Erepublik osvaja Slovenijo

04. januar 2011 ob 16:01 | 191
Na svetovnem spletu se odvija drug svet, v katerem Slovenija piše drugačno zgodovino. Državo eSlovenijo je tako na primer pred časom okupirala eHrvaška, sedaj pa smo eSlovenci napadli eItalijo.

Erepublik je spletna igra, katere igralci ob registraciji na spletni strani postanejo državljani ene od svetovnih držav, med njimi tudi eSlovenije. Virtualna Slovenija ima v igri kar pestro vojno zgodovino, saj jo je leta 2008 okupirala eHrvaška, ki smo ji lani vrnili udarec in znova ustanovili samostojno eSlovenijo.

Tik pred novim letom je spletna različica naše države v igri, v kateri sodeluje 1.500 slovenskih igralcev, napadla eItalijo in zavzela Benečijo in Lombardijo. Vojaški pohod se bo nadaljeval še v okupirani Salzburg in na Bavarsko, nato pa igralci načrtujejo zavzetje nekaterih švicarskih regij in nadaljevanje napada proti jugu Italije.

Zaveznici eSlovenije sta eSrbija in eMadžarska

Verjetno je do sedaj že postalo jasno, da igra temelji na rivalstvih med državami, saj države napadajo ena drugo s pomočjo svojih zaveznikov in vstopajo v vojne. Zaveznika eSlovenije sta na primer eSrbija in eMadžarska, naši nasprotniki pa so eHrvati in eItalijani. Vojne so potrebne predvsem zato, ker virtualne države z zavzetjem posameznih regij pospešujejo svojo ekonomijo.

Politična ureditev vsake virtualne države je demokracija. Vsak igralec lahko izdaja tudi svoj časopis ali ustanovi svoje lastno podjetje ter pri tem zaposluje druge soigralce, kar spretnim igralcem omogoča mešetarjenje in z nekaj iznajdljivosti ter sreče lahko tudi kaj zaslužijo.

Največ igralcev ima virtualna Srbija

Kot omenjeno, v igri eRepublik sodeluje 1.500 slovenskih igralcev, sicer pa ima največ virtualnih prebivalcev trenutno Srbija (16.687 igralcev), ki ji sledijo Poljska (16.401 igralcev), Turčija (14.584 igralcev) in Združene države Amerike (14.175 igralcev).

Dostopna je na naslovu http://www.erepublik.com, vse kar je potrebno za igranje je spletni brskalnik. Že ob registraciji lahko pomagate eSloveniji, če se registrirate prek naslova: http://www.erepublik.com/en/referrer/Howly
Veliko pogovorov o sami igri poteka tudi na http://www.erepublik.si forumu, ki je uradni forum slovenske skupnosti.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev