Hrvati niso Slovani in Darwin se je pri svoji teoriji močno zmotil" (alp)

05. oktober 2016 ob 17:33 | 135
Hrvati niso Slovani in Darwin se je pri svoji teoriji močno zmotil"
(alp)
19. oktober 2011 23. oktober 2012 4:55

Zagreb - Hrvati ne prihajajo iz Perzije, zelo malo imajo sorodnosti s Slovani, občutno pa se razlikujejo od svojih vzhodnih sosedov Srbov, Črnogorcev, Grkov in Albancev, ki imajo več azijskih, hunskih in tatarskih genov, je v torek na predstavitvi svoje knjige "Genetsko poreklo Hrvatov“ povedal dr. Ivan Jurić, sicer profesor na Agronomski fakulteti v Zagrebu.
Jadransko morje. (Foto: GoogleEarth)

Jurić je znan po tem, da zagovarja "ilirsko teorijo", trdi pa tudi, da je mitska slika o prihodu Hrvatov do Jadranskega morja v sedmem stoletju napačna, saj je med njihovimi geni največ tistih, ki kažejo, da so Hrvati avtohtoni staroselci. Pravi, da so Hrvati na tem ozemlju prebivali že pred nekaj 10 tisoč leti, še v dobi paleolitika.

"V mezolitiku je bilo naše prebivalstvo tako organizirano, da smo prvi narod v valu, ki ga je izzvala neolitska revolucija (začetek poljedelstva, op. p.). Iz istega paleolitičnega porekla so narodi severno od nas, medtem ko vzhodno od nas živi neolitsko prebivalstvo. Razlika med nami in Srbi, ki imajo precej večji delež neolitskega genoma, je velika.“

Jurić je do svojih ugotovitev prišel na podlagi 188 vzorcev iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine, te pa je poslal na analizo v ZDA. Pravi, da je v tem predelu avtohtona tudi slovanska haploskupina, ki se je na to območje preselila okoli tisoč let pred našim štetje.
Darwin se je zmotil

Še bolj od ilirske teorije pa je kontroverzna Jurićeva teorija, ki Darwinovi teoriji evolucije očita nepravilnosti in trdi, da nove vrste ne nastajajo zaradi naravne selekcije, temveč zaradi inteligentnega načrtovanja.

"Močno sem cenil Darwina. Še vedno imam njegovo sliko, ker je bil izjemen raziskovalec,“ je povedal Jurić. "Videl pa sem, da njegovo razumevanje evolucije ne vzdrži. Ko je moj zet preučeval to knjigo, je z menoj želel govoriti o darvinizmu. Na mizi je bilo takrat jabolko in grozdje. Vprašal sem ga: 'Vidiš ta črn grozd? Kaj misliš, kaj bo zraslo, če posadimo njegovo seme?' Odgovoril je: 'Najverjetneje tako črno grozdje,' jaz pa sem mu povedal: 'Ne, šlo bo za nekaj povsem drugega.' Ni možno podedovati interakcije genov, ki smo jih ustvarili. Obstaja ogromno število genotipov, ki se ne podeduje. Posadite seme jabolka in dobili boste povsem drugo jabolko. Zakaj potem imamo te vrste jabolk? Mi ustvarjamo vrste in razmnožujemo interakcije, a interakcije se ne morejo podedovati. Zato naravna selekcija ni mogla privesti do nastanka teh vrst. Če bi bil Darwin danes tukaj, bi videl, da ustvarjamo vrste in pasme z načrtovanjem interakcij genov, ne z naravno selekcijo,“ je svojo kreacionistično teorijo pojasnil Jurić.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
KANIBAL
KANIBAL1 leto nazaj

http://www.tportal.hr/scitech/znanost/154863/Hrvati-nisu-Slaveni-a-teorija-evolucije-je-pogresna.html
Zanimivo je prebrati tudi takšne članke.
Kaj je bil predolg za prevod ali je od kje drugje???

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev