⁀‵⁀ Žal mi te je ⁀‵⁀

01. december 2017 ob 11:19 | 259


Tvoje » blogovanje v tujem in nerazumnem jeziku« bi imelo vsaj nekaj pozitivnega učinka, če bi iz hib in dejanj izluščil/a kak nauk zase in dojel/a, da vse to kar pišeš – so tvoje lastne hibe in napake. Čeprav je to tebi težko sprejeti, druge obsojaš predvsem takrat, ko v njih opisuješ lastnosti same sebe ali samog sebe. A tega navadno ne boš priznal/a, kajti tvoj ego sodi lastna dejanja po povsem drugačnih kriterijih. Tvoji življenjski odzivi so takšni, da z svojo energijo razmetavaš in jo nesmotrno trošiš za stvari, ki ne prispevajo h kakovosti tvojega življenja... žal mi te je... obenem, ko bi imela še kakršen koli nick, bi moderator Jacko z velikim veseljem po hitrem postopku naredil izbris.

Resnici na ljubo je treba napisati, da si na splošno zelo »nekakovostno« človeško bitje. Eden od velikih duhovnih učiteljev je dejal, da takšne kot si ti natančneje kot izraz »človek« označuje izraz »človeška žival«... namreč nisi razvil/a odlik, ki naj bi jih imelo zrelo človeško bitje. Dejstvo je, da ne obvladuješ niti svojega telesa, niti nagonov, prav tako ne svojih misli, kaj šele čustev. Če bi se izrazila nekoliko tehnično in bi navedene instrumente opredelila kot sredstva človeškega izražanja, bi lahko rekla, da ne obvladaš nobenega od teh orodij. A od človeka se to nekako pričakuje, mar ne?

Nešteto vzporednic bi lahko potegnila iz tvojih zgodbic. Ampak, ni moj namen moralizirati. Če to pisanje vzpodbudi samo eno osebo z drugega govornega območja k razmišljanju je to že dosežek.

by Lorianna

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev