Vrnitev odpisanih

30. maj 2014 ob 09:28 | 196
Splet je en tak velik šmorn. Iščeš nekaj, pa najdeš vse drugo. Večinoma seveda najdeš hehe. Internet v vsako slovensko vas – lepo se bere ne. Samo veste kaj, na splet prinesemo s seboj tudi svojo kulturo, nekulturo, svojo dobro voljo ali frustracije.
Na spletu misliš, da si že vse doživel. Pa te še nekdo preseneti in spet zijaš z odprtimi usti in očmi kot tele v nova vrata. Sčasoma se navadiš. Se samo še nasmehneš, vržeš čez ramo in greš dalje.
Splet je krasna zadeva, kot neke vrste zavesa, za katero skriješ tiste stvari katere ne želiš takoj pokazati drugim osebam. Saj veste kako gre? Se prijaviš na portal, izpolniš zahtevana anketna polja. Pri sliki se ponavadi že zatakne. In potem vržeš trnek ali mrežo in čakaš. Vse lepo in prav. Meni pa še vedno nekaj ni jasno.
V vsem tem času kar sem na spletu, sem srečala kar nekaj osebkov, ki so vztrajno brisali svoje profile in se ponovno vračali z drugimi profili. Zakaj to počno, mi nikoli ni bilo jasno. Prideš na portal in seveda ostaneš. Zakaj je potrebno profil pobrisati po recimo enem letu in priti nazaj? Res mi ni jasno.
In sem se odločila, odprla temo na forumu in čakala. Tako ali tako sem vedela, da odgovora ne bom bila deležna. Prva članica je bila precej osorno nastrojena proti meni. Da je to njena osebna stvar, mi je zabrusila. Na koncu koncev bi me moj firbec skoraj stal dobrega imena. Zdej pa imaš Ledena, ko te firbec matra haha :D
Opazovala sem tako ljudi na spletu. Ne vem v čem je smisel. Najprej si Vroča mačka, potem se zradiraš in prideš nazaj kot Pohotna tigrica. No ja, mogoče je oseba med tem časom duhovno zrasla ali pa se je le prelevila. Razmišljam. Naredim lahko deset profilov, pa še vedno bo ista energija zadaj. Zato ker bom jaz naredila te profile. Moj stil pisanja se itak prepozna. In moje energije se začuti. Se pravi, da tisti, ki brišejo profile mogoče mislijo, da bodo druge okoli prinesli, v bistvu pa prinašajo okoli samo sebe.
Ravno par dni nazaj je pod enim blogom Bogdanček napisal, da on že ne bo komentiral bloga, ker lahko lastnik pobriše komentarje. Naj omenim, da ima Bogdanček na portalu ( ni Mojvideo ) odprtih že vsaj osem svojih profilov, med drugim tudi dva ženska hehe. Seveda se nam je na začetku zdelo zanimivo ukvarjati z njim. Sedaj pa je že vse skupaj precej nadležno in neprijetno.
Brisati profil zaradi tega, ker prideš z nekom v konflikt? Mogoče. Vendar mislim, da je še vedno bolje stisniti blokiranje. Sicer pa saj veste, konflikti so bili in bodo. In če smo odrasli ljudje, se lahko tudi v miru pogovorimo.
No ja, saj vem, da nisem nič konkretnega povedala, samo razmišljala sem na glas. In še vedno mi niso jasne te vrnitve, vrnitve odpisanih :D :P Kaj pa vam? ;-)

Komentarji 31

če želiš komentirati, se
princessss
princessss4 leta nazaj

tudi na tem portalu ni izjem...glede scen:))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

ojej, pa sem mislila, da bo tukaj mir. No ja, takle imamo, saj smo že navajeni in vemo kaj nam je storiti ;)

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Hahhahaa, ja, vrnitve odpisanih ... kdo bi vedel, čemu služijo. Sem ta blog prebrala zdaj drugič, prvič ga nisem komentirala, ker bi se lahko razpisala do onemoglosti ... saj me poznaš ... če bi se jaz prijavila z drugim profilom, me v prvem stavku prepozna vsa web-srenja... in ker mi je vešč biti to, kar sem, ker ne želim biti nič drugega kot to, kar sem, ker me ni moč spremeniti, še sama se ne morem v bistvu, sem pač to, kar sem, tu, tam, gori, doli ... Doslej še nisem imela nikjer drugačnega profila, sicer pa sodelujem tu in še na NL in to je to ... ni me moč zgrešiti, sem kot nadležna podrepna muha ! ☺☺☺ Res je škoa energije, ki se porablja za kamufliranje nečesa, česar enostavno ni moč zakamuflirati. Na SLO NL sem naletela na ženske profile pod moškimi imeni in na vse njihove packarije, ki so jih počele z lažnimi profili ... zapeljevanje, napeljevanje k obrekovanju etc.etc.etc., iz česar se je kaj hitro dalo razbrati, da za moškim profilom seveda stoji ženska, ker moški se morda, pravim samo "morda" takih stvari le ne bi poslužil ... in presenetilo me je, sprva, potem pa nič več, ko sem po nekih skorajda neopaznih detajlih znala razbrati staro obiskovalko z novim profilom ... mimogrede; nekoga izdajo vejice, ki jih pač ima dvajset na razpolago, pa jih potem natrosi kar tako, da jih pač porabi, nekoga izda način postavljanja vejic, ko naredi pred in za njo presledek, nekoga bi lahko izdali npr. trije smeški (hahahhahhhaha ☺☺☺), ki se jim ne bi mogel upreti, drugega izdajo trije klicaji in še in še je takih in podobnih reči, ki nekemu "staremu" članu hitro padejo v oči. In bo s tem rešena frustracija tega, ki se skuša vsake toliko časa preleviti v nekaj, kar ni in ne more biti, ne zna biti? Ne, ne bo, morda se bo le kratek čas malo zabaval na račun drugih, a dvomim, da se bo ob tem zadnji smejal? Če je v tem vsa umetnost njihovega ustvarjanja, bog jim jo požegnaj! ☺☺☺

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

O ja, na NL bi imeli psihiatri veliko dela. Ravno zadnjič gledam dnevnik na FB in moja prijateljica deli lepo romantično pesmico on neke svoje prijateljice. Berem tisto pocukrano romantiko, pa postanem zelena v obraz. Točna tista ženska, ki je mene blatila po celem NL ko mi je bilo najbolj hudo, ko sem preživljala izgube svoje drage mame. Pa saj skoraj ne moreš verjet. Ženska je dnevno brisala bloge, pa komentarje. Mene je edino enkrat nahecala, da sem pobrisala njen komentar pod eno lepo mojo pesmijo. Napisala je nekaj v stilu, da so moški prasci, pesem je bila pa tako lepa. Še danes mi je žal, da sem pobrisala tisti komentar.
Komentarji ostajajo, ravno tako blogi in profil je vedno en sam na enem portalu.
Ta z vejicami je tudi dobra, pa še kakšne drobne napakice nas tudi hitro odkrijejo, saj le če malo bolje pogledaš in primerjaš napisano, hitro ugotoviš s kom imaš opravka.
Eni pač mislijo, da se dobro skrijejo, pa se tako hitro izdajo, kaj češ, dolgi noski jih hitro izdajo, četudi so celi skriti v gostem grmovju hehe :D

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

Jedan profil na više portala, to već imam, ali više profila na jedan portal, pa skrivanje pola, e to mi ne ide u glavu.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Aha v katero glavo hehe ;) :D

z.zenska
z.zenska4 leta nazaj

Meni pa se zdi škoda besed in energije,da bi se ubadala s takšnimi norci,da bi o njih razmišljala in delala ne vem kakšne psihološke analize posameznih profilov na spletu ,seveda,če me pač kdo od njih ne bi posebej zanimal...za vse ostale "kameleone" pa imamo gumb DELETE,črne liste,blokade...pa se raje ukvarjamo s tistimi, ki so nam pri srcu. Amen!

arja
arja4 leta nazaj

Imela sem zelo slabo izkušnjo na nekem uglednem portalu :(
Je tu še najlepše.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Uh ja, sem tudi jaz imela slabo izkušnjo, pa ni bil moški. Si moreš misliti, da je bila ženska. Je šlo celo tako daleč, da mi je grozila prek telefona. Kasneje mi je skupni prijatelj povedal, da je ženska v resnici zelo prestrašena in nesamozavesta. Tako kot je Naya napisala, pri takih ljudeh gre ponavadi za nizko samozavest in jim da splet neka krila in neko moč, pa se želijo dokazati.
Napisala si, da je tu lepše - naj tako ostane :)

Naya
Naya4 leta nazaj

..bom še malo razmišljala ...preden kaj 'bleknem v stilu, da meni tudi ni jasna ta 'večprofilnost'....;)....ko se spomnim kaj veleumnega ....obelodanim :D...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Veš Naya meni se zdi, da bomo še naprej ugotavljali zakaj to počno, oni ne bodo povedali, mi pa lahko študiramo v nedogled in bo vse ostalo kot je. Samo firbec me pa še vedno matra hehe :D

Naya
Naya4 leta nazaj

...no prišla do zaključka ....da ni nujno,da so razcepljene osebnosti ...temveč prej hudo nezrele in nesamozavestne osebe, ki jih hudo skrbi kaj si ostali svet misli o njih...;))...so pa tudi druge variante ...kot drugi osebek hoče zvedeti kaj si si mislil o tistem prejšnjem...
...kar spet kaže na veliko nesamozavest....:D....

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Se kar strinjam s teboj ;)

Temida1959
Temida19594 leta nazaj

1oo ljudi:100 čudi:)Več profilov od enega ne bi bilo:če bi se to na nek način ugotavljalo.Imeti mora dober spomin ta posameznik:saj se lahko hitro ujame na limanice.Malo hudomušnosti:je pa dobro v tem,da lahko pišeš sam sebi pohvale na videje in drugo:))))Tukaj so tudi 102 letniki.Blagor njim:)))Naj uživajo v tem.Spregledati take in se nasmejati.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hehe ta je dobra, da se sam sebe hvališ. Samo kaj če te tako zanese, da se skregaš sam s seboj :P
Oooo pri teh, ki imajo več kot sto let sem jaz zelo previdna. Tako se začne prvi profil, potem se profil poradira se pride nazaj z realnimi leti in podobnim vzdevkom in seveda istim stilom pisanja in tako dalje. Eh ja, naj uživajo na svoj način, mi bomo pa uživali po svoje ;) :)

Temida1959
Temida19594 leta nazaj

Kot si napisala.Skregaš se toliko kot dopustiš.Eni gredo čez vse meje dobrega okusa:ne popustijo niti za las.Umakneš se in mu pustiš verjeti v svoj prav.Mi bomo pa uživali po svoje.

borigi
borigi4 leta nazaj

Hej, kaj pa če so to razcepljene osebnosti? Predvsem tisti, ki imajo odprtih več profilov, najbrž zato ker ne morejo svojega bogatega nabora strpati v en sam profil... mogoče se pa potem lahko tudi malo pogovarjajo med svojimi profili, se celo skregajo in potem v jezi zbrišejo profil ki se jim je zameril...
Tudi jaz ne pišem prav nič konkretnega, le razmišljam na glas :D :P :) pojma nimam ;))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

A veš Borigi, da sem nekaj podobnega razmišljala pa nisem hotela napisat, da ne bi kdo takoj skočil na mene, da sem koga označila kot psihiča. Samo res bolj ko premišljujem bolj mi je blizu kakšna taka razlaga o razcepljenih osebnosti recimo ali pa o premljevanju, saj poznaš tisto: napišem blog, pa me potem preganja misel kaj sem napisal, kdo bo vse komentiral itd. in potem grem in lepo blog pobrišem ali pa cel profil ;)

borigi
borigi4 leta nazaj

ej, a ni čas za premlevanje prej ko napišeš blog? jaz sicer bolj malo pišem, pa zato nimam največ izkušenj... sem pa tud malo psihič - priznam ;-) recimo tako, da se mi ne ljubi velikih črk uporabljat...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Aja, a ti temu praviš psihič, jaz bi prej rekla, da je to lenoba :D :P

borigi
borigi4 leta nazaj

...no prav no pa lenoba... eh, a je treba to zdaj vsem povedat ;)) :P :D ☺

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ne, se mi ne da :P Je vseeno bolje lenoba kot psiha ;)

borigi
borigi4 leta nazaj

nisem čist prepričan, se mi dozdeva, da so zadnje čase psihiči zelo popularni ;) pa ne vem al zato ker jih je tolk al zato ker se tolk o njih govori...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Oboje drži po moje. Zadnjič sem bila na enem predavanju od osebnostnih motenj in nas je psihiatrinja opozorila, da bo tega vse več in več. Zato je treba govorit o teh zadevah, da se lažje potipamo kam sodimo hehe ;)

borigi
borigi4 leta nazaj

Ups, a na takšna predavanja ti hodiš? Lej saj čeprav danes dežuje, to še ne pomeni da je konec sveta, še prav lepo bo in sonček bo sijal in... Pa seveda VSI te imamo RADI in naj te NIČ ne skrbi, svet je LEP... :P :D :))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hehe meni prav paše, da je dežek :) Saj ne zahtevam, da me imate vsi radi, meni je dovolj, da me imajo tist radi, kateri mi pomenijo in katerim jaz pomenim ;) Svet je pa tak kot je, za ene lep, za druge čaroben, za tretje krut, meni se zdi popolnoma realen :)

borigi
borigi4 leta nazaj

Mhmm, lej jaz ugotavljam, da si čist normalna in da ti ni potrebno več hodit na predavanja o osebnostnih motnjah... ker ti ne bo nič pomagal ;)) :P

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hehe tja sem šla kot podporna čanica društva DAM, seveda nisem veliko odnesla od tam, razen polnega mehurja vode bolj malo no :P Največ se naučiš, ko prideš v stik s takimi ljudmi. Mi je pa všeč, da si napisal, da sem normalna hehe :D Včasih se s kolegico sprašujevi Kaj je sploh še normalno? :D Ampak to je res v šali rečeno, da ne bo pomote ;)

borigi
borigi4 leta nazaj

nekako sem kar prepričan, da dokler se sprašujemo če smo normalni in dokler si "upamo" tudi koga drugega povprašati za mnenje, toliko časa smo kar na dobri poti... ko bomo pa toliko prepričani, da smo najboljši in najbolj normalni, da se nam bodo vsi drugi zdeli nenormalni... no potem... :D

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ko si prepričan, da si normalen in najboljši ter najlepši potem je pa problem - na kvadrat :D

borigi
borigi4 leta nazaj

čakaj, čakaj, najlepši sem pa jaz... tle pa ni debate ;) :D

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev