Iranski teorija o izvoru Hrvatov

18. oktober 2016 ob 18:04 | 288
Iranski teorija o izvoru Hrvatov
Porazdelitev iranskega naroda v prvem stoletju. Pr. Kr. ( Scythia je prikazana v oranžni barvi)

Teorija, da so stari Hrvati prišli v Evropo iz Irana se razvija od konca 18. stoletja , veliko pridobil popularnost po neodvisnosti hrvaščino . Odkrili so stare zapise in različne podobnosti, ki kažejo na možnost, da so bili Hrvati, ko je iranska plemena. Eden od avtorjev te naloge je profesor Oriental Papeškega inštituta v Rimu, je jezuit Stjepan Chrysin Sakač . [1]

Za druge teorije o izvoru Hrvatov glej seznam teorij o izvoru Hrvatov .

vsebina

1 Etimologija hrvaška imena
2 podobnosti Hrvatov in Iranci
3 Zgodnja zgodovina Hrvatov po tej teoriji
4. Pred kratkim politično ozadje
5 Pisni zapisi
6 Viri
7 Reference

Izvor hrvaških imen

Ime Hrvati, po trenutnih raziskavah je zakoreninjena v iranskih ali arijskih besed, in verjetno od proto-arijske Saraswati ( sanskrta ), ki se je kasneje spremenila v Harahwaiti. nazaj na 3750 pred našim štetjem je termin. Vedeti morate, da Arya narodi prodrli v Indiji , ki nosi ime Irana in iranski jezik . Danes se imenujejo hindujci (reka Ind ) in da vejo indoevropskih (Arijska narodov). "Plemenita" in predpona ar- Arijska sredstvo prisotno tako v imenu Aryan in različnimi drugimi imeni. Tudi v asirski obstajala ime ARVATO. Druge različne variante najti v drugih narodov, ki so bili v stiku s Hrvati, in to etnonim ostala ohranjena imena mest, pa tudi v Siriji (Arwata) Chorwat v Indiji, in tam je naselje Kurdistan in Hrvatov. Pomen imena Hrvatov bi lahko imelo podoben pomen, ki ima ime Arya in Harahwaiti.

V enem rokopisu, ki sega v 1370th pr. Kr. Omenjeno Hrvati in njihov jezik kot Hurrvuhe. V časih, v Achaemenids , zlasti z Kira II. In Darius I. Tam vzhodni iranski provinci Harauvatya in plemena, ki živi tam bil imenovan Harauvatis ali Harahvaiti ( krči. Arahozija ), so omenjeni 12-krat. Obstajata dve rokopisi, ki se omenja Hrvate v Iranu v drugem. in III. stoletje pred našim štetjem v državah Horooouathos in Horoathoi. V 318 . omenjeni Arijci (Aryan) Horites ( Hurrians ) 559 . razpravlja o arijski konjeniki Hrwts področja za Krim in Azovskega .

Imena verige v III. tisočletje pred našim štetjem. Kr. povezuje Kavkaz-mezopotamskega-iranska Prahrvate z današnjimi Hrvati izgleda takole:

Huravat - Saraswati - Aruvat - Harahvaiti - Harvat - Aurvat - Harauvatiš- Harauvatija - Harauvat - Harauvat - Harahvati - Horohvat - Arivates - Horvathos - Hrovatoi - Crvat - Harvat - Horvat - Hrvat [ uredi ]
Podobnosti Hrvatov in Iranci

V podporo iranskega izvora Hrvatov označuje jeziku ali oblačila. Obstaja veliko podobnosti imena trenutnih Hrvatov in tiste, ki so bile uporabljene v starem Iranu. Še ena stvar, ki kaže iranskega porekla, svoja oblačila. Ti so oblečeni v Sassanids . Večina lokalnih ženskih oblačil s hrvaškimi žensk je podoben tistemu, ki ga ženske stare iranskega imperija respirator. Hrvati so prišli v novi državi, z ali brez žalosti in Buga in njihovih bratov. Imena teh ljudi zagotovo danes v imenih rodov, ki so se naselili nove hrvaške regije: Tugomirići , Bužan in drugih plemen, katerih zgodovina je veliko bolj jasno, nekateri postali in priimkov.

Obstaja že dolgo pred Kristusom v zgodnjem Iranu in Kurdistan pod geslom šahovnici in trojni Wattle cvetenja veliko samostojno civilizacije v svojem jeziku zgodaj hurrwuhé in Hurat kraljestev Harauvatiya pred 2600-2323 leti., Vendar je največji Hurátina pred 2843-2578 leti., Hurrwuhi-Ehelena pred 3520-3268 letom. in najstarejši Hurrwúrtu pred 4360-3710 leti. V svojih prestolnicah - wesi, jedilnico pod tricolor tiara celo petdeset zgodnje guvernerji in kralje, na primer Bratarna, Surina in Radomišt, z bojevniki -. Marjani in duhovnikov - Yaran pod papeža Lubura in božanskosti Nin-Sawúška.

Stari Hrvati so bili opisani, ki jih svet barv in iransko način. Bela je barva kaže na zahod, rdeča - jug, zelena - vzhod in črna. - Sever [2]
Zgodnja zgodovina Hrvatov tej teoriji

Sedmi stoletja, Avari prišel po Dalmaciji in je v 615 614.- salonu , Hrvati še vedno zaostaja Karpatov . Na poti proti obali Jadrana pred ustanovitev Bele in Rdeče Hrvaške. Ti so nomadsko ljudstvo okoli 200 pr prešli na stepe in peljala v Evropi ob koncu četrta stoletja , po možnosti skupaj z Hun . So premagali Slovani v severni Bohemia in južni Poljski in ustanovil Belo Hrvaško. Slovanski jezik prevzela številčno Pogosto smo naleteli na Slovane, vendar je ohranil hrvaško ime, ki jim sledi več tisoč leti, je bila prvič omenjena kot Harahwaiti od 3750 pred našim štetjem.

V 7. stoletju, ki prihajajo v rimskem območju jih je poklical Slovane . Po kronološkem zgodovinskih imen Hrvatov sledijo tudi njihove migracije iz Irana in Afganistana (Harahvaiti in Harauvat) na ozemlju Armenije v Gruziji (Hurravat in Hurrvuhe), do Črnega morja Horoouathos in končno do jadranske obale (hrvaško). V 4. Hrvati stoletja prodrejo območje poseljeno Antima in sedež Red Hrvaška (v kar je zdaj Ukrajina), kjer so imenovani Horita. V Viking potopisci ta država imenuje Krowataland . Z ruskih in poljskih potovalnih pisatelji so bili imenovani Carvati, Rothe Krobatthen in Horvaty. Ukrajinski na Hrvaško po smrti kralja Mezamero združuje belo (Transcarpathian) Hrvaška v širšem Hrvaškem. Glavno mesto države je danes Krakow . V ANT šestem stoletju se lahko shranijo-slovanska zveza se drobi pod pritiskom Avarov. Anti izginejo. Hrvati so oštevilčene, in nadaljevala Avarov na Jadranu, kjer so ugotovili še Red Hrvaško . Tu se naj bi enkrat prišli v drugi polovici 7. stoletja. (Cesar Heracles čeprav so že 630. odpeljal Avari in Slovani na jadranski obali.)
Nedavno politično ozadje

Danes pa obstaja veliko realne dokaze, ki spodbijajo teorijo slovanskega izvora Hrvatov. Prisotnost Hrvatov na območjih naseljenih Antima potegnil teorijo svojega slovanskega izvora, ki je še posebej primeren panslavistima in se spremenila v politično mit. Znanstvene raziskave na iransko poreklo Hrvatov je bilo v Jugoslaviji cenzurirani, in ne sme biti objavljena, Hrvati zgodovino zapisal politike. Prizadevanja za odkrivanje dokazov raziskav o tem problemu so živi dve sto let. V 1797 . Joseph Mikoczy Blumenthal objavila študijo o iranskega izvora Hrvatov in ugotovila, da migrira iz zahodnih območij stare Perzije.
Zapisi

Ena od prejšnjih oblik hrvaških imen, ΧΟΡΟΑΘΟΣ (Horoathos), ki se nahaja na Tanais tablete , zapisanih v grški abecedi 200 let, ki se nahajajo v pristanišču Tanais na polotoku Krim . Obe plošče se hranijo v arheološkem muzeju v ruskem mestu Sankt Peterburg . [3]

V pismu na čelu najstarejši banovini Hurrwurtu in akadščina vazal Kurdistan Hurra-Bani

Arwatal od Urkis okoli 2340th pr. Kr. (Dokumentirana akadščina klinopis boljši cesar Sargon Veliki )

Sirski klinopis Idril Aleppo vazali prvi vladar Hurrwuhe-sarmatskega Bratarina

Mitanni od Wasugana v Kurdistanu okoli 1500th pr. Kr.

Tri perzijski klinopis je 530. pr. Kr. Kralj Darej I. (525. do 486th BC)

Old Iranski vojaki Harauvat Bandak Vivana , vladar satrapies Haravatiš v starem Afganistanu

Sarmad (King) Surena (53.-36. BC) uničila oklepni konjenice 53. mesto pr. Kr. Številne rimske legije, kjer umre in sem rimski konzul Mark Kras

King Radomišt upira številne rimske legije , ki prebosti do Perzije

Sirski Bishop Zacharias Rhetor 559. Zapis priča pozno neslavenskoj gibljejo Arian konjeniški valni Hrwts vzdolž severne obale Azovskega morja

Viri

Studio croatica Andrew Lukinović: bratovščina sv Jerome pomagati hrvaškim beguncem
Mato Marcinko , Indo-Iranian izvor Hrvatov, Zagreb: Circulation Jurčić, 2000, ISBN 953-6462-33-8 , str. 331.
Wiki "Po iranski način stari Hrvati pomenila tudi barve sveta in države, v katerih so živeli (belo - zahod, rdeča - jug, zelena - vtičnica, črna - sever)."
(Stran 331.)

Škegro, Ante, "najstarejši" seznam "Hrvatov: Javni znaki z dvema marmorne plošče iz Tanais na Azovskega morja" v Bosni Franciscana 16 (2002), X, str. 134-144.

Literatura

MN Curic: Staroiransko poreklo Hrvatov. Zagreb leta 1991.
M. Vidovic: hrvaški iranske korenine. Gregory Nin, Zagreb leta 1991.
Znanstveno društvo za preučevanje izvor Hrvatov: Kdo in kje Hrvatov - revizija etnogeneza, Zagreb leta 1994.
Iranski Kulturni dom: Staroiransko poreklo Hrvatov (Zbornik simpozija), Zagreb 1999.
Škegro, Ante, "najstarejši" seznam "Hrvatov: Javni znaki z dvema marmorne plošče iz Tanais na Azovskega morja" v Bosni Franciscana 16 (2002), X, str. 134-144.
SK Sakač Hrvati do stoletja VII (Zbornik). Darko Sagrak, Zagreb 2000.
M. Marcinko: Indo-Iranian izvor Hrvatov. Jurčić, Zagreb 2000.
Združenje Muži Zagorje Heart: Izvor Hrvatov (Zbornica simpozij 2001-2006), ki je del I- Indo-Iranian izvoru, II.- Genetski odkritja, III-Etnogeneza. Zagreb-Zabok, 2007.

Identiteta Egipčani in antične Iranu [1]
Identiteta Egipčani in antične Iranu [2]
Put Hrvate na Jadranu [3]

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev