⁀‵⁀ Izzivanje ⁀‵⁀

12. september 2017 ob 09:38 | 258
slika 626398


Verjetno ni osebe, ki se ni nikoli srečala z izzivanjem, in z ljudmi, ki to počnejo brez razloga. Danes je to zelo razširjen pojav in ni nič novega ali nenaravnega.

Od zgodnjega otroštva otroci namerno izzovejo drug drugega, tudi starejši brez očitnega razloga.
Otroci so bitja, ki so po svoji naravi zelo radovedna in ki radi odkrivajo nove stvari. Izzivi se gibljejo, ker en otrok želi videti, kakšne so meje drugega otroka. Hoče, da vidi, kdaj lahko prečka to mejo in kako visoko je ta meja.

Odrasel človek kateri izziva, je zelo ljubosumen, ne more najti drugega načina, kot le izzivanje, da spodkoplje resnico... zanimivo je, da takrat se pretvarja da ni ljubosumen, da je to šala ali manjša žalitev. Ko ugotovi, da oseba kateri je to namenjeno ne reagira, takrat z vso silo izziva, kjer je ego te osebe lačen. Večina jih to naredi, da bi pokazali, da so glavni in da imajo vso pravico do izzivanja... ampak, malo jutri... izzivanje je pogosto iskanje pozornosti. Nekaj kar v odnosu z drugimi ljudmi ne dobi. Saj noben človek, če nima s samim seboj problemov, ni nadležen in ne izziva

Takim osebami je najboljše takoj, da mu/ji odvzameš orožje - t.j. izzivanje. Torej ne omogočiš tisto, kar pričakuje - pa naj bo to užaljenost, prizadetost, karkoli. Izzivalec ostane brez svojega zadovoljstva in kmalu se odpravi kam drugam.

Čisto odvisno od situacije. Sama se držim pravila, da se ne spuščam pod nivo komunikacije. In kar je bistveno... pokončna drža, samozavest. Potle sledi ignoriranje, kjer verjamem v nek nivo odnosov & komunikacije in s takimi ljudmi se nimam kaj pogovarjat, ker pogovora ne iščejo, ampak želijo predvsem spucat svojo frustriranost in grenkobo.

by Lorianna

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
borigi
borigi4 mesece nazaj

hmmm... torej če napišem: "čist brezvezen blog!" potem je to izzivanje, in iskanje pozornosti. V resnici si mislim "dober blog, to bi jih moralo čimveč prebrat, saj bi mogoče potem lažje vsi opravili z negativizmom" ampak če to napišem, potem s tem ne bom nikogar izzval in ne bom vzbudil pozornosti...
po pravici povedano, pa imam prav poln k... izzivanja in iskanja pozornosti, tako da ti kar povem: odlično si napisala in najboljše se je takšnim ljudem izognit...
pa pojest kakšen čili... :-) vem, ne paše tukaj ampak jaz jih ravno malo grizljam :-))

Lorianna
Lorianna4 mesece nazaj

@borigi, hvala na komentarju.

Uspešno preživeti vse možne in nemogoče vrste izzivanja ne glede na to, ali so verbalne ali neverbalne, je resnično delo Sizifa. Stvar je v neverjetni samokontroli in toliko nadčloveški moči volje, da izzivanje, ki nam je bilo poslano, vrnilo izzivalcu tako, da se mu izzivanje vrne kot bumerang...

Opazujem nove člane... se nikakor ne sramujejo svoje nepismenosti... od dneva včlanjevanja naprej, pišejo tragikomične, neskladne, nebulozne, nepravilne, neutemeljene, neizprosne komentarje na skupnosti in nas odkrito izzivajo! Vprašam se kje je administrator?... posebej pri blogih kje je izpisano sovraštvo, same laži in seksualne aktivnosti... res iščejo pozornost!

borigi
borigi4 mesece nazaj

Seveda! Očitno iščejo pozornost. Vsekakor iščejo pozornost.
Administratorji ali spijo, ne razberejo, jim ni mar, ali pa ignorirajo z namenom, da jim pač ne poklonijo edinega kar si ti primerki želijo: pozornosti.
Nisem sicer opredeljen kaj bi bilo boljše: ignorirati ali brisati, blokirati, nagnati... pa čeprav sem se sam nekoliko bolj nagnil k ignoriranju... vsaj za zdaj.

Lorianna
Lorianna4 mesece nazaj

Ignoriranje... s takimi ljudmi se nimam kaj pogovarjat, ker pogovora ne iščejo, ampak želijo predvsem spucat svojo frustriranost, grenkobo in iščejo pozornost... večkrat se nasmejem do solz... posebej ko prinašajo na skupnost umazano perilo. :))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev