⁀‵⁀ Usoda ni tisto, kar so nas učili ⁀‵⁀

18. julij 2017 ob 09:57 | 185


Znani psihiater Raffaele Morelli predstavlja usodo kot temnomodro nebo v naši globini, prostor neskončne tišine in milijonov zvezd, vesolje vsega nastajajočega, kar počiva v ustvarjanosti brez mej... ta pogled o usodi mi je zelo blizu.

Moja zavest, obstaja, me pomirja in povezuje z mirom presežnih dimenzij. Moja zvezdnata semena so tam in ne poznam jih.

Ne vem, katera so, kdaj bodo vzklila v mojih mislih, v okoliščinah, v srečanjih. A neslišno dogajanje je mogočno in me posluša.

Zaupam vrenju vesolja v sebi, ki nenehno poraja nove svetove. Moje življenje ni določeno vnaprej, ni napovedanih nesreč in razhodov, ni prepovedanih poti in kazni.

Prisluhniti je moje glavno delo, odlagati oblastno držo in prepričanja o tem, kaj se mora dogajati, da bo dobro za mene,

Moji notranji svetovi se razporejajo glede na to, kar me dela bolj živo, zavestno in bogato.

Gledam globoko, pustim, da krožijo v meni neizmerna ozvezdja, tam se rojeva srečna usoda.

Torej, usoda ni tisto, kar so nas učili... izgovor za vse, kar se nam dogaja, za situacije, za katere nimamo odgovora, za težave, ki jih ne zmoremo ali ne znamo rešiti. Verovanje v usodo je močno toliko, kolikor sami dovolimo, in ima lahko včasih izjemno močan psihološki učinek.

Psihologi pravijo, da je verovanje v usodo zelo pogosto obrambni mehanizem ljudi, ki niso dovolj močni, da bi se spoprijeli z življenjskimi težavami.

by Lorianna


slika 618757

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev