Bistrica moj Camino

16. maj 2014 ob 09:48 | 139
Camino – duhovno popotovanje. Hoditi po poti, kjer je hodilo že milijone ljudi. Spoznavati sebe, svoje globine, se duhovno razvijati, spreminjati. Camino. Najprej me je odneslo pri knjigi, kjer znana oseba opisuje svoje popotovanje. In sem razmišljala. Poleg Plitvičkih jezer bi se rada enkrat odpravila tudi na Camino.
Tisto leto mi je kolegica prdrvela z zamislijo, da lahko njena kolegica odnese tudi moj kamen na svoje popotovanje na Camino. Malo sem bila skeptična, pa sem se vseeno odločila, da to storim. Odpravili sva se do Kamniške Bistrice. Tisti dan je bila reka nežna in molčeča. Izbrali sva kamen, seveda je to trajalo kar precej časa. Napisali nanj moje ime in ga blagoslovili. Kamen se je takrat podal na dolgo popotovanje proti Španiji. Ne spomnim se več prav veliko. Vem, da je kamen našel svoje mesto. Pri meni pa . . .ah ja, pri meni pa se je začelo dogajati. Kaj bi šele bilo, če bi se sama odpravila na romanje.
slika 495561

Ko bom prišla do Camina bom pač prišla. Moja popotovanja, pešpoti, sprehodi, romanja pa do takrat potekajo po bregovih Bistrice. Takole vam povem. Ni pomembno kam greš, bolj je pomembno kaj ob tem doživiš. Spomnim se trenutkov, ko mi je bilo hudo. Takrat sem poiskala zavetje gozda, Bistrica me je pomirila s svojim nežnim žuborenjem. Drugič je spet razburkala moja čustva in me pripravila do joka. Velikokrat je odnesla mojo žalost, tja daleč. Nesi jo na svojih valovih, da je ne vidim več, sem ji rekla medtem, ko sem ji svojo žalost vsipala med njene valove. Prihajali so srečni trenutki, smeh, veselje. Tudi ljubezen je bila.
Danes ko gledam takole nazaj, se spomnim z iskricami v očeh vseh dni, ki sem jih prebila ob Bistrici. Kaj vse se je zgodilo ob tistih poteh. Velikokrat sva s kolegico na telefonski liniji ugotavljali kaj naj storim, kako naj se obrnem. Rešila sem veliko problemov. Bile so solze in bil je smeh, sreča in žalost.
V vsem tem času je bilo ogromno žuljev, preluknjanih podplatov, premočenih jopic, preznojenih hlač in majic, prezeblih prstov in nosek je bil izpostavljen marsičemu. Vendar sem hvaležna za vsako minuto, vsak dan, vsak trenutek, ki sem ga preživela tam ob reki.
Reka prenese vse, bi lahko rekla. O Kamniška Bistrica ti si moj Camino. Hvala ti za duhovno popotovanje, ki me drži pokonci. Da spoznavam sebe in druge. Da sem, kar sem. Hvala ti.
Morda pridem enkrat do Španije in Camina, tako kot sem si želela, do takrat pa nadaljujem moje romanje ob Bistrici.

Komentarji 13

če želiš komentirati, se
borigi
borigi4 leta nazaj

hvala, si mi dala super idejo, zdaj mi ne bo treba v španijo, si bom kar v sloveniji našel svoj Camino... pa še veliko lepši bo...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Srečno pot ! Sem vesela, da nas je več takih, ki podobno razmišljamo ;)

arja
arja4 leta nazaj

Veš, meni je pa všeč, da si svoj Camino našla v svoji bližini, da ti ga ni treba iskati v širnem svetu !

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Jaz sem tudi vesela, da imam Bistrico pred nosom :)
Mi je spletna prijateljica na FB napisala pod ta zapis, da očitno mi španski Camino ni namenjen, da tako doživeto opisujem Bistrico, da nobena druga romarska pot ne bi odtehtala mojih doživetij ob reki ;)

dadada123
dadada1234 leta nazaj

Tudi v meni je hrepenenje po vodi-vsake toliko časa moram k potoku, reki, morju.Res je zanimiva knjiga o Jakobovi poti-dvigne te na duhovno raven.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Z vodo očistimo marsikaj. In vsako romanje je zanimivo, polno novih dogodivščin, porazov, uspehov, vsaka prehojena pot je pomembna, če le znamo kaj iz tega potegniti ;)

Naya
Naya4 leta nazaj

hm...voda....
ja...zna imeti svojo čarobno moč....

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Res je, voda ima čarobno moč :)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

Dobro Ti je kad imaš Španiju pri ruku, u svoju deželu. Imaš li još i neka druga interesantna mesta, za prepričati?

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Potrebno je samo poiskati mesto kjer se sprostiš, se počutiš varnega. Če je v bližini voda, še toliko boljše. Naj bo to morje, jezero, potok ali reka. Gozd je tudi super, zelena barva pomirja :) Ptičje petje je boljše kot vsaka melodija za sprostitev :)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

...još da je u dvoje.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

A veš da nisem o tem nikoli razmišljala. Sem pa razmišljala o tem ja, da bi z nekom šla na Camino v dvoje. Pa sem se premislila, ker je tudi možno, da se tam poti ločijo, tako da je bolj ziher po moje, če greš sam hihi ;) Mogoče pa tam srečaš katero, ki ti je namenjena, tako kot jaz srečujem Naceta ;)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

...ja ne bi se izlagao riziku, haha, sigurica je sigurica.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev