OM - MOM : mantranje - matranje

05. junij 2014 ob 09:38 | 349
Priznam, naslov je precej smešen, vendar ima smisel, verjemite, da ga ima.
Na eni strani imamo mantranje Ommmm. Poskušajte si zamisliti položaj pri kateri izvajamo sprostitev, meditacijo. In s pomočjo zvoka se poglobimo v svoj svet. V sebe. Sproščamo odvečno negativno energijo, izdihujemo negativne miselne vzorce in se sproščamo. Sama take vrste meditacije nisem nikoli izvajala. Meni je meditacija poslušanje ptičjega petja v naravi. Marsikdo pa je povedal kakšne uspehe je imel pri izvajanju manter.
In druga zgodba.
Spoznala sem ga preko spleta. Jaz seveda naivna. Ni se mi oglasil alarm, ko je tip pripovedoval tisto kar sem želela slišati. Da je šel čez žerjavico, da ima tatu. Hm tatu je res imel, toda po žerjavici ni nikoli šel. Če dobro pomislim, je bila vsaka njegova beseda laž. In z vsako lažjo je šel po taki poti, ki je spominjala na žerjavico. Kot sem rekla, na začetku mi je bilo vse v redu. Po nekaj mesecih pa sem začela opažati čuden odziv na določene situacije. Ko je omenjal ženske, jih je večkrat opisoval kot jaz opisujem kavbojke na policah v trgovinah. Ampak pismo rosno no, jaz bolj čustveno opisujem kavbojke v trgovini, kot je on opisoval ženske. Pa še vedno nisem dojela in sem slepo tiščala za njim. Da ne bom dolgovezila.
Na koncu sem začela premišljevati, če gre za čustveno nedostopno osebo. Pa ni bilo tako. Sedaj ne vem, ali mi je žal ali mi ni. Me je pa takrat odneslo na splet in sem začela iskati prispevke. Brala sem in brala, spraševala ljudi, se zanimala. In na koncu sem prišla do ugotovitve. Tip ima MOM – mejno osebnostno motnjo. Gre za eno izmed motenj, za katero žal ne poznamo zdravila. O teh zadevah se še ne piše veliko. Kakšna uporabna malenkost se pa najde. Poznamo tri MOM, ena izmed njih je narcistična motnja. Če vas zanima, si lahko poiščete na spletu in si preberete. Gre za osebo, ki ima precej dobro mnenje o sebi. Bodisi se ima za lepega, dobrega, najboljšega. Taka oseba se bo kar naprej hvalila, izpostavljala svoje pozitivne lastnosti. Po drugi strani, pa ne pomislite niti slučajno, da bi taki osebi povedali v obraz, da je naredila nekaj narobe. Takrat pa se v taki osebi prebudi hudič, morda celo Lucifer in odziv je precej buren. Žalostno pri vsej stvari je to, da take osebe na videz delujejo zelo prijetno. Šele kasneje, ko jih bolje spoznaš, pa vidiš, da si dobesedno naletel na mino. In večkrat te znajo privesti do situacije, ko se vprašaš: Sem sploh še normalen/ normalna?
O ja, in take osebe imajo svoj ego napihnjen tja do nebes in še dlje. In vse bodo naredile, da bodo sebe prikazale v lepi luči, vas pa očrnile. In ker ste ravno pri roki, potem boste morali pač vi izpasti tisti grdi. Priročno ne ?
Takim osebam ne deluje logika.
In ker ima vse svoj smisel, sem tudi kasneje ugotovila zakaj sem pod noge dobila tipa s tole motnjo. Tako sem bila že pripravljena na druge osebe, ki so vstopale v moje življenje.
Lani poleti sem bila na predavanju dr. Drnovškove ravno o teh motnjah. In kaj je najbolj žalostno? Da je tega vse več.
Pazite na sebe in srečno vam bom rekla. Jaz zaupam samo še sebi in verjamem v sebe, sem itak najboljša in najlepša :P in svoj ego zibam tam zgoraj nekje med oblaki :D :P

Komentarji 22

če želiš komentirati, se
LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

Kod mene se kaže, udarila ga tačka.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Refleksivni odsev hahaha :D

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

...baš,baš.

trikotnik
trikotnik4 leta nazaj

vprasaj fredka,adijo.

borigi
borigi4 leta nazaj

tko kot si napisala: takim osebam ne deluje logika... opažam da v zadnjem času vsi sicer veliko damo na osebno higieno žal pa jih je veliko, ki pri tem pozabijo na svojo duševno higieno, ki je po moje še veliko bolj pomembna...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Joj dobor, da si omenil tole. Ravno pti tem tipu je bilo zanimivo, da sploh ni skrbel za osebno higieno. Seveda se to preko spleta ne opazi. In sem imela se mi zdi kar srečo, da se z njim nisem srečala. Sem kar vesela, da se je tako izšlo. Je pa v vsej svoji zagnanosti, ko je želel sebe prikazati v najlepši luči, pozabil na eno stvar. Skoraj vsaka beseda, ki je priletela iz njegovih ust je bil več ali manj laž oziroma prikrojena resnica. Tako da sem na koncu ugotavljala, da se mi ni zlagal edino pri letih in imenu ter priimku. Vse ostalo resnico pa sem kasneje izvedela od njegove hčerke ...

borigi
borigi4 leta nazaj

ajoj, njega torej ne zanima niti osebna niti duševna higiena... pa še hčerko ma izdajalko ;) :D

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ja ma ne sam izdajalko, je imela tud motnje hranjenja, pa pomankljivo se je oblačila in še in še. Kasneje sem čvekala z njo, seveda sem bila tiho glede teh njegovih opazk. In mi punca reče, da si gre delat šmorn ob osmih zvečer. A veš da sem debelo pogledala. Punva, ki ima motnje hranjenja pa šmorn. No ja, sem potem izvedela kaj vse je bila laž in resnica in sem si samo rekla: matr sm bila naivna jbg :D

borigi
borigi4 leta nazaj

Ti pa res ne poznaš punc... kaj pa če je recimo nardila šmorn in ga potem vrgla stran... ali pa ga je celo pojedla in ga potem izbruhala.... ali pa se je že v prvi vrsti samo izgovorila, da gre delat šmorn, v resnici pa je šla bruhat, ker je prej popila malo vode.... motnje hranjenja so zelo različne...
Sploh pa, mogoče pa ima motnjo hranjenja ker preveč poje in ima že 120kg...
ja sej najlažje pa je poštenega moškega očrnit :)) :D

desci mormo skp držat, a ne...

uh, včasih je težko ;)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ja, prou imaš. Se pa ponavadi takih tipov, ki takoj potegnejo z moškim, brez da bi prebrali in si razjasnili situacijo na široko ognem. Bom še razmislila o tisti ledeni kavi :D O:)

borigi
borigi4 leta nazaj

ti nič ne razmišljaj, tolahko pelje v depresijo :D ;P :P

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ti hitr prid, da se ne premislim :P

Temida1959
Temida19594 leta nazaj

Bodi taka kot doslej.Seveda je teh oseb vse več:manične depresije,bipolarne motnje...
Potrebno bo zbliževanje med materijo, duhom in znanostjo, potrebna je povezava med glavo in srcem, da bi izkusili veličino in lepoto sveta ter bogastvo, ki nam ga ponuja. Za tako zbliževanje ni trdnejše osnove, kot je sveti zvok aum (navadno se izgovarja om).

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hvala, se trudim. Čeprav ni vedno lahko, ker nas obkrožajo taki ljudje, ki sem jih opisala zgoraj. Pa saj veš, kar te ne ubije te okrepi.
Gremo lepo naprej, koža postaja trša in mi bolj trpežni hehe :)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Je pa tudi res, da moramo čim več delati na sebi. Edino tako smo na pravi poti :) in nam bo lažje ;)

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Ne čudim se nič več, Ledenka, če je takih in podobnih MOM-ov vse več in več. Najbrž to ni samo prirojena motnja, glede na današnji način življenja, glede na to, da so nam včasih PC-ji bližji, kot žive osebe okrog nas, se temu ni čuditi. Za PC-jem, za anonimnostjo se pojavi človek, ki je lačen tega, lačen onega, lačen pozornosti, lačen hranjenja svojega ega in ker ve, kako to doseči, ker ve, da bo najbrž naletel na tisto želeno odzivnost, se spusti v tak način komuniciranja in predstavljanja samega sebe. Ego nahrani in ker mu to, hipotetično rečeno, kar nekako uspeva, počasi prenaša tak način komunikacije tudi v realo ... in se razvija, da, v tem početju se glede na odzivnost dobesedno razvija in dograjuje!
To je en način sodobnega gledanja na ta MOM, drugi pa je seveda "bitka in komolčanje" v službah, kjer človek človeku ni več človek, še najmanj sodelavec, ampak samo še "rival" in rivalstvo je tista gonilna sila, ki žene človeka naprej. V rivalstvu, pa da ne bo to le prehud izraz, recimo temu v neki "poslovni in osebnostni konkurenci" se začenjajo razvijati neke lastnosti v človeku, ki jih ne prištevamo med vrednote, ne vseh no, če želim biti natančnejša, nekatere teh so ... tudi vrednote, a le za delodajalca ... in če človek naleti na pravšnji, pričakovani odziv od populacije, v kateri se s tem svojim načinom komunikacije in predstavljanja "osebnostnih vrednot" pojavi, se seveda temu področju svoje osebnosti bolj posveti in kaj kmalu to presega tiste normalne vrednosti in vrednote in počasi, počasi prehajajo v MOM. Sicer so to samo moja razmišljanja, a glede na to, da se še vedno vračam tja, kjer sem delala in se upokojila, da se še vedno srečujem z ljudmi, tistimi, s katerimi sem delala, tistimi novimi, ki prihajajo in zasedajo delovna mesta, imam priložnost vse to videti, pa ne le videti, temveč tudi občutno zaznati, v nekaterih podrobnostih tudi "doživeti".
Razumem zato malo starejšo populacijo, ki se ji toži po nečem, česar ni več oz. je v tako majhni meri, da se res lahko ceni in ta populacija, ki je še v službi in še nekaj časa bo in tista, v katero sodim sama, nekako sprejema in se želi ali celo mora sprijazniti s spremembami, ki jih prinaša čas in način življenja, uveljavljanja samega sebe, dokazovanja samega sebe in svojih sposobnosti, v kar te dobesedno prisiljuje okolje, prostor, aktivnosti v tem prostoru, akterji v tem prostoru in sistem, ki dovoljuje nekaj le peščici izbrancev. Kako bo ta peščica do tega prišla, je le stvar pohoda peščice, način pohoda, ali preko trupel ali s potvarjanjem svoje osebnosti ali prenapihovanjem "vrednot" ... no, skušam razumeti in do tu me zanaša moje razmišljanje o tem, da prihaja dandanes, v tem napetem času, v tem potvorjenem razmišljanju tako delodajalcev kot zaposlenih in seveda s tem preneseno še na naslednje generacije tudi do takih »priučenih, naučenih, prisiljenih MOM«, ne zgolj tistih prirojenih in gensko dodeljenih … priznam, da morda tudi napačno razmišljam … a dokler bo dandanes večina ljudi preživela ves svoj čas, tako službeni, kot čas, ki ji še preostane za družbene in družabne dejavnosti ob PC-jih in se preko monitorjev anonimno hranila z nekimi lažmi in pretvarjanji s svoje strani in priznanji in laskanji in občudovanji z druge strani monitorja, se bodo osebnosti zagotovo spreminjale in dobivale nekaj, česar niso dobile z dodeljenimi geni … Ekola, malo daljše razmišljanje, pa še vedno ne dovolj obsegajoče za vse tisto, kar mi roji po glavi … ob tem izredno dobrem blogu, ki taka in drugačna razmišljanja sproži … hvala za čas, Ledenka.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Aloha, ravno v tem je razlika od drugih psihičnih zadevščin. Ostale bolezni so prirojene, motnjo pa človek pridobi. Seveda je tukaj ogromno dejavnikov. Kot prvo so krivci večinoma tisti ljudje, ki so nas vzgajali. Ne gre tukaj samo za starše in rodeitelje, gre tudi za učitelje, duhovnike itd. Potem je vpliv zunanje okolice, velik vpliv ima pa tudi sama oseba.
Saj nisem preučevala v nedogled kdaj in kako nastane. Čedalje več ljudi okoli mene se je čudno obnašalo, podobno temu tipu. In sem pač raziskovala.
Živimo v času, ko so pritiski na nas vse večji, kar seveda ni v redu. Potem so pa še drugi vplivi, ki vplivajo na vse skupaj.
Stvar je precej zapletena in je ne mislim raziskovati. Je pa fino, če se zadeve lotiš na tak način, da najbolje poskrbiš za sebe ;) To pa je tisto kaj je najbolj pomembno :)
Jaz sem večkrat v hecu dejala, da jaz nimam motnje, da motnjo dobijo tisti, ki se družijo z menoj :P Malo heca mora bit, saj je življenje preveč resno in naporno - kakor za koga seveda hihi ;)

arja
arja4 leta nazaj

Takih MOM- cev je res čedalje več.

arja
arja4 leta nazaj
ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Res je, čedalje več jih opažam okoli sebe in včasih je prav naporno. Ampak bomo že ;) Slikca je pa itak zakon hehe, spodaj bi morala pripisati še : jst sem thebestična, najbolj kulska in šponska :D :P
Malo heca mora bit ;)

Naya
Naya4 leta nazaj

''Takih MOM- cev je res čedalje več.'' :))....AHA....;))..

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Res jih je čedalje več, ampak se bomo naučili slalomirati med njimi :)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.




stalna povezava



Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijava



pozabljeno geslo včlanitev