Večer

07. marec 2014 ob 09:11 | 118
Po vsakodnevnem sprehodu, ko se domov odpravljam, ko že pada mrak na zemljo. Moje misli se umirijo. Še vedno slišim v ušesih ptičje petje, v nosnicah zaznavam vonj gnojenih travnikov. Moj um je umirjen, sproščena sem. Odprem vrata in butne glas v mene. Tv je spet na glas. Moj France ne da samo slabo vidi, tudi sliši očitno slabo. Politiki se pregovarjajo med seboj. Že na pol kričijo eden čez drugega. Ne vem zakaj, ampak za mene je politika kurba. Ne maram je. Za mene so to usrane igrice, manipulacija. Spremljam le toliko, da vem kaj se dogaja po svetu in pri nas.
Na mizi leži knjiga. Rozaste platnice me kar vlečejo k sebi. Saj vem, poznam se dobro. Dobesedno bi požirala besede, stavke. Se poistovetila z glavno junakinjo knjige, se smejala na glas njenim domislicam, ampak kaj, ko Palček Smuk tuli iz teve ekrana. Prostora nimamo veliko. Brati ne morem, če mi po možganih skačejo politi in njegove čudne ideje.
Takrat pa žarnica. Pa te imam. Odprem laptop, poiščem mojo limocno. Lemon radio, nastavim radijsko postajo, ki predvaja ljubezenske tuje pesmi. Noge stegnem na tabure in se zakopljem v knjigo. Politiki so žal še vedno preglasni. Zato pojačam radio.
Ma ne morem brati, če mi nekdo v ušesa tuli, da me ljubi, da ne more živeti brez mene. In odplavam tja, do mojega ribaka, v njegov objem.
A-a ne bo šlo. Tako ne bom brala. Malce pomislim in pogooglam. Bingo. Našla sem pravo stvar. Na Youtube odkrijem klasično muziko. Ob spremljavi klavirja se spet potopim v branje. Hm, še vedno ni to tisto pravo. Melodije, ki jih izvabijo tipke od klavirja, so prenežne, ne preglasijo naših politikov. Treba bo poiskati nekaj bolj polnega. Klik, klik in najdem tisto pravo. Muzika za reklaksacijo in meditacijo. Uhhhh to bo pravo. Valovanje morja, prasketanje ognja in posebna melodija. S knjigo v roki, prekrižanimi nogami na tabureju se počutim skoraj tako kot da ležim na plaži nekje ob morju in berem. To je tisto pravo! In sem se potopila v branje. Debelo uro sem odležala na plaži ob valovanju morja in prasketanju ognja, spremljajoč glavno junakinjo čez njene prigode in nezgode. O ja, če ne moremo usmerjati vetra, pa prilagodimo jadra. Jaz sem uživala in še bom uživala :)

Komentarji 13

če želiš komentirati, se
jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Uzivačka! Tako je prav, vsaj za svojo dušo.... :)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Aha, jaz berem Ne guglaj strtega srca za dušo, ti pa Žurnal hahaha :P

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Bismo.....glih danes ni bilo Žurnala.....tako, da bom zdaj tebe brala..... :P

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

-.- pa sem spet druga violina hehe :P

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Najljubša.... :P:D

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hvala za tolažbo :P :D

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

Knjige su duševna hrana. I ja ih volim. Malo sam staromodan, ne volim e- knјige. Mogu da ih pogledam da me samo zagolica što da čitam, i da to potražim. Inače uz nešto sentiš, i dovoljno slobodnog vremena, pravo je zadovoljstvo čitati, i Tebe ledena.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Tudi jaz ne maram e-knjig. Raje grem v knjižnico, se zapodim med police, dvignem prah in listam, iščem. Knjigo moram začutiti, objeti me mora njen vonj, skratka osvojiti me mora ;) In ja, knjige so duševna hrana, širimo si obzorje, se sprostimo, uživamo :)

z.zenska
z.zenska4 leta nazaj

Sanj in fantazije nam ne morejo vzeti..in včasih se tako zeloooo prileže oditi tja "krnaenkraj", kjer je vse lepo, kjer se spočijeta duša in telo, kjer je z nami tisti, ki morda v realnosti nikoli ne bo..sanje so čudovita zadeva,seveda tudi sanjarjenje ob kakšni knjigi,je prav lepo.A knjiga in sanje imata oba eno samo slabo lastnost. Obeh je enkrat konec!
Srečne večere še naprej "ledenka"! :-). Lepo te je brati!

borigi
borigi4 leta nazaj

k sreči smo narejeni tako, da lahko vedno tudi začnemo nove sanje, če je že prejšnjih konec... :)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Dan mi je prekratek, da bi sanjala podnevi :P Se trudim, da sanjam samo še ponoči in sem čez dan bolj trdno na tleh ;)
Borigi hm sanje o tistih seksi zadnjicah, ki pritečejo mimo, teh pa ni nikoli konec, ne vem zakaj :P O:)

Asima
Asima4 leta nazaj

....ja zakaj pa nisi vzela karga politika s seboj, njega al njo?....isto sranje...hehehhee, se opravičujem.....pa bi ga kr tam malo v vodo......hm.....hiiihiii...........packa, sm hudobma....ups...:-)))))))))lep dan ti želim in še lepši sprehod kasneje:-))))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Potunkati, potopiti in še obtežiti s kakim kamnom, da slučajno politiki ne pridejo več na površje hehe. Vidim, da smo istih misli ;)
Ej sprehodi so pa krasni, ampak knjiga tud ni slaba :)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev