Nova pot? -Ne hvala !!!

26. november 2014 ob 08:28 | 287
Dober dannnn :))) Ste me pogrešali? Jaz vas nisem :P No malo lažem hehe, malček sem vas pa res pogrešala. Pa so mi nakopali toliko dela, da sem res bila samo v delavnici, za mizo, na weceju in za Bistrico. Za splet ni bilo veliko časa.
Ure smo premaknili, dnevi se krajšajo, prihajajo bolj mrzli dnevi. Ven sem potegnila bundo, kmalu bom morala še kapo in rokavice :D Ne bom o tem kako je France pihal, ko sem se spomnila, da potrebujem novo bundo. Ne bom o Francetu, mi je potem sestra Žanet obljubila, da bo šla z menoj po nakupih 1x konec tega tedna ;-) Hvala za sestrico, ki mi večkrat polepša dan.
Moji sprehodi uh ja, temu se pa res ne odpovem. Zadnjič mi ena sprehajalka hiti razlagati kje bodo delali novo pot ob Bistrici. Jaz kot trmasta bikica takoj protestiram:
Tam pa jst ne bom hodila in pika !!!! Ma ne samo pika, tukdi klicaj, pa ne eden, kar več jih mora biti.
Ne bom in ne bom?
In mi pravi znanka:
Jst pa bom:
Ma ti kokr češ, jst ne bom.
In so prihrumeli stroji, zapele so motorke ..... Saj veste kaj sledi :( Meni se je pričelo trgati srce. Ni več tiste simpatične potke, katero smo si jo uhodili sprehajalci mimo velike smreke, pa mimo dveh lesk, tam smo zavili mimo velike luže in naprej čez brv. Prišli so stroji, ki so pričeli orati, prekopavati, lomiti. Od smrek ni več ostalo kaj veliko. Le kup lesa, lubja, vej zmetanih na kup. Ko sem šla zadnjič mimo, se mi je kar zdelo, kot da slišim ječanje teh smrek, kako leske posmrkavajo in stokajo. Ni več tistega objema gozda, ki me je tolikokrat objel v svoje naročje. Sedaj zeva ena velika praznina. Vidi se zasnova nove, ki zavije tja proti veliki cesti. Široka je in vsiljiva. Ni več tiste luškane potke, po kateri sem tolikokrat korakala s Smrčkom in kasneje z drugimi. Kjer smo se srečevale z Marinko, ki je trenutno na kemoterapiji.
Kot da narava žaluje za izgubljenim drevjem. Bistrica tiho reže svojo strugo naprej. Nemo opazujem in si v mislih predstavljam. Novo pot, tisot široko bodo urezali prav po bregu Bistrice. Če ne bodo utrdili Bistrice, jim bo le ta odnesla pot. Pa naj jim jo. Kaj pa so se namenili posegati v naravo. Prav treba jim je bilo delati tako pot in ravno tam. Uničiti toliko gozda zaradi ene poti, pa smo ljudje res neumni. Še nas bo narava tepla po zadnjicah, če mene vprašate.
Še dobro, da je ostalo več drugih poti. Potk speljanih čez gozdičke, kjer še vedno prepevajo ptice, kjer me še vedno pozdravijo stare visoke smreke, kjer me gozd vzame v svoj objem. Nova pot? Ne hvala, bom ubrala stare poti, ki jih poznam, na katerih se počutim prijetno, ki so nastale zaradi ljudi s srcem.

Komentarji 17

če želiš komentirati, se
dadada123
dadada1233 leta nazaj

Aja, pa ne pozabi stare poti-te tukaj, med nami...lp

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Ne ne, sem pa pridem, sicer ne več tako pogosto. So me zasuli z delom in komaj sebe dohajam, upam da bo bolje po novem letu ;)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske3 leta nazaj

Dobro nam dosla, nazad u kucu. Nije Te bilo dugo.

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Ma sad sam tu i sad me vise nema hehe

Naya
Naya3 leta nazaj

...jap...marsikje izginja tista t patina, ki jo dobijo takšne stezice...potke...poti....najbolj pa me boli, ko izginjajo drevesa in z njimi ves dodatni živelj, ki gre poleg....:((...

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Ej res mi je žal vsakega drevesa, kot da nam vzamejo del pljuč s katerimi dihamo :( res ni prijetno, res ne

dadada123
dadada1233 leta nazaj

Ja, vsi pogrešamo stare, uhojene poti-ozke, ampak shojene od stopinj ljudi, ki uživajo v naravi.Nobena široka pot, utrjena z asfaltom ali peskom ji ni niti do kolen. In drevje-raste po svoje dolga leta, nato pa ga posekajo in zasadijo kakšna parkovna drevesa.To me vedno razjezi-rada imam bukve, hraste in smreke, pa njihove sadeže, saj so hrana za vse tiste drobne, gozdne prebivalce, ki so nam v veselje, če jih srečamo. Lep blog si napisala in zelo resničen.

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Res je škoda tistih potk, spominov, dreves, ki so bohotila svoje veje naokoli in dajala zavetje in senco. Se bojim, da bo poleti še huje, da bo čedalje več pleha na tisti novi široki poti - žalostno no :(

kynga
kynga3 leta nazaj

Škoda za staro potko....veliko nestrokovnega in tudi nepotrebnega se gradi oziroma podira v naravi, žal, a narava vrača, po svoje.. ljudje si enostavno ne dajo dopovedati, da je narava živa, da živi, kot vsa živa bitja in da sama poskrbi za ravnovesja, vse je urejeno in popolno, le posegi človeka ne...škoda, škoda...

borigi
borigi3 leta nazaj

hmmm najbrž bo prišel tudi čas ko bo narava odstranila človeka.... in potem bo spet idila

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Kynga vidim, da smo istomisleče in mi je prav toplo pri srcu tole. Res nespametno delajo, brez premisleka in meni to nič strokovno ne deluje. Stari ljudje so mi razlagali kako so včasih poglabljali strugo Bistrice s tem, ko so iz nje vozili mivko za gradnjo hiš. Zanimivo, takrat Bistric ni nikoli poplavljala. Odkar so spremenili zakone so poplave kar naprej. Ravno lani so recimo dobro uredili del struge oziroma nasip ob Bistrici. Je prišlo tisto deževno obdobje in je Bistrica odnesla skoraj cel nasip in kar velik del poti. Strokovnost pa taka >.<
Borigi se strinjam s teboj, ko bo narava popucala neumne ljudi, bo spet zavladala idila je

kynga
kynga3 leta nazaj

Ja, in po večini gre za takšne projekte veliko časa, papirovja, dovoljenj in ne vem česa vse še, na koncu pa....ni besed....borigi, narava človeka sploh ne potrebuje, ker ji, celostno gledano, dela samo škodo in jo do onemoglosti izkrišča :(

princessss
princessss3 leta nazaj

ola...glej ko se je vrnila...seveda smo te pogrešali...ti pa nas tudi, nič ne blefiraj:))) tudi mene močno zmoti, če se kje kaj na novo posega v naravo, sploh tam, kjer ni nobene potrebe in smisla..

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Pa saj veš, da ne znam lagat hehe. Tako pretirano sekanje brezvezno je meni čisto mimo. Totalno zgrešeno, če mene vprašaš. Bo čas pokazal kako so ga pihnili mimo. Žal pa se nikoli ne bo dalo več vrniti škode, ki so naredili s posekom -.-

princessss
princessss3 leta nazaj

vem, da ne znaš:))) ampak poveš realo v hecu, kot to sama tudi uporabljam:)))

borigi
borigi3 leta nazaj

ne bom trdil da sem te nevem kako pogrešal, sem pa res opazil, da si se nekam "potuhnila" in da ne pišeš... samo do porešanja pa res še nisem prišel. Se mi je kar zdelo, da imaš veliko dela s temle mrazom, moraš pripravljati zaloge snega, da ga boš počasi natresla, pa ledene sveče in da ne pozabim ledene rože na oknih.... saj res teh pa že dolgo nisem videl.
Kje je bila tale čudovita potka za Bistrico? ja počasi izginjajo stare lepe potke in jih zamenjujejo široke po katerih se tare množica ljudi, ampak tudi kakšne stare, napol pozabljene se še najdejo... lep blog!

ledenakraljica
ledenakraljica3 leta nazaj

Ja sej, moški kot moški :P Te ni, pa si že drugo dobi hehe :D Ma kakšen mraz, mraz je zdej dva dni, prej je bilo prijetno toplo, no sedaj je prijetno hladno. Meni je pa kar naprej vroče, zaradi dela, zaradi tipov, ki me obletavajo itd. ;-)
Kje so tiste stezice ki so včasih bile ..... Hvala za tisti dve besedi na koncu O:)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev