Želela sem se znebiti odvečnih kilogramov, a bila sem motivirana kot krompirjev pire :)

16. april 2016 ob 16:00 | 278
V času, ko sem se počutila privlačno kot lubenica in imela razuma za zdravo prehrano kot koleraba, sem obupana iskala odgovore na vprašanje, kako izgubiti odvečne kilograme.
Vsi, ki me poznajo, vedo, da nikdar nisem bila zagovornik takšnih ali drugačnih dijet, ker iz izkušenj (drugih seveda) vem, da dolgoročno le te ne prinesejo ničesar in se zmeraj znajdemo v začaranem krogu.
Vendar pa je tudi zame napočil čas, ko sem prišla do točke in spoznala, da bo potrebno nekaj storiti, saj ko sem si želela obuti čevlje, in zraven pihala kot lokomativa, so se v moji glavi začeli pojavljati čudni glasovi. Vendar o tem sedaj tukaj nebi pisala, ker sem prepričana, da jih veliko od vas, ki to berete, dobro pozna.

Nekega dne, ko mi je bilo tega dovolj, sem se odločila, da vprašam strica Googla.
Vtipkam: Dijeta.... dobim 337.000 zadetkov: Dijeta z limono, danska dijeta, dijeta po krvni skupini, hitra dijeta z jajci, dijeta z jogurtom, ločevalna dijeta, ameriška dijeta, indijska dijeta, horoskop dijeta, šok dijeta, dijeta z jabolki in še bi lahko naštevala.

Vse to sem pridno študirala, da bi našla kaj primernega zase, dokler me motivacija ni pričela počasi zapuščati, saj sem pričakovala, da bom dobila idejo, in ne politične analize.
Zame je bilo preveč zapleteno, po drugi strani pa nisem želela sprejeti dejstva, do bo potrebno premakniti rit in se začeti gibati. Moj moto je bil namreč že dolgo časa: V glavnem se ne premikati več, kot je potrebno. Ali drugače povedano: Živela sem po izreku modrega moža, ki je rekel: "Nikdar ne stoj, če lahko sediš, in nikdar ne sedi, če lahko ležiš."

Zame je bilo tudi zelo zapleteno razumeti razmerja med ogljikovimi hidrati, beljakovinami, balastnimi snovmi itd., zraven tega pa so vse dijete sestavljene tako, da lahko zaužijemo 750 - 950 kCal.
A kljub temu sem si izbrala eno od čudežnih dijet in si naenkrat pripravila obroke za ves dan. Resnično povedano, šlo mi je na jok, ko sem videla količino te hrane, saj bi to, kar je bilo na jedilniku za ves dan, lahko pojedla v enem obroku.
In to naj bi me motiviralo??? No way! Zraven tega pa še izdelki, za katere še v življenju nisem slišala, ali pa se mi ni niti sanjalo, kje naj jih dobim. Še danes pravim - ne hvala, to je za mazohiste!

In kaj mislite, kaj je sledilo? Točno tako, motivacija me je popolnoma zapustila! Stradala pa ne bom!!! Ali poznate to? Jaz ne, ker se nikdar v življenju nisem lotila česa takšnega. In se tudi ne bom!!!

A naj vas pomirim, dragi bralci, tukaj se zgodba ne konča!


Našla sem motivacijo, našla sem nekaj, kar mi je pisano na kožo.
Ali je bilo potrebno kaj spremeniti? Seveda! Danes piham kot lokomotiva, ko hodim po stopnicah, vendar ne zaradi odvečnih kilogramov, temveč prostovoljno za zabavo. Treniram. Ja, tudi meni je postalo jasno, vendar več o tem kdaj drugič.

Še zmeraj imam razum za zdravo prehrano kot koleraba, vendar mi pri tem pomaga odličen program, tako, da ni panike. In ni mi potrebno stradati, saj z 1200 kCal dnevno trenutno dobro shajam. Odkrito povedano, vse te količine hrane, ki si jo sama sestavim v obroke, mi velikokrat niti ne uspe pojesti. In ni mi potrebno skrbeti, da bi zaradi zmanjšanega vnosa kalorij utrpela pomanjkanje vitaminov in mineralov.

V glavnem sem motivirana, polna energije, srečna, in kar je najbolj pomembno - sita! Izgubila sem 4 kg oziroma obseg pasu se je zmanjšal za 14 cm.
Začela sem konec februarja 2016, in danes, ko to pišem, je 16. april 2016. Pred mano je še dolga pot, saj sem si zadala cilj, da izgubim še nadaljnih 9 kg.

V naslednjem članku bom podrobneje opisala, kako mi je do sedaj uspelo, obveščala pa vas bom tudi o nadaljnem uspehu in o tem, ali mi bo uspelo obdržati telesno težo, v kar ne dvomim, če se bom držala načrta.

Torej, ostanite z mano, podelite članek s prijatelji, če vam je všeč in se mi pridružite v Natašinem kuharskem kotičku, kjer bom pripravila tudi nekaj jedilnikov, da boste lahko dobili vpogled v moj uspeh.

Vse dobro vam želim in upam, da se mi boste pridružili, da skupaj ustvarimo boljšo prihodnjost in zelo me veseli, da lahko svojo izkušnjo o uspehu delim z vami.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev