Hrvati su Srbi iranskog porekla

10. oktober 2016 ob 18:36 | 197
Hrvati su Srbi iranskog porekla
e-Novine
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Haplotipi Eu13 i Eu7: Srbi (sa kačketima) i Hrvati (sa kišobranima)
Haplotipi Eu13 i Eu7: Srbi (sa kačketima) i Hrvati (sa kišobranima)
Photo: granitegrok.com

Hrvati su potomci Srba i genetska podudarnost dva naroda su gotovo identična sa tom razlikom što su Srbi, je l', a kako drugačije, stariji narod i samim tim su praktično i stvorili hrvatsku naciju. Ovako veli online kuršlus poznat pod nazivom Pravda, odnosno izvesni S. Milovanović, koji se pritom poziva na renomirani hrvatski institut znakovitog imena FA. Pošto je odmah na početku konstantovano da su Hrvati, u stvari, Srbi, a svi zajedno su iranskog porekla, renomirani FA i demolirana Pravda tvrde između ostalog i sledeće: Prvobitni Srbi i Hrvati su bili samo deo nacije Skiti, a pre toga su bili poznati i kao Kimeri, Sarmati, Alani, dok su danas jedini direktni potomci ovih drevnih ratnika kavkaski narod Oseti. Članak je obogaćen starosrpskim haplotipima koji se jedino povezuju sa hrvatskim, a sve to ima veze sa Srbima iz desetog, da prostite, stoljeća, a koji su, opet, preuzeli ime Skorbatus. Međutim, to nije sve - ludilo ne priznaje nacije, religije, jezike, a tek granice. Dijagnozu iz Pravde prenosimo u celosti sa nevidljivim međunaslovima, a iz poštovanja prema nadležnima i zaposlenima u specijalnoj medicinskoj ustanovi Dr "Laza Lazarević"
Sveta srpska zemlja: Lažna država Iran
Photo: news.bahai.org

Ovo ekskluzivno otkriće nije plod nikakvih trač rubrika ili šaljivih novinara već je rezultat istraživanja uglednog hrvatskog instituta FA iz Zagreba koje je vršeno poslednjih devet godina. Ovaj institut, koji ima više međunarodnih priznanja iz genetičkog istraživanja, objavio je da je na osnovu istraživanja na uzorku od 7320 ispitanika hrvatskih državljana dobijena najveća genetska podudarnost hromozoma Y i haplotipa sa slovenskim haplotipom srpskog naroda iz desetog veka.

Prema nekim novijim istraživanjima, u vreme pre velikih seoba naroda (pre pada zapadnog Rimskog carstva), dva plemena iranskog porekla pošla su u veliku avanturu.

Srbi i Hrvati su nekada bili plemena iranskog porekla, iz predela severno od Crnog Mora i Kavkaza. Prvobitni Srbi i Hrvati su bili samo deo nacije koja je kroz istoriju bila najpoznatija pod imenom Skiti. Prema hronoloskom redosledu, prvo su bili poznati kao Kimeri (Simerijanci), Skiti, Sarmati, Alani, a danas su jedini direktni potomci ovih drevnih ratnika kavkaski narod Oseti.

U daljim razmatranjima sa hrvatskog instituta FA kaže se da je Haplotip Eu7, odnosno takozvani hrvatski haplotip, moguće povezati jedino s haplotipom Eu13, koji je takozvani starosrpski haplotip, a povezan je sa Srbima do 10 veka. To bi otprilike značilo, kaže se dalje u zaključcima Instituta, da su sve dosadašnje pretpostavke o poreklu Hrvata bile potpuno pogrešne i da Hrvati nisu uspevali da vide ono što je očigledno".
Ništa nije tajno, što neće postati javno: Naslov X-File članka u tabloidu Pravda
Screenshot: pravda.rs

Hrvati su potomci Srba koji su negde tokom desetog veka prešli na područja naseljena manjim slovenskim plemenima, koja su se priklonila toj grupi i tokom desetog veka preuzeli ime Hrvat (latinski Skorbatus), kaže dr Milorad Pavić iz Instituta FA.

Takođe se naglašava kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci hromozoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji pa su zato dosadašnja istraživanja davala drugačije rezultate. Naime, prema Hrvatima, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj hromozoma Y i podudarnost haplotipa imaju sa Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tokom pet vekova kolonizacije, posebno nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, mešali svoje gene sa domaćim stanovništvom.
Nije u vlasništvu Miće Megatrenda: Institut FA
Photo: blog.myotcstore.com

Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumuna i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj grupi, objašnjavaju u Institutu i naglašavaju kako je hrvatski gen zapravo više povezan sa genom srpskih predaka nego genetska struktura današnjih Srba.

Iz Instituta su takođe poručili kako su poslednja dva meseca razmišljali hoće li objaviti ove rezultate jer time dovode u pitanje celu hrvatsko-srpsku istoriju i odnose dva naroda.

Brojne društvene mreže i portali širom Hrvatske već su očekivano prepuni negativnih komentara javnosti koja nikako ne može da podnese činjenicu da potiču od “mrskih im Srba” i da je to sada i naučno potvrđeno.

Nemamo mi nikakve veze sa Srbima, niti su nam imena naroda zajednička. Hrvati se tako zovu što su kroz istoriju bili herojski narod i hrvali se sa protivnicima dok su Srbi bili prljavi i vašljivi pa se stalno češali i vikali “svrbi, svrbi” te im otud ostao naziv Srbi, jedan je od zluradih komentara jednog od Fejsbuk posetilaca u Hrvatskoj kome očigledno istorija baš i nije jača strana.

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
MojsterB
MojsterB1 leto nazaj

Hrvati su Srbi iranskog porekla? Jaz sem pa zmer mislu da so Srbi iz Rusije pršli.

KANIBAL
KANIBAL1 leto nazaj

Ko gledam tvoje ''videe'' in ''bloge'' se mi vse bolj zdi da sploh ne veš s čim si podkuril.
Ne more biti vsak kurjač.
Ampak za taka življenjska spoznanja si najbrž še premlad...

MojsterB
MojsterB1 leto nazaj

;)
"iou" men ti je drek za tu

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev