Koliko smo iskreni na portalih?

04. december 2012 ob 12:20 | 270
Kar nekaj časa sem že tu na portalu MV, prebiram komentarje in se velikokrat zamislim nad njimi. To je moj prvi in verjetno tudi edini portal katerega redno obiskujem. Preberem skoraj vse.

Zanimivo mi je, ko ima vsak na svoji osebni strani napisano, da ne mara laži, hinavščine in da ceni iskrenost, ko pa prebiram komentarje, je pa ravno nasprotno v večini primerov. Sama osebno ne ločim virtuale od reale. Za mene je vse reala in če opazim, da so nekateri neiskreni jim to povem direktno, ali pa se sploh ne berem z njimi.

Veliko je pregovarjanj, da ne rečem prepirov, nagajanj kot sem razbrala iz komentarjev, čeprav sama nimam teh izkušenj. Odvisno je od nas samih kaj pišemo na portal in koliko smo iskreni. To je zelo pomembno.

V tem prazničnem decembru naj bi bilo čim manj negativne energije, kajti tu smo za kratek čas, spletajo se nova spoznanstva in to je najlepše.

To so moja opažanja. Kaj pa Vi mislite?

Komentarji 16

če želiš komentirati, se
Sara80
Sara805 let nazaj

Jaz se prilagajam osebi na drugi strani. če je ok, sem tudi jaz ok, če pa nekdo nenehno skače vame in me izziva, postanem pa pasja. What you give is what you get... ;)

miicka
miicka5 let nazaj

hja, zase bom rekla, da ločim virtualo od reale - zakaj? virtuala je zame nek varnostni ventil, kamor od časa do časa spustim nekaj navlake, ki se počasi nabira v meni ....... redkokdo me osebno spozna, redkokateremu povem kaj več o sebi ... nekatere ljudi enostavno hitro začutiš in jim zaupaš, nekatere pač nikoli .... iskrenost pa - kaj pa vem, vsakega od nas kdaj pa kdaj zanese in nevede napiše kakšno stvar, ki ni čisto iskrena ...... meni virtuala pomeni zabavo, kar pomeni, da večino časa pišem neumnosti - gizmo in simon, ki me poznata, bosta potrdila mojim besedam hehehehe razen če ne bosta jutr vstala z levo nogo in me bosta u zadrego spravla :):):)

MojsterB
MojsterB5 let nazaj

velikorat sem bil iskren in velikokrat sem jih dobil po nosu :P tako sem sklenil, da bom od zdaj naprej še bolj iskren...
iskren=povedati mu v fris kaj si misliš o njemu-njej... saj si najbrž mislila takšno iskrenost?

lotti
lotti5 let nazaj

prav takšno ... vedno pravim, reci bobu bob .... ne maram, ko ti nekdo nekaj govori ... misli drugače, naredi pa nekaj tretjega ....

Vaazaaa
Vaazaaa5 let nazaj

Tisto kar sem napisal na osebno stran, se tudi tega držim. Ne vidim razloga, da bi se nekomu podrejal, kar si nekateri to zelo želijo. Sam sebi lagal in, da bi se obnašal drugače, tega ne bo tu na MV. Pa še eno skrivnost bom napisal. Na tem portalu imam še en račun in nisem prijavljen samo leto dni. Vem kaj se dogajalo tukaj gor.

lunamesec
lunamesec5 let nazaj

Nisem dolgo in veliko tukaj, se pa strinjam s teboj, le zakaj bi nosili maske in se izdajali za nekaj kar nismo....ali pač smo, kdaj pa kdaj. Sama nimam slabih izkušenj, kdor jih pa ima, pa mislim da jih lahko pritegne tudi sam. Moje izkušnje z virtualo .......človeka lahko kaj hitro spoznaš kakšen je v resnici, ali bolje rečeno , začutiš ga. Lepe decemberske dni tudi tebi, M

Vaazaaa
Vaazaaa5 let nazaj

"le zakaj bi nosili maske" @lotti

Moja maska je tukaj !!!

letanca
letanca5 let nazaj

sploh ne vem če se lahko oglasim... ufff... vsem vesele praznike... predvsem boljše kot sem ga imel včeraj jaz... sem kakršen sem, povem kar mislim (kar ni dobro vedno), ne šparam jezika in priznam.. težko brzdam čustva... mogoče zaradi stresa, mogoče zaradi nravi, sem pa to jaz...

Sem pa opazil nekaj zanimivega... nekako izgleda začutim kdo ima 'slabe' namene in tak mi obleži v želodcu.. sem kot slon: skoraj tako težek, dobro si zapomnim in določenih stvari nikoli ne odpustim...

Nocoj pa se le pazite parkeljna, no če ste pa bili pridni pa vam itak nima kaj biti :p

gizmus
gizmus5 let nazaj

sploh ne mislim...to je virtuala...ruknem na prvo..ne pišem o nekem poštenju, si kar si..obstaja klik in je rešeno vse :)

miicka
miicka5 let nazaj

heheheh lepota lažeš, da ne misliš :):):) za vse ostalo je pa tle masterkard :):):)

gizmus
gizmus5 let nazaj

..kdor ne laže..ni slovenc :))

simon147
simon1475 let nazaj

Mislim, da imaš kar prav. Moj prvi portal je bil Genspot, tam sem si veliko več dopisoval, komentiral. Na portalu sem uglavnem zaradi zabave, izmenjave mnenj, komentiranja. No včasih, kot si morda že opazila, rad koga tudi podražim, pazim pa, da ne bi bil žaljiv, saj to ni moj namen in če opazim, da kdo ne razume heca ali mu ni do njega, se ga potem pač ognem. Se mi je pa dopadel tvoj včerajšnji komentar, tvoj prvi na moj odziv.

miicka
miicka5 let nazaj

hej simon :)::):):)

simon147
simon1475 let nazaj

zdravo punca

arja
arja5 let nazaj

Ne samo v teh dneh, tudi, ko bo teh "mwa pocukranih" dni konec - biti enostavno - ljudje !
Lep pozdrav ( joj, Darja, pa saj ti sploh nis tko žleht, kokr sem misla, da si :):):):)

lotti
lotti5 let nazaj

Tudi jaz tako mislim, samo sem hotla slišati to od drugih. Ali kdo pravi da si? .... si v veliki zmoti, če si tako mislila :)))
Lep pozdrav tudi tebi.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev