Venera kliče Mars, Mars javi se :P

06. maj 2014 ob 09:44 | 136
Večna dilema: kakšen jezik govorijo na Marsu in kakšnega na Veneri? In zakaj se včasih moški in ženske ne razumejo? Ali res govorimo dva različna jezika?
Jaz mislim, da ne. Prej opažam, da ne znamo poslušati oziroma, da mislimo, da vsi tako razmišljajo kot razmišljamo sami.
Pogovori z Nacetom so mi res posebni. Imam pa ob določenih trenutkih tremo. Uh ja, ste se začudili najbrž. LedenaKraljica pa ima tremo lalalala :P. Pa potem stiska ritnice, ima potne roke, farba v obraz in ne ve kaj bi izustila. No ja, tudi jaz sem iz mesa in krvi, tudi jaz imam čustva. In malo sem že iz vaje, če priznam. Ko sem bila smrklja, mladenka, najstnica sem pač blebetala in govorila kar mi je padlo na pamet. Danes pa je situacija precej drugačna. V meni živi tudi razum, no ja, čeprav je bolj mičken kot tisti od trapaste blondinke hehe, pa gospod Ego. In potem moram uskladiti vso to zadevo. Zadnjič recimo sem Nacetu preveč nakladala o sebi. Drugič sem se parkrat raje ugriznila v jezik in sem raje bolj spraševala ;-) Pa spet ne smem preveč, ker bi izpadla kot anketarka. Ja prav zanimivo mi je bilo, ko je Nace razlagal cel postopek kuhanja golaža. Si lahko predstavljate moje misli, kako švigajo sem in tja. Največji problem mi je pa delala njegova odprta zadrga na hlačah. Pa saj ne, da bi me firbec kaj se skriva tam notri. V meni so se odvijale bitke, ali naj mu povem ali molčim. Saj veste tisto: na zobeh imaš solato - in to na prvem zmenku, ko te tip povabi v drago restavracijo in želiš narediti najboljši vtis :D
Na zobeh imaš solato, fršlus imaš odpet in podobni stavki so stavki, ki nas spravijo v veliko zadrego.
In kaj sem naredila? Ma molče sem poslušala od golaža in bila modro tiho. Nazaj grede sem opazila, da je le zapel zadrgo na kavbojkah. Kaj si je pa mislil je pa njegova stvar, jaz ga res nisem hotela spraviti v zadrego hehe O:)
Kako razmišljajo moški in kako razmišljamo ženske? Če bi vpašali mojega spletnega dopisovalca Pepeta bi rekel takole: kako razmišljajo moški ti povem jaz, kako ženske, pa boš povedala ti. @.@ ojej , kar vidim ga v prvem razredu v šolski klopi kako riše množice. Prva je modra, tam so moški, druga rdeča, tam smo ženske, vmes je presek. In 30 let kasneje še vedno riše samo dve množici :S Zanimivo ne, ob tem me je prešinilo, da moški razmišljajo modro, ženske pa rdeče :P
Hecam se ;-) Pepe razmišlja po pepasto, Tečka po tečkasto, Mariči po svoje, Micka po svoje, Janez mogoče nič ne razmišlja :D itd.
Vsak razmišlja po svoje in prav je tako. Če se ujamemo med seboj - hvala bogu. O jeziku na Marsu si bom pa še prebrala kako knjigo. Med tem časom pa bom brisala potne dlani medtem, ko bom čvekala z Nacetom ;-)
Hehe veste kaj je bilo hecno? Ko sem kolegici povedala kako sva klepetala, se je začela smejati in je dodala: tip se bo za glavo prijel doma, ko bo ugotovil kaj vse ti je povedal :P
Je pa zanimivo, ko ga vidim takole, kako mi prihaja naproti. Sama ne vem kam naj usmerim pogled in mislim, da ima on podobne probleme. Potem pa mencava in pokašljujeva, opazujeva oblake in vršičke smrek, pa luže na poti in ne vem kaj še vse. Le kaj bi bilo, če ne bi bila jaz tako gobčna hehe :P Ma itak, da ne morem biti tiho. Tudi če si obljubim, da ga ne bom oblajala, me nekaj špikne tam znotraj in mi ne da miru in si mislim, da mogoče druge prilike ne bo več in potem seveda bleknem kar bleknem :P

Komentarji 23

če želiš komentirati, se
arja
arja4 leta nazaj

Znati - poslušati in brati med vrsticami, potem je vse razumljivo :)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Res je, samo eni imajo probleme s tem, ker želijo samo govoriti, poslušali pa ne bi. Potem pa pride do nesporazumov. Ali pa mislijo, da vsi razmišljajo tako kot oni, ali pa tisto vsesplošno znano: nekaj poveš, pa te nekdo vpraša kako si mislila, ker on je čisto drugače razumel. Malce več strpnosti, poslušanja in bomo res bolj razumeli drug drugega ;)

princessss
princessss4 leta nazaj

se podpišem...

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

Nema stepenice za Mars, ali poneki Marsovac može da pomogne...da se oseti Mars. Tamo je sve ružičasto i vruće.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Mars in Marsovci hm jaz se ob besedi Marsovec vedno spomnim na okroglo zeleno pošast, ki ima dva para oči, tipalke na glavi in modre kratke hlačke :P
Nekomu je mogoče vroče že pri 25 stopinjah, drugi pa bo užival še pri 35 stopinjah. Tako zelo smo si različni, da enostavno ne moremo posploševati. Nekdo bo opisal nek kraj, da tam vse cveti in je prijetno, drugi pa bo rekel, da je puščobno in dolgočasno. O ja, vsak človek je svet za sebe - in prav je tako ;)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

Imam dva para oči i kratke modre hlačke... i počutim se ko Marsovac. Rado bi s nekom Marsovkom ukrstio tipkalke na glavi.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Eh ja, ne vem če bo to možno. Baje da smo ženske iz Venere, ne vem če obstajajo ženske na Marsu. Sicer pa zadnje dni slišim zelo velikokrat, da imamo prevelike želje, ki se ne morejo izpolniti.
Pa sem mislila, da nisem zahtevna, ker pričakujem od moškega, da govori resnico in da ne laže. Očitno je to velik problem, ki se ga sploh nisem zavedala O:)

borigi
borigi4 leta nazaj

ไม่พูดภาษาที่แตกต่างกัน แต่ตอนนี้เราต้องการสิ่งที่เราต้องการที่จะให้เพิ่มเติมในภายหลัง ...

borigi
borigi4 leta nazaj

se mi zdi da vam gre branje mal težko od očk, prav evo prevod: ne govorimo drugačen jezik, le želimo si zdaj to kar nam ve hočete dati kasneje...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

A veš, da mi je hecno, ker so eni pogruntali, da ženske mislimo da ko rečemo ne in so potem tako okupirani s to mislijo, da zmedejo sebe in še sogovornico. Včasih je fajn, če ne filozofiraš preveč. Si tisti trenutek tisto kar pač si, poskušaš začutiti tistega s katerim se pogovarjaš in mislim, da se lahko marsikaj zmeniš. Jaz sem recimo Nacetu bleknila, da mi lahko naslika sliko za rojstni dan :P Zato ker vem, da slika in mi lump noče povedati kakšne slike slika. Pa sem bleknila. Zdej ne vem ali je to on vzel resno ali ne, jaz sem čisto resno mislila hehe O:) Sicer pa itak pravimo, da je v vsaki šali nekaj resnice. Le dobro je treba poslušati ;)

borigi
borigi4 leta nazaj

ja pri poslušanju pa mamo mi mal težav.... nekateri sploh poslušajo sam sebe, jaz se mam sicer za dobrga poslušalca, me pa matra tisto poslušanje "med vrsticami" to zgleda da ne slišim posebaj dobro... tud pri branju mam iste težave ;))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ne podcenjuj se ;) mislim da ti gre odlično. Še na Netlogu sem se večkrat pohecala tako da sem napisala samo eno vrstico in spodaj pripisala, da naj tisti ki berejo med vrsticami imajo mal več dela ;)
Poslušanje med vrsticami hm, pri meni težko, ker sem bikica in sem direktna včasih še preveč direktna in mislim, da skoraj nič ne povem med vrsticami. Je pa Nace tako med vrsticami povedal svoje ime. Hehe kako hecno je bilo. Je razlagal od ene bejbe in povedal, da si je rekel: Nace to pa ne bo šlo .... Jaz pa takoj pokonci: a Nace ti je ime :P Zanimivo, zanimivo :)

borigi
borigi4 leta nazaj

haha, ja takšno "medvrstičenje" obvladam... to slišim. Zelo težko pa mi gre tisto kar ni povedano in ni napisano "pa bi moral razumet ker je bilo mišljeno..." no tukaj sem pa mal zgubljen, ker sem jaz tud direkten... a to pomen da sem bik? ja najbrž že ;)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ma ne sekiraj se, če moraš kaj zgruntati jaz mislim, da že poštudiraš tako kot je treba. Če pa gre kaj mimo tebe, gre že najbrž s posebnim razlogom ;) Včasih ljudje še sami ne vedo kaj bi radi in blebetajo tja v tri krasne, kako boš take ljudje prebral lepo te prosim :D

borigi
borigi4 leta nazaj

mene najbolj skrbi, da mi katera želi med vrsticami povedat kako zelo sem ji všeč in da bi... pa jaz tega ne preberem in pol gre ona mimo mene... in to čiiist brez razloga :))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hm si me spomnil na Jurčka, mi je razlagal kako je preko spleta spoznaval ženske. In pri izmenjavi slik, je takoj vedel, ali je ženski všeč ali ne. Pojasnil je takole. Če mu je ženska napisala, da je simpatičen, potem je vedel, da ne bo iz tega nič. Oči mi je skoraj vrglo iz jamic, ko sem tole prebrala. Zakaj? Zato ker je pri meni čisto druga pesem. Če mi nekdo ni všeč, sem raje tiho. Ponavadi se nikoli ne zaljubim na prvi pogled. Zato prakticiram tisto, da napišem, da mi je nekdo simpatičen. In če pomislim nazaj, sem mislim da celo trem napisala, da so mi simpatični, pa bi kasneje z njimi želela kaj imeti. Tako da težko je takole svetovati.
V živo je pa precej lažje. Ne rabiš poslušati, bolje je, če opazuješ njeno mimiko, obrazno in njene kretnje rok, kako stoji, kako te gleda in podobno ;)
Po drugi strani je pa bolje, da gre kaka mimo, kot pa da skoči na tebe in da ona tebi ne bi bila všeč haha :P :D

princessss
princessss4 leta nazaj

Briljanto....vsak po svoje recimo, da res razmišljamo ja:)))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Yp, čeprav sva obe bikici in včasih razmišljavi podobno, sem ziher da bi v določenih trenutkih odreagirali čisto drugače, vsaka po svoje ;) In to je ravno tisto zanimivo, spoznavanje, tipanje kako nekdo drug razmišlja, opazovanje mimike obraza - zato mi je pogovor v živo še toliko bolj prijeten :)

princessss
princessss4 leta nazaj

Res je...

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Aja, o potnih rokah pa nič, ane ... kot tisto ... v Martinu Krpanu "Minister Grega pa nič" ... menda se ve, da ob takih rečeh pravzaprav ni kaj reči ... potne roke ostajajo, jezik v ustih ubira čisto drugo pot, kot sive možganske celice, če se jim je dano postaviti na pravo mesto ... včasih tam nastane zbrka, potem še jezik ne ve več, kje je njegovo pravo mesto ... ja, vsak razmišlja po svoje ... hvala bogu, kjer dva enako mislita in enako govorita, je običajno eden ponavadi preveč !☺☺☺

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ja ja potne roke, sej bom še pisala o tem, verjemi mi. Čedalje večjo tremo imam jebela. Ampak to pomeni, da je ziher nekaj na tem :) Če bi bila mrtvo hladna, potem to ne bi bilo to :D Zadnjič sem mu nekaj razlagala, sem se tako zapletla z jezikom, da sploh nisem vedela kaj sem povedala. In potem njegov začuden obraz, ma dobro, saj se nam vsem to dogaja. Že tisti najini pogledi vstran preden se srečava mislim da so precej zgovorni hehe ;)
Je pa fajn ja, ko najdeš nekoga, ki podobno razmišlja kot ti, s katerim se ujameš v pogovoru, po takem pogovoru se ti zdi kot da so se baterije spet napolnile :)

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Toooo je naša ledenakraljica ... sem se nasmejala in si situacijo v živo predstavljala... ja, tale s fršlusom je hudo zanimiva reč in vedno postavlja vsaj enega v dilemo ... tistega, ki naj bi ali ne ... povedal in tistega, ki to opazi, pa ne ve, ali naj bi takrat to zapel ali ne ... ali počakal na pravšnji trenutek, hahahhahahah :):):) Konec koncev pa ...le kdo vraga pa ve, da se včasih na teh fršlusih tisti zatiček tako čudno "znuca" in ne pade več prav v luknjico fšlusa, da bi ga držal zaprtega .... fršlus mislim ... hahhahahhah :):):)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

A veš da vedno pogledam fršlus preden grem od doma. Pa tud zobe sem si že gledala v šipco mobitela, da ne bi imela gor kake solate :D Ma zanimivi so taki trenutki. Ponavadi nam ravno to najbolj ostane v spominu ;) :P

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev