Povečajte doseg signala Wi-Fi

09. december 2010 ob 14:06 | 646
Kaj storiti, če je dostopna točka Wi-Fi preveč oddaljena, da bi lahko vaš računalnik vzpostavil povezavo u njo? Kakovost povezave je mogoče znatno povečati s pomočjo usmerjene antene, katere izdelava vam ne bi smela vzeti veliko časa in truda.

1. Za izdelavo usmerjene antene Wi-Fi v osnovi potrebujete zgolj parabolični reflektor in Wi-Fi USB-adapter. Najbolj značilni predstavnik paraboličnega reflektorja je verjetno satelitski krožnik, ki ga lahko uporabite tudi za izdelavo vaše usmerjene antene Wi-Fi, če imate katerega odveč. Večji kot je satelitski krožnik, bolje se bo odnesla antena.2. Parabolični reflektor usmerja elektromagnetne valove v svojo goriščno točko, v kateri je pri satelitskem krožniku nameščen antesnki modul satelitskega sprejemnika. Ta antenski modul odstranite in na njegovo mesto pritrdite Wi-Fi USB-adapter, ki ga z USB-podaljškom seveda povežite z računalnikom.

3. Veliko ljudi namesto satelitskega krožnika raje uporabi kakšen drug manjši in lažji prenosljiv kovinski predmet v obliki paraboličnega reflektorja. Predmeti, kot so kuhinjska posoda, senčila svetilk, cedilke in kovinske mreže ventilatorjev se sicer večinoma dobro odnesejo, vendar bosta morali pri takšnem reflektorju goriščno točko za montažo Wi-Fi USB- adapterja najti s poskušanjem. Uporabite program za merjenje jakosti signala, kot je na primer NetStumbler, in poiščite takšno oddaljenost Wi-Fi USB- adaptarja od reflektorja, da bo jakost signala Wi-Fi največja.

4. Vsi satelitski krožniki so narejeni tako, da so usmerjeni v nebo. Vaš krožnik bo zato še vedno usmerjen v nebo, če ga boste postavili pod kotom 90 stopinj glede na tla. Usmerite krožnik tako, da bo usmerjen naprej pod kotom 45 stopinj. Ta kot ustrezno zmanjšajte, če ste na vrhu hriba. Anteno bo morda potrebno postaviti na streho, če je dostopna točka Wi-Fi res daleč. V tem primeru uporabite aktivni USB- podaljšek, saj USB- kabel za povezavo Wi-Fi USB- adapterja z računalnikom ne sme biti daljši od petih metrov.

5. Satelitski krožnik je mogoče uporabiti tudi za izboljšanje GSM- signala. Danes večina telefonov nima vgrajenega priklučka za dodatno anteno, ato boste morali v goriščno tpčko montirati kar cel mobilni telefon in ga nato uporabljati s pomočjo slušalke Bluetooth.

VIR: Hack-Protect portal

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev