dosje

24. oktober 2010 ob 15:35 | 317
Na kratko o Jelinčiču, kaj je Jelinčič in kdo je Jelinčič.
Ne morem verjeti, da vas že več kot deset let zavaja politični kriminalec Jelinčič, in da nekateri vidite prihodnost vas, vaših otrok in našega naroda v kriminalcu, hinavcu in največjem izdajalcu slovenskega naroda Jelinčiču. Pa bi rekli po Štajersko, (pa ja Slovenci niste tak tumasti,) če ravno ste 50 let mislili s cepljenimi možgani, zdaj pa bil že čas, da gre cepivo iz glave, po več kot 10 letih samostojne Slovenije.

O Jelinčiču se prvič več sliši 12. junija 1975. leta, ko je glavni organizator velike tatvine v Slovenskem narodnem muzeju. Okrade dragoceno narodno dediščino in jo proda v tujini. Obsojen je na 5 let in 6 mesecev zapora, sodeluje v raznih krajah in vlomih v slovenskih cerkvah, v enem od vlomov se njegov polbrat zagozdi v železne križe na oknu cerkve, v takem stanju ga zaloti tudi policija, (pa bi rekli od boga kaznovan). V zaporu presedi manj kot 3 leta. Leta 1992 se pojavi v javnosti s Slovensko nacionalno stranko, in na shodih govori, češ da je bil 1975 zaprt zaradi zavzemanja za samostojno Slovenijo, ljudje seveda nasedejo. Leta 1978 ga sprejmejo v UDBO, kjer opravlja svoje delo pod imenom padalec, zalezuje Slovence doma in po svetu, postane udbovski špicelj.

Prvič nastopi na parlamentarnih volitvah 1992, za volitve ga pripravi UDBA, saj obstaja nevarnost volilnega poraza slovenskih komunistov. Popularen postane predvsem s streljanjem v Tržiču na jugoviče, s katerimi se pred tem vse lepo dogovorijo. Na predvolilnih shodih leta 1992 kriči, izgnati je potrebno vse južnjake tudi Srbe kateri kasneje na parlamentarnih volitvah leta 2000 večinsko sestavljajo volilno listo Slovenske nacionalne stranke. Pred volitvami 1992 udarja tudi po komunistih in partizanih. Leta 1992 pride s političnimi prevarami in pomočjo UDBE do 12 poslanskih mest, v parlamentu razbije stranko in če ravno je vso članstvo in odbori proti njemu mu v pravnem postopku na sodišču dodelijo sodno zmago, da je on edini naslednik Slovenske nacionalne stranke. Seveda je sodišče verjelo njemu in UDBI, tisti ki vedo kaj se je takrat zgodilo vedo, da je Slovenska nacionalna stranka nelegitimno v njegovih rokah. Da bi v vsaki demokratični državi razsodba sodišča bila drugačna.

Volitve 1996 uspe se mu obdržati v parlamentu, predvsem spremeni taktiko, začne hvaliti partizane in odrihati po katoliški cerkvi, v ožjem krogu svojih pristašev okajen pove: najbolje mi gre na Štajerskem tam mi je najlažje z mojim programom, ( to pomeni da so Štajerci najbolj plitki) ljudje ponovno nasedejo in uspe mu ostati v parlamentu.
Da LDS sestavi vlado, prestopi k njim Ciril Pucko, za vlado pa glasuje še SNS in tako se z Jelinčičevo pomočjo vladavina LDS nadaljuje.

Na Štajerskem ima SNS vedno dober volilni rezultat, poslanec s tega dela je Peter Lešnik. Lešnik med mandatom umre in ga zamenja nadomestni poslanec Sašo Peče. Z demagoškim nastopom postane drugi steber Jelinčičeve SNS.

Volitve 2000. Nova taktika - začne novačiti južnjake, predvsem Srbe, katere je 1992 naganjal domov in jih imenoval primitivna golazen. Hodi na obiske k diktatorjem Miloševiću itd. Njegovi kandidati na volilni listi leta 2000 so večinoma južnjaki, v prvi volilni enoti Gorenjska vsi po vrsti, kandidirali so, Velit Ališić, Borko Tasić, Milotin Božić, Radivoje Nikolić, Milan Marković, Jelena Milković, nekaj podobnega je tudi v drugih volilnih enotah. In to je Slovenska nacionalna stranka, naši ljudje zopet nasedajo, res cepljeni možgani.
Pred volitvami se istega leta razide z življenjsko sopotnico in poslanko SNS Polonco Dobrajc. Z njo se razide tudi politično in tako s pomočjo njenega glasu prevzame vlado Andrej Bajuk. Posledica napačnega načina vladanje je ogromen uspeh LDS na volitvah leta 2000 in tokrat LDS ne potrebuje Jelinčičeve podpore.

Leta 2002 postane mandatar Anton Rop. Sašo Peče se dogovarja, da bi SNS podprla Ropovo vlado, vendar postavi pogoj, da mora Rop urediti državno službo za Roka Pečeta, starejšega brata Saša Pečeta. Sašo Peče kot pogoj postavi vsaj 800.000 SIT neto plače s tem, da mu ne bo treba nič delat. Rop ga odslovi in SNS tako ne podpre Ropove vlade, v bistvu pa je niti ne rabi podpret, saj ima brez tega LDS, ZLSD, SLS in DeSUS skoraj dvotretjinsko večino v parlamentu.

Zmago Jelinčič je namreč primer politika, ki mu ne bi moglo uspeti v nobeni demokratični državi, saj je značilen primer prevaranta, podleža, lažnivca, kriminalca, ki se je najprej pokesal s sodelovanjem v UDBI, nato pa je temu primerno prilagajal svoja politična stališča, glede na potrebe svojega političnega gospodarja. In če se je kdaj pretvarjal za skrajnega nacionalista je bilo to zgolj zato, ker so mu tako ukazovali drugi.

Nastavljen je bil od UBDE, zato ker je edino on znal v danem času preprečiti slovenskemu narodu, da si ni uredil države po svoji volji ampak po volji drugih. Jelinčič je predvsem veliki jugotitoist kateri zaradi razpada Jugoslavije krivi in zelo sovraži Slovenijo in njen narod to sovraštvo do slovenstva delno izvira že iz njegovega otroštva. Vsi tisti, ki ga hvalite in mu dajate volilne glasove vedite, da delate veliko škodo sebi svojim potomcem predvsem pa svojemu narodu. Takšnega nevarnega parazita še ni bilo na slovenskem, dobro ga poglejte v obraz in videli boste njegov pravi jaz, pa tudi južnjaki vedite, da danes hvali Srbe jutri bodo boljši Hrvati pojutrišnjem morda kdo drug. To je samo nekaj malega o njegovi pokvarjeni duši političnega kriminalca Jelinčiča. Na koncu vas vprašam, ali je on slovenski nacionalist, ali je on plemeniti, NE ampak kriminalec, lažnivec, lopov, ki si bo na parlamentarnih volitvah leta 2004 izmišljeval nove politične igre, in del našega naroda mu bo ponovno nasedel, češ on bo rešil slovenski narod.IZ DOSJEJA HOBOTNICA :

I. SPLOŠNI PODATKI
1. ROJSTNI IN OSTALI PODATKI
Zmago Jelinčič
Rojen: 1948, Maribor
Stanuje: Tivolska 13, Ljubljana
2. SEDANJA FORMALNA FUNKCIJA IN ZAPOSLITEV
Poslanec, predsednik SNS
3. DOSEDANJE FUNKCIJE IN OSTALI PODATKI S TEM V ZVEZI Zbiralec starega/novega orožja, ter zbiralec umetnin slovenskih cerkva, živi s Polonco Dobrajc, ženska s katero je živel v osemdesetih letih ga je označila za psihopata, propadli bančnik, farmakolog, baletnik

II. PODROČJE DELOVANJA
1.STROKOVNO PODROsJE
Politika
2. PODROČJE V MAFIJSKEM LOBIJU
Podtalna dejavnost

III. MESTO V HIERARHIJI
1. MESTO V HIERARHIJI LOBIJA
Izvajalec
2. NADREJENI
Kučanov krog, Polde Maček, Rado Rozman
3. SODELAVCI NA PRIBLIŽNO ENAKI RAVNI
Polonca Dobrajc, Emil Milan Pintar, Danica Simšič
4. PODREJENI
Rafael Kužnik, Milan Šuštar
5. SORODSTVO
Brat bivši pripadnik hrvaške vojske, starši aktivni pri TIGR, prva žena Bojetu Jožefa, židinja, igralka lutkovnega gledališča

IV. MOTIVI SODELOVANJA V MAFIJSKEM LOBIJU
Osebne koristi, kompromitacija

V. PERSPEKTIVE
MOŽNO NAPREDOVANJE V JAVNEM ŽIVLJENJU
Ne
MOŽNO NAPREDOVANJE V MAFIJSKEM LOBIJU
Ne

VI. PREDNOSTI IN SLABOSTI
1. PREDNOSTI
Dober govornik, brezkompromisen
2. SLABOSTI
Pokvarjen, kompromitiran - kriminalna in udbovska preteklost

Seznam nekaterih kandidatov SNS - Slovenske nacionalne stranke na volitvah v Državni zbor Republike Slovenije leta 2000:

1. Velid Ališić
2. Borka Tasić
3. Milutin Božić
4. Radivoje Nikolić
5. Pavle Radičević
6. Asim Atajić
7. Jelena Miljković
8. Ivan Lukić
9. Stanko Radanovič
10. Alenka Jelenovič


*********

Še nekaj bi dodal. Vsi tisti, ki pišete, da je Jelinčič edini, ki si upa na glas povedat direktno. Mi lahko razložite kaj ima Slovenija od tega, da on to pove na glas in direktno?!
Vam jaz odgovorim? NIČ!
On je samo pes, ki laja že 19 let in niti malo ne grize. Zna samo lajat, da je ljudem všečen, naredil pa ni do zdaj še čisto čisto nič. Niti ene samcate stvari ni naredil, razen da je lajal in lajal. Bodite realni in dobro premislite.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
jernejigr
jernejigr7 let nazaj

Ne glumi! Imaš svinje ki delajo večjo škodo!

nanisimi
nanisimi7 let nazaj

Točno tako... pokaži mi vsaj enega DOBREGA politika

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev