A nič kaj slabega nisem naredila....

26. marec 2014 ob 20:11 | 206
.....ja, moja mati me je velikokrat lovila. Seveda tudi oče :P
Zakaj? Ne vem. Slaba vest? Ne vem. Ali pa ne. Ma, kot otrok sem bila zelo energična. Borila sem se, da me ne bo spet strah!
Ko sem imela štiri leta in pol sem šla v rejništvo v Ljubljano. 6 mesecev mi je bilo hudo v rejništvu. Komaj sem čakala na petek, da sem šla domov. V ponedeljkih zgodaj zjutraj sem pa ju vedno pobegnila vsepovsod v hiši. Dokaj spretna frkljica sem bila pri skrivanja, hehe... A ko so me naposled našli, sem se pa vedno upirala, vse načine skušala nekam oprijeti ali za ograjo ali pa za vrati. Ma nisem želela iti spet v Ljubljano. A moja mati ni vedela zakaj....
Šele po 6 mesecih, sredi tedna je šla moja mati nenapovedano v Ljubljano pogledati, kaj se dogaja tam.....KONČNO!!!
Šele takrat je dojela, kaj se v resnici dogaja v rejništvu. Z grozo me je našla samo na banji (kar je bila to moja postelja) s 40'C vročine. V solzah me je samo zgrabila h sebi in me odpeljala stran od njih. Ugotovila je, da sta bila rejnika hudo alkoholika. In nasilna do nas otrok. Nas otrok je bilo 9.
Moja mati ni mogla vedeti, kaj se je dogajalo. Nisem ji mogla povedati ali dopovedati.... Zakaj? Ker sem bila nemi otrok. Nisem ne slišala in ne govorila. Zato sem morala iti v Ljubljano v zavod slušne in govorne....

Po enem letu.....po zaslugi moji babici sem začela govoriti, kar so bili iz zavoda prepričani, da ne bom nikoli znala govoriti....

Ledenakraljica..... še vedno imam angelski krono na glavi, ker si grem sedaj brez greha privoščiti.....
slika 491109

Mmmmm...... :P

Komentarji 18

če želiš komentirati, se
mistral1001
mistral10014 leta nazaj

dobro, da tako pozitivno razmišljaš

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Vedno je treba pozitivno razmišljati. Še bolj pa na optimistično......:)

mistral1001
mistral10014 leta nazaj

Kruto...

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Tako je....a sem še živa...;)
Lahko bi bilo še slabše.

z.zenska
z.zenska4 leta nazaj

Kdor ni na lastni koži preizkusil takšnih žalostnih travm, si najbrž niti v sanjah ne more zamisliti duševnega in fizičnega trpljenja teh otrok...Mnogim,premnogim ni bilo dano imeti srečno otroštvo...Če nam ni bilo dano...je potem pomembno le še eno vprašanje..SMO mi naredili vse,da bi bi bilo dano našim otrokom pisati lepe zgodbe iz otroštva, ko nas zdavnaj več ne bo?

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Ne, ne more si zamisliti.
Saj tudi jim ne bi privoščila, da bi imeli takšno travmo....že tako dovolj hudo je.

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Tema, ki se ji zelo rada izognem ... ker še vedno ostaja boleč in skeleč spomin na neko obdobje mojega otroštva ... pa naprej najstništva ... zato so mi danes otroci "svetinja", ni važno kateri, moji, tvoji, naši ... in so meni prvi zakon, ki ga upoštevam ... ♥ Vem, kaj pomeni rejništvo, vem, kaj pomei odvzem otrok staršem, vem, kaj pomenijo neke socialne ustanove in podobne reči, ki so mi kot biku rdeča cunja ... ♥♥♥ Sem pisala en malo daljši blog na enem drugem portalu ... morda ga prenesem sem ... Najbrž si ga ti, Cubica moja, že prebrala, pa naj bo za druge, kaj meniš?

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Veš, babica me je tudi to naučila... ,,Nikoli ne boš pozabila, kar si prestala. Zato ne izogibaj takšne teme, temveč sooči se s tem. Vedla boš kako in kaj, znala boš biti močna, jim pomagati,....
Prosim, prenesi nam ga. Morda sem prebrala ali pa ne....

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Po moje si ga že prebrala ... je pa že prenešen ... Kruh in marmelada ... ♥♥♥

borigi
borigi4 leta nazaj

jaz pa sem odraščal nasproti zavoda Janeza Levca... mama in oče me nista dala v rejo, čeprav sem preživel kar velik del otroštva pri sorodnikih na štajerskem in bil sem srečen... tam, na štajerskem.
Vama @ledenakraljica in cuba... zaslužita si vse najnajnajboljše

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Najlepše je slišati od vseh ,,Da si bil srečen v otroštvu"! Še naprej ti želim, da si srečen :):):)
Hvala za tvoji željo.... Zame je dovolj, da imam mir in dobro zdravje.
A z ledenokraljico pa velikoooooo smeha in dobre domišljije, hehe...kajne, ledenka ;)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hvala Borigi ♥ sej dobro je treba želeti vsem.
Za smeh bomo pa itak še poskrbeli nič bat :D

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Uh ja, se spomniš, ko sem ti omenila AFŽ. Ja, jaz bolj praznujem praznik dan žena kot materinski dan. Zato, ker poznam par žensk, ki jim ni bilo dano, da so mamice. Pri materinskem prazniku pa vedno povdarim da voščim tudi nadomestnim mamam, pasjim mama, mačjim itd.
Moj oče ni znal biti oče in sem mu to po smrti odpustila. Je pa v meni dolgo ostalo tisto pomanjkanje očetove roke, ki te poboža in stisne k sebi. K sreči sem imela ljubečo mamo, ki se razdajala na vse konce.
Biti prava mama pomeni biti s srcem, ni dovolj da samo rodiš. Včasih se zgodijo čudna pota usode. Jaz sem si želela hčerko, pa mi ni bilo dano. In zgodil se je čudež, tri leta nazaj sem hčerko dobila, po čudežu, je že odrasla seveda, istih let kot moj sin. Ampak sva stkali tako globoko vez, da je najbrž marsiaktera mama ni ♥
Življenje nas brusi, krepi, oblikuje in smo taki kot smo. Hvala ker si, z rožički ali svetniškim sijem na glavi, meni si the best :)

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Uhh....mal me spominjaš na mojega sina.....o tem bom morda jutri napisala kratki, res kratki blog... :P
Je pa hudo....še huje pa, ko sama MATI začuti otroško žalost....
Raje ostajam z rožički na glavi....bolj veselo zna biti, hehe.....
Tudi ti si meni the best ,,krofek".... :P:D zato sem te privlekla sem...♥♥♥

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

O madonca, upam, da je to kaka dobra lastnost, mislim tole s tvojim sinom. Že takoj povem, da nisem nič kriva in da nisem imela prstov vmes :P O:)
Sem ti pozabila včeraj napisat, bom danes. Jaz sem vedno imela občutek da sem posvojena v našo družino. In šele po mamini smrti sem ugotovila zakaj je bil v meni tisti občutek. Pri očetu sem bila nezaželjena, je hotel, da mami naredi splav. Pa sem k sreči ostala, po mamini zaslugi.
Marsikdo si naredi sliko družine, srečne družine. Eni plehko mislijo, da če ima otrok oba starša, da je srečen. Pa ni vedno tako. Jaz pravim, da je srečna družina tam kjer jih veže ljubezen. Pa ni vedno tako. Če tako pogledaš Cuba, smo tukaj blogerji srečna družina, imamo se radi, spoštujemo se, se podpiramo ♥
In hvala ti še 1x ker si me prvlekla sem :) ♥

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Vsaj mati te je imela rada. Mati je nekaj najbolj vrednega na svetu. Ena!
Mene pa niso mogli sprejeti, ker sem bila nema.....težko sta sprejela. :) Šele pozno kasneje, ko sta me kaj ranila :)

letanca
letanca4 leta nazaj

hmm.. kako kruto je lahko življenje otrok....

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Lahko bi bilo še slabše.
Ja, a ni kaj. Enim je usojeno takšno življenje, enim pa lepše...... :)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev