Razlika

28. februar 2014 ob 09:03 | 130
Naceta sem prvič srečala na enem od mojih sprehodov pred štirimi leti. Saj mu ni ime Nace v resnici. Tudi uradno se še nisva predstavila. Povedal mi je dovolj o sebi, da sem ga enostavno poguglala. Moj prvi vtis o njem? Uh, zmeden bi rekla. Nisem mu zaupala. Bolj od strani sem ga opazovala. Bil mi je hecen. V posebnem jopiču, noge je premetaval kot da niso njegove. Kot da mu visi dol za celi svet. Pa vendar je bil drugačen, drugačen od ostalih ljudi, ki jih srečujem. Nikoli ni bil reden sprehajalec. Srečevala sva se zgolj občasno in izmenjala po par besed. Mogoče sem jaz dajala vtis, da se mi vedno mudi. Vendar tisti občutek, mi ni dal miru. Nisem mu zaupala in pika. In tisti čas, ko mi je bilo odveč, da ga srečam, sem ga srečevala kar naprej.
Letos kmalu po novem letu sem se z dežnikom odpravila na sprehod. Rahlo je rosilo. Smrčka sem pustila doma, ker sem se odločila, da ne želim blatnega sprehoda. Malce naprej od jeza sem ga zagledala. Sprva sem že skoraj zakorakala mimo njega, pa se mi je zdelo, da se mi poskuša približati. Obrnila sem se na peti proti njemu rekoč, da mu želim srečno novo leto in mu mu pogumno ponudila desnico v pozdrav. Najina pogleda sta se srečala. Spravila sem ga v zadrego. Seveda, kadilec je, me je prešinilo. Trajalo je par sekund, da si je snel rokavice z odrezanimi prsti, da sva si segla v roki in si voščila. In potem vprašanje, če je lepo pričakal. Ko sem bila na vrsti jaz za odgovor pa uh. Ajoj ženska, zazrla sem se v njegove tople rjave učke. Njegova ustnica je nežno parkrat zatrzala. Dobesedno je požiral moje besede. V očeh se mu je prižgala iskrica. Ajej, sem si rekla, tole je pa nevarno. Če sem mu všeč skuštrana, rdečelična, zasopla, prepotena in blatna, tole je res nevarno.
In za razliko od prej, ko mi je bilo odveč, sem po tistem komaj čakala, da ga spet srečam. Ampak stvari se vedno dogajajo kontra. Sedaj, ko si želim srečanja, pa njega ni od nikjer :(
Sem pa ugotovila nekaj drugega. Večina ljudi sem zadnje čase spoznala preko spleta. Prvi vtis je tam samo občutek, ki ga dobiš, ko nekomu pišeš komentarje ali zasebno sporočilo. Pri Nacetu pa je bila povsem drugače. Če pomislim na najina srečanja začutim vonj gozda, slišim ptičje petje, sližim žuborenje Bistrice. Tako velika razlika. Tako drugače in bolj prijetno je vse. Tako bližje mi je vse skupaj. In začutim ga kot osebo. Še vedno vidim njegov pogled, gib roke s katerim si je popravil kavo, slišim dežne kaplje, ki su udarjale ob mojo marelo. . .O ja, vse je tako drugače, tako živo :)

Komentarji 10

če želiš komentirati, se
jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Lepo je kaj doživljati.... Še lepše pa, kar ne pričakuješ. Ampak, samo lepe trenutke... :)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Pri meni vedno dogaja :P k sreči je več prijetnih stvari. Pri tistih slabih se pa tudi potem izkaže, da je bilo že za nekaj dobro.
Hm ja, sedaj ko si ga želim srečat, ga pa ni od nikjer. Sem ga še 2x srečala po tistem, vendar je bil na rolerjih in je odbrzel mimo, tako da sva se samo pozdravila. Sem si obljubila, da ga naslednjič ustavim in ga vprašam če ima FB - sej ziher ga nima, ker mi deluje tak tip hihi :P ;)

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Uh....glej kako ga boš ustavila, ko bo spet na rolerjih..... 8} :P :D
Za vsak slučaj vzemi s sabo PP.... O:-)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Težka bo, je hiter kot strela hehe. Bom kar laso vzela hehe :P in ga ujela kot to delajo kavbojci ;)

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Glih prav za v torek....ti kavbojka on pa indijanec..... :P:D

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ideja je res dobra, sam kaj ko jaz ne maram pusta -.- Samo upam, da ga on tud ne mara in da se mogoče srečava tko normalno ;)

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Ohhh, ti ljuba duša, kako lepo, kako osvežujoče je bilo to prebrati ... in kako neskončno lep je bil ta tvoj sprehod ... z vonjem po mokrem razkrajajočem listju, z vonjem po mokroti, blatnosti, z vonjem po ... življenju v živem ... in s poslušanjem dežnih kapelj ... z občutkom mokrosti in vlažnosti ... zraka, cunj, čevljev ... in z neizmerno čudovitim občutkom srečanja človeka in pogleda v njegove oči, stisk dlani ... ob vsem tem pa še to čudovito ime, ki najbrž tej osebi neizmerno dobro pristoji ... Nace ... poznam in imam zelo zelo rada tudi jaz enega Naceta ... in tudi on ima rad mene. Ko se srečamo, tri ženske z enakimi imeni, njegova žena, hči in jaz ... je njegov objem tako prisrčen, tako topel, tako mil, da se v njem počutim kot v objemu dedka Naceta, ki me je prezgodaj zapustil, ki ni uspel najti nečesa zame ... pa je kasneje najbrž poslal ... tega Naceta k meni :) Moja draga ledenakraljica, lepo je bilo s teboj na tem sprehodu ... zelo lepo, hvala ti.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hvala Marici :) moji sprehodi so vedno zanimivi. Nace je v bistvu izpeljanka iz njegovega imena in priimka. Tip mi je res zanimiv, umetniška duša ;) prijetne energije ima, na trenutke deluje malce izgubljen hihi.
Po vsem tem se večkrat zalotim, da razmišljam kako prijetna so srečanja v živo, čisto nekaj drugega kot spletno dopisovanje ;)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

"na trenutke deluje malce izgubljen" a mozda i glumi...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Mogoče je res, da se dela da je izgubljen. Je pa umetniška duša, se mi zdi, da trmast ravno toliko kot jaz :P in samosvoj tudi hehe ;)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev