Prostovoljstvo

06. maj 2009 ob 14:10 | 325
Pred dvema letoma sem videl na portalu www.prostovoljstvo oglas za Odprto prvenstvo v namiznem tenisu za invalide v Kranjski gori ( 2007 ) . Zdelo se mi je zanimivo , ker sem altruist . Prijavil sem se na oglas . Zbrali smo se v Kranjski gori , kjer smo imeli skupni sestanek na katerem smo se dogovorili o zadolžitvah : redarji , pobiralci žog,infomiranje itd. Mene so dali za pobiralca žogic . Nastanili so nas v RTV dom pod Planico . Spoznal sem prijatelje in prijateljice z vseh koncev Slovenije . To je bil najlepši del mojega življenja .Odprto prvenstvo je trajalo šest dni . Imeli smo brezplačno hrano in brezplačno domovanje pod Planico . Tekmovalci/tekmovalke so prihajali iz vse Evrope tudi Amerike . Videl sem koliko življenjske energije imajo čeprav so na invalidskem vozičku , nekateri brez rok , nog . Šele takrat sem spoznal , da ne smem jamrati ter se moram zgledovati po njih . Nikoli ne smeš obupati nad življenjem , ker je lahko tvoj zadnji dih . Uživaj življenje v vsakem trenutku.

Bil sem prostovoljec na 1.Luninem festivalu za otroke . Pomagal sem animatorki pri nagradah . Otroci so peli in plesali na odru za nagrado so dobili dežnik , barvice itd. Lepo sem se imel .

Trenutno delam kot prostovoljec na Centru za socialno delo , kjer imam z otroki športni popoldan ( nogomet , med dvema ognjema itd.) .

Prostovoljno delo me izpopolnjuje in daje občutek , da nekaj dajem v zameno pa dobivam neprecenljive izkušnje v življenju . Rad delam z otroki,ker me izredno veseli in otroci so taka prisrčna in odkrita bitja .Komentarji 1

če želiš komentirati, se
arja
arja9 let nazaj

pohvale vredno!

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev