NaukBel zajček

05. november 2009 ob 15:55 | 375
Nekoč je živela v gozdu družina Zajec.Oče in mama Zajec sta imela 6majhnih belih zajčkov.5 jih je bilo ženskega spola,eden je bil pa moškega spola.Ker je imel na konici levega uhlja materino znamenje,je izstopal.Starša sta ga imela rada,a sestrice in ostali mali prijatelji so se pa norčevali iz njega,zato se je pogosto zatekal v samoto,se sekiral in jokal zaradi tega.Ker staršema ni bilo vseeno zanj,sta mu svetovala,naj gre v središče gozd in naj poišče medveda,ker bi mu mogoče lahko pomagal.
Naslednje jutro se zajček odpravi zgodaj na pot,čeprav ga je bilo malo strah,ker ni vedel,kaj ga čaka.Ampak,ker je bil trmast in je imel upanje,ga je gnalo dogodivščinam naproti.
Po nekaj dnevih potovanja po gozdu opazi nekega velikana ki kot za šalo ruva drevesa in jih meče okoli sebe.Boječe se skrije za skalo in od daleč zakliče proti njemu:"Gospod,kdo pa ste vi?"Velikan zatuli:"Medved sem!"Ker se je ustrašil njegovega jeznega pogleda in strašnega glasu,je zbežal....
Ker je imel upanje in voljo,ni obupal,ampak je šel dalje v gozd iskat rešitev za svojo težavo.Sonce,vihar,dež,lakota,neprespanost in utrujenost ga ni vrglo iz tira.
Po nekaj dnevih naleti na lisico.Boječe se ji približa in ji reče:"Dober dan,gospa lisica!Prosil bi vas za pomoč,ker ste tako lepi in pametni in vem,da mi lahko pomagate!"Lisici je godilo,ker je dobila kompliment,in je prisluhnila njegovi težavi."Počakaj tu,grem v brlog poiskati kaj za to materino znamenje."Ker že dolgo časa ni počistila po brlogu,je trajalo kar nekaj časa,da je našla,kar je iskala.Prišla je do zajčka in rekla:"Nasloni konico uhlja na ta štor,jaz ga bom pa pobarvala z belo barvo,potem pa počakava,da sonce barvo posuši in bova videla rezultat."Po nekaj urah,se kljub večkratnem pobarvanju je materino znamenje še kar tam.Lisica se zajčku opraviči,ker ji ni uspelo uspešno pomagati in mu pove,da na vrhu hriba na samotnem drevesu živi sova,ki je najbolj pametna oseba v celem gozdu.Zajček se zahvali in gre....
Spet tava proti vrhu hriba dneve in noči,v vetru,soncu,dežju,lačen in utrujen,ampak ni se hotel ustaviti,ker sta ga trma in upanje gnala dalje.......
In res...na vrhu hriba na edinem drevesu je na veji sedela sova!Ker je vedel,da jo ne sme motiti,ko spi,je čakal da se zvečeri in da odpre oči.In ko je padel mrak,se sova zbudi!Pogleda ga,in reče:"Kaj pa ti hočeš?Kak pa si,ves koščen in umazan?Še za malico te ni,poberi se stran!"zajček pa ne obupa in ker ve,da so komplimenti zelo uporabni,reče:"Joj,gospa Sova,kako ste lepi.Sem slišal,da ste najbolj pametni v celem gozdu in povsod govorijo same lepe stvari o vas,zato vas prosim za pomoč!"Ker jo je prvič kdo tako lepo pohvalil,se je odločila,da mu pomaga.
"Po drugi strani hriba pojdi v dolino,tam je na obrobju gozda železniški tir.Konico levega uhlja,kjer je materino znamenje nasloni na tirnico,pa bo vlak pripeljal in ti odrezal konček uhlja.Materino znamenje bo izginilo,uhelj se ti bo zacelil in konica se ti bo tako zarastla,da se ne bo nikoli več nič poznalo,in boš imel lep uhelj in lepše življenje!"

Komentarji 9

če želiš komentirati, se
moncyta
moncyta8 let nazaj

hm... zanimiva zgodbica. :)

terjase1
terjase18 let nazaj

zanimivo:))))

JunkHunter
JunkHunter8 let nazaj

Ženske so navzven nežna bitja,ampak notranjo moč imajo pa tako veliko,da nam znajo zmešati glavo,čeprav se zavedamo posledic! ;)

dule82
dule828 let nazaj

NAUK ZGODBICE PA JE DA NI VREDNO IZGUBITI GLAVE ZARADI ČRNRGA TRIKOTNIKA;)

JunkHunter
JunkHunter8 let nazaj

Bravo,Dule uganil si!

dule82
dule828 let nazaj

jupi;)

twilight
twilight8 let nazaj

wawww,2 del prosimmm

ludaca2007
ludaca20078 let nazaj

kdaj bo pa 2 del?

valkira
valkira8 let nazaj

to tud mene zanima ;)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev