⁀‵⁀ Poslanstvo zla III ⁀‵⁀

23. julij 2017 ob 16:25 | 180
slika 619391


Maščevalnost

Duhovno razvitemu človeku je maščevalnost tuja. Ko razumemo poslanstvo zla v pravi luči, zagledamo maščevalnost v povsem drugačni luči. Zlo, ki ga opažamo zunaj, ni več nekaj, kar nas spreminja v žrtev, nas ubija in prizadeva bolečino temveč - podobno kot bolezen – pokazatelj nečesa v nas, kar je potrebno spremeniti. Da bi spremenili tisto, kar opažamo zunaj, je treba spremeniti nekaj, kar je znotraj.

Seveda se tudi karakterno ali duhovno čistemu človeku lahko zgodi zlo dejanje. Kako to? Dokler se omejujemo le na eno življenje, se resnično vsega ne da razložiti. V marsičem je treba videti poravnavo karmičnega dolga, to pa pomeni, da gre za poravnavanje računa, ki je nastal kot posledica naših lastnih »negativnih« dejanjih v enem od preteklih življenj. Dokler ne razumemo tega dejstva, z maščevalnim dejanjem preprečimo poravnavo in povzročimo novo zlo ter si s tem nakopljemo nov karmični dolg. Položaj si tako le poslabšamo. Ker nikoli ne moremo vedeti, za kakšno poravnavo gre, je najbolje sprejeti udarec z razumevanjem, da se z njim verjetno nekaj poravnava in reagirati v duhu mirne ureditve spora.


Poslanstvo zla III

Komentarji 6

če želiš komentirati, se
my.gift
my.gift5 mesecev nazaj

Dokler ne razumemo tega dejstva, z maščevalnim dejanjem preprečimo poravnavo in povzročimo novo zlo ter si s tem nakopljemo nov karmični dolg. Položaj si tako le poslabšamo.
________

Osvetoljubivost jeste zluradost. Da nama bude bolje ako je drugima lošije. Nećemo dostići ništa - ako se ne veselimo da zlo dajemo drugima. Upravo u tome mi pristtajemo na tamnu stranu sebe. Na ZLO u sebi. Ovo sam napisao da ti kažem da si potpuno u pravu.

Lorianna
Lorianna5 mesecev nazaj

Da, u pravu si... osvetoljubivost je zluradost... zlo će biti prisutno sve dok svijest o jedinstvu svih živih bića, i sve dok se ne shvati da naša božanska priroda donosi obilje... mnogi to još ne razumiju i zato vlada CRNA RADOST!

my.gift
my.gift5 mesecev nazaj

maščevalnost? što to znači?
ps. nisam razumio....oprosti

Lorianna
Lorianna5 mesecev nazaj

Nemam ti što za oprostiti... :))
Maščevalnost je osvetoljubivost...

4m4t3r
4m4t3r5 mesecev nazaj

To je ze prevec za ene da bi razumelu..v glavnem bodite pozitivni tudi ce se vam kaj slabiga zgodi..niste vi na svetu da se boste mascevali..to bo naredo nehce drug za vas..lp

Lorianna
Lorianna5 mesecev nazaj

Hvala na komentarju... vedno sprejmem udarec z razumevanjem :))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev