ČRVIVA VRSTA THROUGH THE WORMHOLE

02. oktober 2016 ob 19:45 | 109
slika 591048

IS THERE A SUPERIOR RACE?
Through the Wormhole sezona 3 (2010) epizoda 2


Pred nekaj dnevi je bilo objavljeno, da je rojen prvi otrok, katerega genom je sestavljen iz genov treh oseb: matere, očeta in darovalca genov. Zato to človeško bitjece ni nasledilo bolezni oziroma okvar, ki bi jih sicer podedovalo po mami, saj so okvarjene gene zamenjali z geni darovalca. Zelo poenostavljeno povedano dejstvo, da se je rodil prvi ''popravljen'' človek.

Spomnil sem se več kot desetletje stare epizode o gensko popravljenih otrocih iz serije Star Trek in epizode popularne serije Through the Wormhole z Morganom Freemanom iz leta 2010. Rad imam znanstveno fantastiko in blizu so mi nekatera drzna 'znanstvena' razmišljanja, pa sem si to epizodo vzel za podlago svojih misli o tem, kam nas lahko pripelje pospešena in zdaj tudi nadzorovana evolucija. Ne bom pisal o vsebini, epizodo si lahko ogledate na internetu in si poskušate tudi sami odgovoriti na vprašanje iz naslova:
ALI OBSTAJA VEČVREDNA RASA?

Vrhunec epizode sta dve predpostavki:
1. Glede na to, da smo dočakali prvega ''popravljenega'' Zemljana, se zdi precej verjetna možnost, da bo v bližnji prihodnosti nastala ''super rasa'' gensko načrtovanjh ljudi, rasa gospodarjev. Morda bo to ''naravne'' ljudi z napakami, veliko večino prebivalstva Zemlje, zbudilo iz ekonomsko - političnega spanja. Morda se bodo uprli... Kar nekaj takih scenarijev je že preigranih v SF filmih.....
2. Boljša bi bila druga možnost, ki jo ponuja serija, globalni um (že danes smo povezani z internetom povsod, skoraj ni več človeka, ki ni stalno online s svojim pametnim telefonom). Povezovanje naj bi človeštvu omogočilo da postane superiorna vrsta, rasa bi tu ne igrala nobene vloge več.... ampak.... ali bomo potem postali Borg s kolektivno zavestjo? Vsi gospodarji in obenem vsi tudi sužnji?
Mi ne diši, morda je kriv Marx, pa malo Kardelj, pa vse do Žižeka??? Po drugi strani pa si ne predstavljam, kako bi tako enakost sprejeli današnji velebogataši. Strah me je, da so jih scientolgi že prepričali, da je le prva možnost smiselna in da prav zaradi tega njihov pohlep po dobičkih nima meja.

Zanimivo razmišljanje za upokojence in nekatere ''filozofe''.
Kadar ne ''filozofiram'' preveč, se mi zdi, da ni možno, da bi postali ljudje super vrsta. Bogatuni kontrolirajo medije in tako programirajo globalni um.
Izgleda da ni rešitve, zato molimo!

Oče naš, ki si v Nebesih
in obljubljaš raj Zemljanom,
ne vpelji nas v skušnjavo,
temveč vrni nam zdravo pamet
in reši nas ekonomskega liberalizma,
da bomo lahko srečni, svobodni
in gensko popravljeni,
tako v vesoljskih prostranstvih,
kakor na Zemlji.
Amen.

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
snebetje
snebetje5 mesecev nazaj

tale "molimo" že cel čas jebe svet....

KANIBAL
KANIBAL5 mesecev nazaj

Meni se zdi, da je krščanski ''molimo!'' zadnje čase impotenten, ker so moderni mediji postali močnejši tudi od najmočnejših pridigarjev s prižmice. Krščanske cerkve podcenjujejo moč spletnih medijev, zdaj so v ofenzivi radikalni islamisti... pa smo spet v obupni situaciji, torej: Molimo! Lažimo sami sebi! To je res placebo, ampak deluje!!!!

snebetje
snebetje5 mesecev nazaj

kot metek v glavo....hitreje :(

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev