⁀‵⁀ Epilog ⁀‵⁀

10. avgust 2017 ob 01:53 | 90
slika 621367


Hrepenenje po sreči je nekaj, kar je vgrajeno v tvoje bistvo. Doslej se nisi zavedal, da je to v resnici klic tvoje resnične Biti, ki se želi vrniti v svoj dom, od koder prihaja. Resnično srečo torej dosežeš le tako, da spoznaš, kdo si. Doslej si si mislil, da si telo, razum, duša, jeza, ljubosumje, razočaranje..., a ker to ni resnica, si se obremenil s trpljenjem, bolečino in strahom ter novim hrepenenjem. Ni rešitve v krogu neprestanih identifikacij. To ti pove že odziv, ki ni prijeten. Da si naletel na pravo, veš takrat, ko je posledica blaženost.

Zdaj poznaš pot. In veš, da ni tako naporna, kot se je morda zdelo. Veš, kako iz človeka, ki je še najbolj podoben živali, narediš bitje, ki je Človek. To je zaklad, s katerim se ne more primerjati nič, prav nič na svetu. Kajti naredi te (notranje) najbogatejšega človeka na (tvojem) svetu.

Kadarkoli se spomniš (to naj bo čim pogosteje), si povej, da o problemih, ki se ti trenutno zdijo silno pomembni, čez 10 let ne boš vedel čisto nič več. Pač pa boš zelo dobro vedel, ali si se naučil vzpostaviti stik s samim seboj ali ne. Vredno je delati na tem.

Čim večkrat si povej, da ti nisi osebnost, niti telo, temveč nekaj neomejenega in brezčasnega, in da se nahajaš v svetu, ki ga slikaš sam. Imaš potenciale, ki jih še nisi odkril in nesmrtnost, ki je (še) ne moreš dojeti. Prisluškuj občutku "jaz sem" in poskušaj dojeti, kdo je ta, ki je. Učinki bodo več kot zanimivi. Zdelo se ti bo, kot da si odkril novo dimenzijo, materialni svet pa bo izgubil na resnosti in pomenu, vendar ne bo postal nepomemben. Ti pa boš v njem deloval kot kralj, ki je vzvišen nad vsem, ki vse obvladuješ, obenem pa boš deležen časti kot si jih zasluži le - poznavalec stvarstva!

Svet ljudi, ki si zaslužijo ime Človek, je srečen svet.


Pa srečno pot!


Epilog

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev