Mora, moram, moraš, moraaaaaaaa, nočna mora :P

29. september 2014 ob 09:17 | 229
Hecen naslov, ki pa skriva ne preveč hecno ozadje.
Julko sem že omenila v enem blogu. Gospa je vitalna, nosi 7 križev, pa na trenutke deluje 20 let mlajša. Posebna ženska vam povem. Z njo se lahko marsikaj pogovarjam. Tako so moji sprehodi še bolj pestri. Vedno jo spremlja kuža, kratkonogi, debelušni, svetlorjavi mešanček, ki pa nima sploh pasjega obraza. Ja Sven je pač poseben kuža. Na trenutke se mi zdi brihten, kot da s svojim laježem želi marsikaj povedati.
Julka hm ja. Prvič mi je bilo hecno, ko mi je ženska razlagala kako pometa dvorišče. Doma nimajo niti enega drevesa. Pri sosedih pa so drevesa. In jesen je pač jesen. Listje odpada in ne vpraša kam bo padlo. Bodisi pade dol ali ga veter odnese. Meni je všeč odpadlo listje. Rada se sprehajam po gozdu polnem odpadlega listja. Tudi doma me ne moti, da so naša drevesa odvrgla obleko. Julka pa, o ja Julka pa prav ne more videti niti listka na svojem dvorišču. Zato pa pometa včasih tudi tri ure skupaj. Sprva mi je bilo smešno, kasneje pa ne več.
Naslednjič so pri Julki doma kosili travo. Ta mlada je vzela grablje v svoje roke in pograbila travo. Toda glej ga zlomka, pozabila je par travnih bilk in Julko je to tako motilo, da je šla grabiti za ta mlado. Natančnost? Ne ne. Ne bi rekla, da gre tukaj za natančnost. Prej bi rekla, da gre za obsedenost.
Si predstavljate gozd jeseni? Odpadlo listje, lešniki, gobe.... Kaj sem rekla, aja lešniki. Opa Julka in lešniki. Podobno kot listje na domačem dvorišču, pa trava ki jo ta mlada ni pograbila in še in še.
Nekega dne čakam Julko na dogovorjenem mestu. Ker je ni bilo, potegnem iz žepa mobi in pokličem:
~Ja kje pa si Julka?
~Ja tukaj pri mostu, lešnike nabiram!
O ja, in smo nabirale lešnike. Mene boli križ od mojega dela in mi je prav nadležno pobirati lešnike. Pa niti jih nimam toliko rada. Če si jih zaželim, si jih pač kupim. In sem lepo stala poleg nje, gledala Svena se z njim pogovarjala. Julka pa se je sklanjala in nabirala. Pa jo pobaram:
~Pa dej pusti že te lešnike! Saj si rekla, da te križ boli.
~Ne morem.
~Ja zakaj ne? Zamišiš in greš naprej, saj ni treba vsakega pobrati.
Njena nestrpnost se stopnjuje.
~Jst moram to nabirat! Dej mi še ti pomagi.
~Malo morgen, meni ni treba, naj ležijo po tleh. Mene ne bo pobralo.
Mene ne, samo ona pa bo trpela, verjemite mi. Ja takle imamo. Julka ima problem, obsesivnost, obsedenost. Včasih so rekli, da je nekdo obseden s hudičem, danes so ljudje obsedeni z drugimi stvarmi. Nekateri s čistočo, drugi domov vlačijo nepotrebne stvari, tretji preverjajo po neštetokrat če so zaklenili vhodna vrata ugasnili štednilnik, zaprli vodo. Moram! To je odgovor od Julke, ko jo vprašam zakaj to počne. In verjamem, da ji nekaj pravi da mora.
Lešniki gredo h koncu, sedaj z Julko nabiramo orehe, potem bo našla že kaj drugega.
Če vidite v okolici Kamnika starejšo gospo, ki se sklanja in nekaj nabira ob njej pa stojita zavaljeni kužek in blondinka, ne obsojajte blondinke zakaj ji ne pomaga ;) Moram, moraš se lahko kaj hitro prelevi v nočno moro. Saj ljudje so reveži po svoje, tudi s spancem imajo težave. Da ti nekaj v glavi pravi, da moraš in da si ne znaš pomagati, ma to mora biti hudo nadležno vam povem.
O ja, kako pogosto pozabljamo kako je fino, če smo zdravi, če nimamo takih ali drugačnih težav, s katerimi se spopadajo nekateri.
Hm študiram kako je recimo tistim, ki so obsedeni s seksom haha :D Nič, lepo se imejte, se beremo, ko priletim spet naokoli :)

Komentarji 16

če želiš komentirati, se
platinis
platinis3 leta nazaj

Za lešnike, al pa orehe... se priporočam...

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Dobiš :D men se že valajo po celem stanovanju, nekaj mi jih je še mačka razvlekla naokoli :p

dadada123
dadada1233 leta nazaj

Na srečo nimam problemov z obsedenosjo-rada imam urejen kaos in vse pri roki...:)

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Hehe tukaj smo si podobne ;)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske3 leta nazaj

Bolje biti opsednut sa seksom, nego sa politikom.

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Se strinjam. Sprašujem se če je z menoj kaj narobe, nisem obsedena niti s politiko niti s seksom :P

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske3 leta nazaj

Umerenost je isto vrlina. Ne moras biti opsednuta, dovoljno je da volis nesto.

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Jao meni jao jao, pa osečam se kao da volim samo sebe in ništa drugo :P Ali mi je ok osečaj, barem me netko voli hehe :D

borigi
borigi3 leta nazaj

ma kar neverjetno je koliko si se razpisala, opisala Julko in Svena... in vse skupaj samo zato da si omenila obsedenost s seksom!? :D
ne vem a se mi samo zdi, ali počasi postajam obseden s komentiranjem tvojih blogov ;)

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Borigi priznaj, obseden si s seksom hehe. Sej v mojem naslednjem blogu ne bo seksa, pa bomo potem videli, a boš komentiral ali ne ;)

borigi
borigi3 leta nazaj

kdo bi vedel.... no bomo vidli ;)

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Ma itak da boš, ker boš gotovo prebral kaj takega, kar te bo spomnilo na seks ali pa kaj takega, da ne boš mogel biti tiho ;)

borigi
borigi3 leta nazaj

seveda ne bom mogel bit tiho, ker me ti vedno za jezik potegneš... pol pa moram...

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Hehe jst pa moja domišljija, si kar predstavljam kako tebe za jezik vlečem :D A veš da sem študirala, da mi bo težko napisat blog v katerem ne omenim seksa :D jebela sej če bi še od cerkve pisala bi ziher omenjala seks hehe ;)

borigi
borigi3 leta nazaj

saj vem ja in lepo da priznaš, da si obsedena s seksom ;-P

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

hja če verjameš blondinki hehe :P :D

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev