dober v vztrajnosti )

08. maj 2009 ob 22:52 | 357
Po mnogem času sem se zopet odpravil v hribe. Moram priznat , da se nisem čisto nič pripravljal in rezulat je bil tu: pihanje kot parna lokomotiva. Nisem mogel verjeti, da lahko izgubiš toliko kondicije vendar se je pokazala resnica. Očitno je, da moram vsakodnevno vzdrževati kondicijo.

Nečakinja je pela na Šmarni gori in zaradi nje sem šel v hribe. Nečakinja ima tudi bratca, ki me je ves čas preganjal. Enkrat mi je celo rekel: saj ni čudno,da pihaš saj si debel!!! To spoznanje me je zadelo v 'živo' in globoko sem se zamislil sam nad seboj. Sem res toliko debel,da piham kot parna lokomotiva? Resnica boli in moram pritrditi nečaku,da je zadel žebljico na glavico. Res pa je,da potrebujem nekaj časa za zagon 'železja' ( mojega telesa ).Ko mi zalaufa telo,ne zaostanem ampak kar letim.

Pot na Šmarno goro sploh ni zahtevna za dobrega planinca ali za povprečnega pešca.Vse se konča pri kondiciji in to si moram priznati,da sem zatajil.So ovinki in ravnine na katerih se lahko odpočiješ.

V glavnem:na Šmarno goro sem pa le prišel!Ko si na vrhu,pozabiš na vse tegobe in preznojeno majico.

Lekcija je naslednja: kdor nima kondicije si jo mora vsakodnevno nabirat,da bo lahko prišel na določen hrib ali goro.Če si ne,sem dokaz jaz osebno.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
crtomir8
crtomir89 let nazaj

gibati se...gibati,gibati in še enkrat gibati!:)))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev