Reklame, žalost vsakdana

10. junij 2012 ob 09:37 | 267
... hja.. počasi se nabira to sranje v moji glavi in čas je, da se ga rešim. V čem je problem? Nič posebnega bi rekel nekdo, ki živi od reklam in zelo nadležno bi rekel tisti, ki je bombardiran z vsake strani dan za dnem.

Enostavno več ne vidim možnosti, da bi človek lahko preživel kakšno uro v sprehodu, ne da bi za to potreboval vsaj 2 uri, da bi prišel do tega mesta, brez bombardiranja reklam in oglaševalcev. Jumbo plakati, reklame na radiu, televiziji, priloge k časopisu, sami časopisi so jih že tako polni, da se včasih že vprašaš ali imaš reklamni časopis ali dnevni časopis pred seboj.
slika 406535

Drugo poglavje pa je internet, kjer s samo enim klikom lahko povzročiš verižno reakcijo, ki se nikoli ne konča. Pa pustimo tista spam oglaševanja. Na tem portalu zadnje čase opažam razne reklame v video in blog oblikah. Ljudje so ugotovili, da se lahko na ta način zelo enostavno oglašuje, za povrh pa še brezplačno. Pa ne jezi me toliko, da ljudje to izrabijo, bolj me moti nekvalitetno sestavljeno pisanje.

Ljudem se ne da vložiti niti toliko truda, da bi stvar, ki jo oglašujejo naredili spodobno - zanimivo za branje. Zanima me kako je kaj na portalih tole pošlihtano. Meni se zdi takšno brezplačno izrabljanje prostora in kapacitete pravi absurd. Ponekod je v pravilih striktno zapisano, da je oglaševanje prepovedano, saj se v nasprotnem primeru le to zaračuna. Pa saj razumeš na nek način ljudi, ampak, da pa želijo za nič dobiti nekaj - to pa je absurd.

Najbolj pa me jezijo razni forumi, klepetalnice, kjer se ljudje registrirajo samo zato, da napišejo (v smislu): klini www..... če želiš da...bla bla bla.... a res potrebujemo takšno okolje?
slika 406536

Sedaj pa še en primer (pozitiven): Ker sem soustanovitelj enega od klubov, sem za svoje člane želel nabaviti en artikel, tak uporaben. Poklical sem v podjetje, kjer so me zelo prijazno prevezali k vodji marketinga. Človek je bil zelo vesel, da sem se odločil pri njih kupiti ta artikel, še več, ponudil je še dodatnih 15% popusta seveda pa je tudi dodal, da v kolikor bomo imeli voljo ali željo, bi z veseljem naredili kakšno predstavitev teh izdelkov in to brezplačno. Poslali so nam artikle takoj, pa tudi poklicali so še, če je vse v redu.

Kar želim povedati je, da je pomembno kako boš pristopil k oglaševanju, ki je včasih bolj pomembno kot sam oglas. Prav gotovo bomo to reklamo prenesli naokrog s pogovorom in predlogi. Reklame so na nekaterih medijih resnično preklemansko drage, nekatere pa te drago stanejo z napačnim načinom oglaševanja.

Me pa npr. ne moti oglaševanje žensk. Kako to mislim? Enostavno, ko vidim kako se nekatere šobijo in nastavljajo pred ogledalom ali pa zvezdnice, ki se dejansko na tak način prodajajo. Prav zanimivo je videti kako daleč gre človeška neumnost, da se takole nastavljajo (tudi moški). Nekatere slike so vredne ogleda, večina pa... strel v prazno. Da pa ne bo začetka kakšne vojne... razlikovati je potrebno, kjer se ljudje slikajo za spomin, in kjer se ljudje nastavljajo zato, da so videni.

In še nekaj... reklame so dosti krat tudi povzročitelji raznih prepirov.... od otrok, ki vidijo neko stvar in si želijo, do moških, ki se nerodno izrazijo in ženske le to slišijo kot to same želijo, da o povečevanju skrbi tistim, ki nimajo dovolj že za osnovne potrebščine sploh ne govorimo.

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
matijass
matijass6 let nazaj

noro res, ne vem kam tonemo!

Merlo
Merlo6 let nazaj

Zanimivo!

arja
arja6 let nazaj

Težnja po čim večjem zaslužku.Od tega se živi in marsikdo zelo dobro .
Samo poglej primer slavčka s štajerske :)) Kdor zna, zna !

letanca
letanca6 let nazaj

samo on je zvezda...

arja
arja6 let nazaj

Seveda je. Car.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev