⁀‵⁀ Zeleno potovanje ⁀‵⁀

17. julij 2017 ob 14:26 | 160


Marsikaterim ljudem je življenje kot avtocesta... pritiskajo na plin in drvijo brez občutka in spoznanja kaj je življenje... med avtocesto in gozdom sem izbrala, da moje življenje bo kot gozd ki je gosto zaraščen... da me čuti in nauči kaj je moje življenje, da spoznam krog življenja in smrti, ki je tako čudovito povezano. Vse je energija, vsak opravi svoje delo, vse se vrača.

Res, izhodila sem svojo pot. Prebila v gozdu dneve in noči, se srečala s samoto in bitji, ki imajo svoje načrte z menoj ali pa me niso želeli sprejeti v svojem prostoru. Zavestno prodirala globoko v gozd, ker sem hotela raziskati in odkriti, kaj vse je onkraj... ker sem želela se soočiti le z bistvenimi dejstvi življenja, uvideti, ali bi bilo mogoče, da se ne bi naučila, kar me je imelo naučiti, da ne bi, ko bom umirala, spoznala, da nisem živela..

Naučil me zimzelenega življenja... naučil me je poslušati, čutiti, gledati, živeti... nabirala sem ob poti, kar me hranilo in zdravilo. Usedla se tja, kjer je mehko in sveže, da si oddahnem, ko sem omagovala. Prisluhnila pticam, da ne pozabim na višino nad seboj, ko sem na tleh. Se oklenila debla, v katerem živi modrost neštetih zmag.

Zakaj sem to napisala? Hoja skozi gozd je zeleno potovanje, ki me je usposobila za izhod na blaženo jaso. Tam se je odprlo obzorje brez meja. Tam me je čakala priložnost, ki sem jo nekoč zavrnila, češ da je nemogoča.

Zdaj lahko to naredim, kajti šele zdaj zmorem. Ker sem prehodila in spoznala svoj gozd.

by Lorianna


slika 618523

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev