LJUBOMORA, ZAVIST, OSVETA.........

01. september 2017 ob 07:56 | 285
Slažem se s većinom da se uzrok ljubomore treba tražiti u psihičkom stanju ljudi, a ne okolnostima, jer smatram da je to ipak pretjerana subjektivnost koja zanemaruje objektivne elemente ili ih jednostavno pogrešno objašnjava, čime se dobiva dojam karakteristika iracionalnog mišljenja ( u većini slučaja).
No, ipak suština , po meni je ipak, u karekteru osobe koliko je ona iskrena, plemenita, odgovorna, poštena, realna tj. koliko je integralna. Samo takva osoba ima najviše šansi biti realna, iskrena i autentična. Ona je dosljedna svojim principima i ne radi ništa što bi morala sakrivati od drugih ali i od sebe i jača je od svih vanjskih iskušenja, a osobitno je bitna savjest takvih osoba jer radi moralnih principa koje nose u sebi savladavaju niske, egoistične nagone i interese. Takve osobe sebe stavljaju u proporcionalan odnos s okolinom pa imaju realniju sliku o sebi i drugima te nemaju potrebe postići sklad i funkcionalnost u svom životi praveći koje kakve ispade.
Osobno mislim, da svi imamo šanse poraditi na svojoj savjesti i isključiti negativne reakcije bilo da se ona zove ljubomora, zavist, podlost, osvetoljubivost....
Nikad nije kasno poraditi na sebi i svom samopouzdanju. Svaka promjena na bolje unjet će sreću u naš život.,Pa, pokušajmo. Nitko nije savršen, da se ne bi trebao malo preispitati.
slika 624724

Komentarji 13

če želiš komentirati, se
Madeleine
Madeleine9 mesecev nazaj
leptirica1
leptirica19 mesecev nazaj

Hahahaha
Savršenooooo
Hahaha

Madeleine
Madeleine9 mesecev nazaj

;)

Psiha
Psiha9 mesecev nazaj

Ljubomora I zavist su bolesti... Nema vakcine... :)

leptirica1
leptirica19 mesecev nazaj

ako je bolest, onda bi ipak postojao neki lijek...ovako po meni stoji da je najveća prepreka u samim ljudima i da je do njih da prvo zavire kod sebe u svoju dušu...a onda u tuđu...al mi sve radimo obratno...prvo odemo drugima, a svoja vrata samo zatvorimo da se ne vidi.....

KO-ja
KO-ja9 mesecev nazaj

Kakp ne shvaćaš ti nisi ona koja jesi negi ona koja nisi. I da bi bila koja jesi moraš biti nekoliko puta ona koja nisi i još onu koja jesi ako je pronađeš kod one koja zna da nisi ova koja jesi.

leptirica1
leptirica19 mesecev nazaj

nisam shvatila da nisam koja nisam kad nisam koja jesam, al kad budem ona koja nisam, onda ne budem koja jesam, i onda idem sebe nać kod one kod koje jesam da ne bih bila da nisam....pa ima smisla...ha?

KO-ja
KO-ja9 mesecev nazaj

Otprike.:)))

leptirica1
leptirica19 mesecev nazaj

eto, pa kad i ja skužim da nisam koja jesam ili jesam koja nisam, napisat ću blog kako biste i vi znali da sam sebe koja nisam pronašla tamo di jesam...hahahahhaha a jesi ti mene nasmijao ☺

KO-ja
KO-ja9 mesecev nazaj

Jooo??

Nisam ni ja onaj koji jesam.:))

leptirica1
leptirica19 mesecev nazaj

sad mi je jasno zašto te tak dobro kužim, kad oboje nismo što jesmo i tražimo se tamo di nismo...pa kako da se nađemo onda?

fenix13
fenix139 mesecev nazaj
leptirica1
leptirica19 mesecev nazaj

naravno da ću pisati, jer svi imamo izbor, hoćemo li ili ne čitati. Ima ovdje mnogo članova koji ne pišu, ali čitaju, kao i onih koji pišu, a ne čitaju. meni je ovo zabavno i dok je to tako, zabavljat ćemo se. Svatko na svoj način po vlastitom interesu.
kao da ja nekome kažem, ne pravi videa, imaš loš izbor glazbe. Jbg ne slušam ono što mi se ne sviđa. jednostavno. to ne znači da je to loš video ili loša glazba. ja pišem radi razonode. ☺☺☺

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev