ZA? PROTI? ali vam je VSEENO?

25. marec 2012 ob 23:25 | 849
Danes je bil referendum o družinskem zakoniku. V blogu ne bom zagovarjal zakaj sem bil ZA ali komentiral kako so bili lahko nekateri PROTI. V tem trenutku bi se rad obrnil na tiste, ki niso šli na volišče.

Želel bi dobiti odgovore tistih, ki niso oddali svojega glasu. Ali vam je resnično vseeno kaj se dogaja v naši državi? Predvidevam, da večini ni vseeno, čeprav rezultati kažejo na to.

Zanimivo, da večina, s katerimi se pogovarjam imajo svoje mišljenje, želje, potrebe in bemtijo zdaj nad tem, zdaj nad drugim. Enim ni všeč družinski zakonik, drugim ni všeč krajšanje dodatkov pokojninam, tretjim ni všeč, da bo plinski terminal v koperskem zalivu, vsem pa je skupno, da v kolikor imajo možnost o tem odločati - otrpnejo.
slika 390442

Kadar pride do referenduma, se vsi zgražajo koliko nepotrebnega denarja gre v nič, sami pa ravno s svojim neglasovanjem naredijo tak referendum nepotreben. Nekateri se ne vse pretege pritožujejo, kako manjšina ne sme odločati o večini, a ravno manjšine so tiste, ki sprožajo referendume, za povrh pa potem tudi takšne manjšine dobijo referendume. Kar me najbolj bode je dvoličnost slovencev. Kar je bilo še pred desetletji zapoved (ko je referendum ali volitve se ga moraš udeležiti, ker ni opravičila), je dandanes nebodi ga treba, a v isti sapi se zgraža v kakšni družbi živimo.

Ne morem verjeti, da je samo dobri četrtini v Sloveniji mar kaj se dogaja z nami, saj ko pogovori nanesejo na kakršenkoli problem, so pa vsi glasni... Ugotavljam, da resnično živim med 3/4 slovenceljnov, ki jim je malo mar za družbo, dokler gre njim lepo. Kakor hitro pa se začne v najmanjšem delčku dotikati njih pa imajo polna usta odgovorov, izgovorov in pripomb, ampak samo dokler jih ne rabijo javno izraziti.

Torej dragi slovenceljni (zajete tudi ženske) želim vam veliko mirnih noči. Ob vsakem komentarju vas bom najprej povprašal če ste oddali svoj glas oziroma ali oddate glas na vsakem referendumu, saj le tisti, ki je oddal svoj glas ima pravico razpravljati o referendumski vsebini (to ni načelo, ki se ga držim, ampak dejstvo, ki drži). Kot kaže ob zadnjem referendumu, pa je 3/4 vseeno za druge in pogojno tudi za njih.

Komentarji 63

če želiš komentirati, se
denc
denc6 let nazaj
V---
V---6 let nazaj

Za. Razlogi za to odlocitev pa so podobni vsemu kar je ze bilo opisano glede tega ... :)

deniiis
deniiis6 let nazaj

cerkev kao ne mara istospolnih. Hmm, kaj pa je potem tole ?! :P
http://www.herald.ie/news/parents-in-shock-as-priest-displays-gay-porn-images-3066704.html

letanca
letanca6 let nazaj

za to foro sem že slišal ja... malce nerodna stvar.. mogoče mu je pa kdo podtaknil :p

deniiis
deniiis6 let nazaj

mah, jaa :P
Napačen "material" je vzel s sabo. Ta je bil zgleda za "domačo uporabo" .

denc
denc6 let nazaj

sem zamudo kaj al kak :O

letanca
letanca6 let nazaj

ne.. nisi

denc
denc6 let nazaj

no kr se veselo jebete v glavo tukaj :D..zato sem mislo :P

letanca
letanca6 let nazaj

aja?.. nisem opazil...

denc
denc6 let nazaj

te pa si ze navajen :D..prevec si tu ti recem :P

letanca
letanca6 let nazaj

ja pa še res je.. moja je rekla, da sem z MV že čisto zasvojen.. bolj pogosto ga pregledujem in gledam kot pa pošto, ki jo včasih tudi po par dni ne ofnam :D

Nincaa
Nincaa6 let nazaj

sem šla. pa ne zato, ker sem v volilni komisiji, ampak zato, ker mi ni vseeno. in tud jst ne bom razlagala, zakaj sem obkrožila ZA... da bom to naredila se vedela od začetka!
nevem, je tako težko it na sončen dan na en kratek sprehod in mimogrede še na referendum, volišče... in spet je bilo škoda denarja...
vprašajo naj se tisti, ki bi podprli referendum, pa se jim ni dalo premaknit riti do volišča...

Nincaa
Nincaa6 let nazaj

aja, baj de vej, odličen blog danijel ;)

letanca
letanca6 let nazaj

ninca.. hvala... ja.. res je šlo znova nekaj miljonov v luft... pa ne zato ker ni uspel, ampak ker je bila udeležba tako klaverna in zato, ker bi to vprašanje morali za to od nas izvoljeni ljudje urediti.

D31
D316 let nazaj

sem šala, ampak sem glasovala proti, vendar ni zaradi posvojitev otrok istospolnimi partnerji, če bi reševali samo to vprašanje bi glasovala za, ampak zaradi drugih članov v zakonu, predvsem "zdravljenje" otroka četudi straši se s tem ne strinjajo, v zadnjem trenutku sem obkrožila veeeelik P.
Lp

letanca
letanca6 let nazaj

samo vprašanje... torej meniš, da ima starš pravico odreči zdravljenje otroka, čeprav je to za njega lahko smrtno nevarno... torej otrok nima pravice živeti, če se starš tako odloči? smo že imeli takšne primere namvreč...

super da si glasovala... noben zakon pa ni popoln.. pa vzami katerega koli želiš

D31
D316 let nazaj

Imam takšne izkušnje z zdravstvom, s katerimi razumeš in veš, da si le poizkusni zajček na katerem preizkušajo "nove metode", "nova zdravila", in zaradi katerih dobivajo nagrade od farmacevtskih firm. Pred nekaj leti nisem dovolila "zdravljenje" svoje 10mesečne hčerke, ki se mi ni zdelo ni nujnim niti varnim, in sem danes neverjetno srečna, da sem imela toliko zaupanja v svojo zdravo pamet in presojo, da sem sem rekla NE, ker deklica starši katere so privolili v takšno "zdravljenje" ima stranske učinke. Moja deklica po pregledu vseh izvidih, ki so bili pozneje nima ničesar, kar so tedaj "videli" zdravniki.
Ni tako dolgo nazaj, sem bila priča primerom, ko so zdravniki se zmotili... to se dogaja, kar pogosto in oprosti v Sloveniji ni staršev, ki bi škodovali svojim otrokom. Prav zato, bi vsako diagnozo bom preverjala večkrat pri različnih specialistih, preden bi odločila za za zdravljenje.
Tudi sedaj imamo primer, ko pri fantu naših znancev niso mogli ugotoviti diagnoze... zdaj, ko so utrujeni dali diagnozo, ki je zelo vprašljiva... zdravljenje pa seveda gre, kot zdravljenje tiste "bolezni", ki so jo "ugotovili", stranski učinki tega "zdravljenja" in pričakovane reakcije na zdravila so zelo skrb zbujajoči.

Ne zaupam zdravnikom in imam zato zelo tehtne razloge. In sam zakon je sestavljen tako, da pod tistim členom zakona lahko izvajaš marsikaj. In lahko velikokaj razlagaš, kot "grožnjo" zdravju, med drugim tudi "necepljenje" ali kaj podobnega.

Lp

arja
arja6 let nazaj

čudno, že kar nekaj let sem v zdravstvu, pa se nisem srečala z nobenim poskusnim zajcem, sem se pa z mamo , ki ni otroku zaradi prevelike ljubezni,( da mu prihrani bolečino )ni dovolila vzeti krvi

letanca
letanca6 let nazaj

jaz menim, da ta zakon ni imel v mislih, da bi zdravniki in ne vem kdo lahko delal poizkuse na otrocih, ampak za primere kadar je jasno razvidno, da bi otroku npr pomagala neka operacija ali zdravilo in bi ga rešilo smrti, starši pa tega ne dovolijo, ker imajo drugačne poglede na življenje... gre za osnovne odločitve, ne pa za neke eksperimente, kot so presaditev kakšnega organa ali kaj takšnega...

D31
D316 let nazaj

V tem členu zakona nikjer ni nobenih konkretnih omejitev kdaj je zdravje otroka ogroženo in pod "grožnjo zdravju" lahko razlagaš velikokaj.
In še vedno straši bodo precej bolj se borili za zdravje svojih otrok, kot zdravniki, ki so zanje ljudje večinoma samo številke.
Mene veseli, da nimate nobenih negativnih izkušenj z zdravstvom, jaz jih pač imam in v moji okolici vidim vse več napak zdravnikov pri postavljanju diagnoz, kar v marsikaterem primeru usodno.
Lp

arja
arja6 let nazaj

Škoda, da nisi zdravnica.

D31
D316 let nazaj

Sem pa mati, draga Arja.

D31
D316 let nazaj

Arja, slučajno delaš v zdravstvu ali kdo od tvojih sorodnikov?

arja
arja6 let nazaj

Slučajno delam v zdravstvu in tudi mama sem.In da ne boš mislila, tudi jaz imam slabo izkušnjo, a zato ne pljuvam vsevprek po zdravstvu in ne mečem vseh v isti koš.

arja
arja6 let nazaj

Imam pa veliko izkušenj s starši, ki jim je bolj pomembno to, zakaj v sobi ni televizorja, kot pa, kaj se bo dogajalo z njihovimi otroci.Amen.

D31
D316 let nazaj

Sem si mislila, glede na tvojo reakcijo. To, da sem zapisala svoje izkušnje in izrazila nezaupanje še ne pomeni, da pljuvam. To, da v mojem pisanju te prizadela določena resnica pa je stvar izključno tvoja.

Lp

arja
arja6 let nazaj

He,he, tudi glasbenik včasih pritisne na napačno tipko, mar ne? Prizadeta? Zakaj le?Povedala si svoje mnenje, jaz svoje in to je to.Lp

D31
D316 let nazaj

Točno tako, draga arja.

letanca
letanca6 let nazaj

menim, da je kar nekaj staršev (in to ne malo), ki jim je malo mar za zdravje svojih otrok... medicina pa vemo da ni vsemogoča... in kdor že v osnovi misli, da je pri zdravniku samo številka, je najbolje, da gre kakšnemo bioenrgetiku ali kvazi zdravilcu, ki ne zahteva plačila, ga pa pričakuje... vsak ima slabe in dobre izkušnje z zdravstvom.. posploševati pa nima nikakršnega smisla...

D31... nikjer v zakonu ni možno definirati točno vseh pogojev... vsaka situacija je primer zase.. neumno je razmišljati, kaj vse lahko naredijo brez tvoje privolitve, raje je treba razmišljati kaj vse bo človek sam naredil za otroka, da do takšne situacije sploh ne bo prišlo...

letanca
letanca6 let nazaj

Vsakdo ima dobre in slabe izkušnje z zdravstvom.. točno določeno pa v zakonu ne more biti nikoli, saj je vsak primer poglavje zase in drugačen... ljudje bi raje poskrbeli za zdravje svojih otrok in jih tak člen sploh ne bi rabil skrbeti...

Nekoč smo rabutali slive, jabolka in hruške... padala so na tla in v bog ve kaj še vse, smo jih obrisali in pojedli, pa smo postali čisto normalni zdravi ljudje... dandanes pa starši svoje otroke dajejo v vato, sterilizirajo flaške, umivajo 15x na dan roke, sadje in zobe (no, neka higiena je normalna do neke normalne meje) otroci pa so še več bolani kot pa nekoč...

Vsi smo bili cepljeni proti otroškim boleznim - obvezno, dandanes pa so starši že bolj 'pametni' kot pa doktorji, ki so leta in leta hodili v šole...

Zaradi takih staršev je tak člen v DZ.

D31
D316 let nazaj

letanca, vsak je pameten zase.
Tebi se zdi neumnim eno meni se zdi butastim drugo in lahko navedem tisoče argumentov v potrditev svojih besed, pri določenih ljudeh vseeno ne bo napredka. Kar se tiče zakona - ni dodelan, z nobenega vidika, in zakon v katerem se gre za zdravje in življenja otrok mora biti skoraj da popoln, ta zakon, ki je bil predlagan, je zelo daleč od popolnosti.
O zdravstvu bom spremenila svoje mnenje le tedaj, ko pri zdravniku bo pomemben pacient in njegovo zdravje ne pa zdravnik in njegov ego.
Lp

"Vsi smo bili cepljeni proti otroškim boleznim - obvezno, dandanes pa so starši že bolj 'pametni' kot pa doktorji, ki so leta in leta hodili v šole."

Prav zaradi nedoučenih zdravnikov starši so mogli se znajti sami in se začeti izobraževati. Kar se tiče cepljenja... letanca mislim, da si nekoliko naiven. Naprimer moja mama je bila zdravnica in, kar je zelo zanimivo bila je proti vsakršnemu cepljenju, ker je vedela, kam to vodi pri novorojenčkih, mlajših otrocih in ni le pri njih.
Na to temo sicer lahko razpravljamo v nedogled... zato se poslavljam, ker zaradi časovne omejitve ne bom imela možnosti nadaljevati.
Želim vsem veliko zdravja.
Lp

letanca
letanca6 let nazaj

upam, resnično upam, da ne misliš, da je 10 ur pred računalnikom ekvivalentno 8im ali več letom študija medicine... glede medicinskih ljudi (brez izjeme, ker do sedaj še nisem spoznal primera) pa lahko rečem, da so zmeraj ekstremi.. več ali manj zmeraj v smeri zdravja... Kaj pa kdo v kaj verjame pa je že druga zgodba... ampak vsak misli, po svoje... eni gledate na določeno stvar ozko, samo v tisti smeri, ki želite, drugi pač gledamo malo širše, vsak pa si lahko po svoje razlaga, nikoli pa se ne ve kako se bo izteklo, dokler ni nekaj sprejeto in prvič uporabljeno... se strinjate?

nanisimi
nanisimi6 let nazaj

tipično za našo rusinjo,zaštrika do konca pol pa pizdo stisne :/

kokr sm že napisal OVCE zavedene sploh ne veste zakaj ste glasovale proti... 99 % vseh OVC zarad pedrov in lezbijk 1% ovc pa zaradi tistega dela zakonika ki ga NE RAZUMEJO

čisto nazadnjaško obnašanje,če nečesa ne razumem potem tega tudi ne maram

D31
D316 let nazaj

Letanca in nanisimi, jaz ne visim po 10 ur na računalniku kakor vidva in ne spremljam dogajanja v virtualnem svetu.
Glede reakcije nanisimi... no, ja, nič novega, idiot vedno ostane idiot.
Vajino sprejemanje drugačnega mnenja je daleeeeeč od tega, kar želite od drugih.

Lep dan.

zdenka59
zdenka596 let nazaj

Je pač tako da ima določena ustanova v naši državi močan upliv in ljudi ki jim sveto verjamejo in ne mislijo s svojo glavo in čujejo samo tisto kar nočejo čuti.Ne v Evropo-nazaj gremo!!!

letanca
letanca6 let nazaj

pa si šla oddati glas... ni pomembno kakšen

zdenka59
zdenka596 let nazaj

Seveda in ni me sram da sem bila ZA!!!!!!

letanca
letanca6 let nazaj

nikogar ne rabi biti sram, če stoji za svojimi odgovori in stališči.. tudi sam sem bil ZA

dule82
dule826 let nazaj

nisem šel ker me ni bilo doma :)

valkira
valkira6 let nazaj

in kam si šel a a a a???? :)

dule82
dule826 let nazaj

pri tebi sem bil:)

valkira
valkira6 let nazaj

dej a lahk še mal bl naglas poveš,da bi res vsi vedl???? ;)

dule82
dule826 let nazaj

NE,KER TO JE NAJINA SKRIVNOST! ;)

Vaazaaa
Vaazaaa6 let nazaj

oba glasa sem dal ZA

letanca
letanca6 let nazaj

pohvalno... je pa nekaj..

...dvomim, da se bo kdo javil, ki ni šel voliti, še bolj pa bo vprašljivo, da bo karkoli komentiral... saj bolje, da ne, ker pravice kjer bi lahko odali svoje mnenje niso izkoristili...

Vaazaaa
Vaazaaa6 let nazaj

seveda, da se ne bodo javili. mal bo kruto. tisti, ki ni šel na volišče bi naredil takšen zakon, da nebi imeli vseh pravic :D :)))))

Vaazaaa
Vaazaaa6 let nazaj

konec koncu pa imamo vlado, ki bi morala sama se odločiti. sploh ne vem zakaj imamo vlado, če pa moramo mi ljudje sami odločati o zakonih. NESPOSOBNE POLITIKE IMAMO, ki so dvolični !!!

letanca
letanca6 let nazaj

popolnoma se strinjam.. ogromno bi prihranili.. itak na naša pleča prenašajo odločitve...

deniiis
deniiis6 let nazaj

glasoval sem ZA

Kar se pa tiče padca zakona, sem pa že včeraj na twitter-ju vse povedal : krivi so tisti, ki so bili kao ZA, pa niso dvignili svojih lenih riti in odšli oddat svojega glasu :/

letanca
letanca6 let nazaj

hvala deniis.. bi bil kar malo razočaran, če bi glasoval drugače... sicer pa je tvoj komentar popolnoma pravilen...
primer 1:
- sem bil danes v Ormožu, kjer sem se s stranko pogovarjal in sta obe s šefico dejali, da sta proti in da nista šli glasovati, ker itak je prav, da 'pedri' niso dobili možnosti kupovanja otrok
- moje naslednje vprašanje je bilo, pa si je katera sploh prečitala zakon? odg.: ne, saj nema veze, jaz sem proti pedrom, ker bi se to tak razpaslo, da bi se vlačli kar po ulicah
- ko sem ju vprašal, da se zavedata, da sta potemtakem tudi ZA, da se lahko otroke tepe... odg.: najprej pogled v smislu 'kak to misliš' potem pa ja.. kdo pa mi bo vzel pravico da ga naružim?
- po tem ko sem jima razložil te sporne člene, sta bili malo začudeni in obe v en glas, jaz pa že leto dni nisem bila v cerkvi, tak da me niso nič pumpali - čeprav je nihče ni to vprašal.. zanimivo
- bili pa so še zagovori v smislu: .. kak pa bodo te otroke potem zajebavali v šoli in se delali norce, pa sem povprašal: .. kateri otroci jih bodo zajebavali in pikali?... tvoji, ki jih nisi naučila strpnosti ali otroci istospolnih partnerjev, ki jim bo to nekaj čisto normalnega?.. in nastala je tišina

primer2:
- v Ptuju obiščem drugo stranko, kjer sta mati in hčera v en glas zatrjevali, da oni dve sta ZA... pa sta šli volit?...odg.: ... ne, kaj pa bi te najin glas spremenil

No in tako se rojevajo nepotrebni referendumi, ki stanejo miljone in miljone, ki bi jih lahko privarčevali ali pa dali v druge bolj pomembne projekte in to samo zato, ker politiki, ki smo jih izvolii ne delajo v korist ljudstva ampak sebe.

CWIZO
CWIZO6 let nazaj

Slovenci si nažalost ne zaslužimo bolšega življenja, oz. vsaj 70% ljudi si ga ne, samo zaradi te večine najebemo vsi ostali.

letanca
letanca6 let nazaj

se strinjam.. pred desetimi leti mu je uspelo tudi mamicam prepovedati umetno oploditev če so samske...
pa si šel glasovat?

CWIZO
CWIZO6 let nazaj

seveda :)

darvin
darvin6 let nazaj

... za, ker mi ni vse eno ...

letanca
letanca6 let nazaj

ok.. saj to je lepo in prav, pa si šel glasovat?

darvin
darvin6 let nazaj

... a seveda nisem posedaval v gostilni kot nekatera gospoda in pametavala v nedogled ..

nanisimi
nanisimi6 let nazaj

Nekatera gospoda v nedeljo delajo,kot naprimer jaz ki vozim pizze v tej gostilni. Nisem pa tega pisa,ker si nisem mislil da bo kerga kurca brigal kaj jaz delam v nedeljo!

darvin
darvin6 let nazaj

... nevem zakaj se jeziš tudi jaz delam v nedeljo, sm kuhar in verjetno da nismo edini kateri delamo nedelje in praznike - narobe si razumel prijatel ....

arja
arja6 let nazaj

Šla sem na referendum, ker je to moja Pravica in tudi Dolžnost!

letanca
letanca6 let nazaj

hvala Arja, kaj drugega sploh nisem pričakoval od tebe

nanisimi
nanisimi6 let nazaj

ZA!
Ostalo sem pa že več ali manj napisal.

Aja samo še to... včeraj po opravljeni državljanski pravici in dolžnosti sedim v lokalu, ko me lastnik lokala,ki sem ga imel do zdaj za dokaj pametnega vpraša. Si glasoval in kako si glasoval?
Jaz mu odgovorim,da sem in da sem bil ZA. Ko ti on ustreli kot iz topa "a za pedre si glasoval?"
Ko sem ga vprašal,če je sploh prebral kakšen del zakona nisem dobil nikakršnega odgovora... mislim,da je vsak komentar odveč :/

letanca
letanca6 let nazaj

hja saj.. ravno zaradi tega je žalostno... pedri gor in pedri dol... saj.. kdor je bil proti na nek način dovoljuje tudi pretepanje otrok, ki bi bilo s tem zakonom prepovedano, ampak ni tu to bistvo... mene bolj zanima zakja ljudje ne gredo na referendum, kasneje pa so najbolj glasni ravno takšni...

je pa to lep način, da izveš marsikaj o ljudeh, o katerih si imel popolnoma drugačno mnenje pred referendumom

deniiis
deniiis6 let nazaj

to je še dokaz več, da nekateri ne razmišljajo s svojo glavo.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev