Nemčija napovedala Sloveniji totalno vojno – za vodne vire

23. marec 2013 ob 16:04 | 357
Hudič je vzel šalo. Angeli Merkel se je totalno utrgalo. Naenkrat pa je tudi jasno, zakaj je Janez Janša urgentno zbežal iz našega parlamenta. Nemški Bundestag je namreč, na predlog Merkline Krščansko-demokratske unije (CDU), sprejel zakon, s katerim je dobesedno izbrisal temeljno pravico do vode iz seznama človekovih pravic…..

In takšen zakon je Merklova sprejela le nekaj dni pred 22. marcem – svetovnim dnevom voda. S to potezo je Nemčija dobesedno do mrtvega povozila Splošno deklaracijo človekovih pravic, sprejeto s strani Združenih Narodov leta 1948. Nič kaj krščansko, še manj demokratično.

Naj te spomnim – lansko leto je vrh EU v Bruslju, na predlog Merklove, sprejel zakon o privatizaciji vodnih virov v EU. Sodelovanje naše Slovenije v tem zakonu je podpisal Janez Janša s svojo vlado lansko leto brez da bi sploh pomislil vprašati državljane, kaj si o tem mislimo.

Polno zaživetje tega EU zakona pa je v evropskih državah, večini njih, zaviralo ravno dejstvo, da voda na seznamu človekovih pravic ZN še vedno nosi oznako – človekova pravica !

Zato je Merklova udarila v nadaljevanju tam, kjer je Adolf Hitler končal – ukinila je človeško pravico. Pravico do vode.

S to potezo je na stežaj odprla, celo snela, vrata zgolj zato, da bi imele poslej multinacionalke in banke prosto in neovirano pot do lastništva vodnih virov po državah EU.

In da ne pozabimo – Janez Janša je s tem, ko je podpisal ta zakon EU dobesedno podpisal državljanom naše male podalpske smrtno obsodbo. Jasno je namreč, da je poslej samo še vprašanje dni, ko bo Bruselj prevzel to Merklino potezo pod svoje okrilje, za svojo in vodo izbrisal iz seznama osnovnih človekovih pravic.

In to kljub temu, da je praktična večina človekovega telesa sestavljena iz vode – 75% vseh tkiv je voda, 83% v krvi je voda, celo v kosteh je 22% voda. To pa, da lahko človek preživi brez vode največ 3 dni itak že veš….

V praksi ta Merklin zakon enostavno pomeni – ali bomo morali vodo iz lastne grude za 300 in več % dražje plačevati tujim korporacijam, da bi jo lahko pili in z njo kuhali ali se umivali, ali pa bomo, čeprav so naši dedje in očetje lastnoročno zgradili vodna omrežja, nemočni gledali bisere svojih rek in ob tem umirali od žeje. In to dobesedno. Ker voda pač ne bo več človekova pravica.

Verjamem, da Janšin podpis te EU uredbe še zdaleč ni edina destrukcijska poteza za našo državo in državljane, glavnina šele prihaja, je pa razlog, da se državljani začnemo postavljati v obrambne vrste proti tej vojni napovedi Merklove in to na vse možne načine. Janša še pride na vrsto.

Državljani v Nemčiji so seveda na nogah in že so napovedani ljudski protesti milijonov državljanov zoper ta Merklin ukrep.

In to kljub temu, da Nemci že imajo določene izkušnje s privatizacijo vodnih virov v Nemčiji. A vsi po vrsti so negativni, torej državljanom škodljivi.

Ob koncu 90ih so sprivatizirali le določen sektor v Berlinu, za poskus pač. Ker je bilo državljanom v tistem delu prodano v megli, da bo privatizacija prinesla kakovost in cenovno konkurečnost, so le tej verjeli uvodu. A zgodilo se je ravno nasprotno.

V dobrih 11ih letih, od trenutka privatizacije, se je voda v tistem sektorju Berlina podražila za 30%. Kakovost vode in nadzor sta upadla pod osnovne nivoje, vode je zmanjkovalo, predvsem pa so podjetja, ki so prevzela upravljanje te privatizacije skrbela samo za svojem profit, nikakor in nič pa za vzdrževanje vodne infrastrukture. Kapitalizem pač.

Te neoliberalistične oz. kapitalistične privatizacije vodnih virov niso prinesle prav nobene koristi meščanom nikjer po Evropi, kjer so ta model preizkusili.

Povsod je bila ista zgodba – podjetja so privatizirala vodne vire na osnovi že obstoječih infrastruktur, za izgradnjo katerih seveda niso prispevali niti centa, kakovost vode in povezanih storitev so začela upadati, cene pa se dvigovati.

Nazoren primer je tudi Pariz, kjer so sicer pred leti privatizirali vodne vire, a so jih ravno zaradi klasičnega zgolj izkoriščevalskega kapitalističnega obnašanja podjetij upravljalcev vodnih virov, spet vrnili pod okrilje javnega sektorja in rekli – nikoli več.

Najekstremnejši primeri na tem področju pa so se dogajali v Londonu. Tam je pod privatizacijo vodnih virov dobrih 40% vode dobesedno izginjalo v zemljo, ker pristojno izbrano zasebno podjetje za upravljanja vodnih virov enostavno ni hotelo vložiti niti centa v zamenjavo vodovodnih cevi. Tudi London je tako doživel neuspelo privatizacijo vodnih virov.

Nizozemska vlada je v svoji liberalnosti šla še dlje – že leta 2004 so sprejeli zakon, s katerim je prepovedana vsaka oblika privatizacije vodnih virov.

Italijansko ustavno sodišče pa je pred 3 leti sprejelo odločitev, po kateri bo že vsak poskus privatizacije vodnih virov – neustaven. Torej ničen.

Kako pa se bo končal ta privatizacijski proces vodnih virov v novi EU članici Hrvaški, pa se še ne ve točno. Ve pa se, da je EU Hrvaško sprejela v svoje vrste zgolj zaradi zajetnih naravnih dobrin, po vodnih zalogah je Hrvaška namreč visoko 3. v Evropi, kakor se že ve, da se je že začela odvijati totalna frka med hrvaško vlado in državljani, ko so pred kratkim slednji izvedeli, da imajo tudi oni svoje Janše v parlamentu, ki jim prodajajo vodo. Vrela balkanska kri bo, po mojem, malo drugače zapela hrvaškim politikom, kot pri nas….

Jasno je torej, da privatizacije vodnih virov, tudi teh, niso prav nobena rešitev, ampak zgolj še večje dodatno breme in strošek posamezni državi in državljanom. In ravno zato, ker v drugih EU državah niso tako neumni, kot je bil naš Janša, privatizacija vodnih virov ni uspela.

Zato pa je sedaj Merklova povlekla še zadnjo potezo na tem področju in ukinila vodo kot osnovno človekovo pravico, za nameček pa, kar je sicer počela že pred to ukinitvijo, še izvaja drugačne pritiske na predvsem južne evropske države.

Evropska komisija (EK) Olija Rehna namreč pogojuje, da morajo članice EU, ki želijo prejemati sredstva posebnih finančnih pomoči, sprivatizirati svoje vodne vire.

In pazi zdaj – Slovenija sploh ni (še) dobila od EU prav nobene finančne pomoči, a Janez Janša je že podpisal privatizacijo vodnih virov v Sloveniji. Ni logike, kaj. No, mogoče pa je. Samo vprašati se je treba ali je Janez Janša od EU prejel kakšno posojilo za katerega še ne vemo, pa je zato podpisal in zdaj zgasnil.

Dvoma pa zdaj več ni, da so EK, vrh EU v Bruslju in seveda Merklova s svojimi krščanskimi demokrati izgubili prav vsak stik z realnostjo. Po teh njih potezah je celo lažje razumeti dejanja naših parlamentarcev, čeprav jih to v ničemer ne opravičuje.

A jasno je, da Merklova s takšnimi potezami postaja vedno večji mali Hitler, ki poganja proti najmanj vsesplošni evropski vojni. In to dobesedni. Vse namreč zgleda kot neko nadaljevanje firerjevega Kampfa, razlika je le v tem, da v tej vodni vojni ni nemških vojakov na naših tleh. So pa zato, kot nekoč, domači izdajalci. Zgodovina se pač ponavlja…

Samo en “Na juriš !” ljudstva bo tokrat premalo, za zaščito lepot in vrednega v naši domovini…..Prej kot slej, bolje prej kot slej, bomo morali reči – zbogom EU !

Don Marko M

http://nemcija-napovedala-sloveniji-totalno-vojno-za-vodne-vire

p.s.
Vabljen/a si k podpisu peticije za ohranitev naših in evropskih vodnih virov, da ostanejo človekova neodtuljiva pravica in proti podivjanim kapitalistom, tudi Bruslja, ki nam hočejo to pravico vode odvzeti in si jo prilastiti zgolj zase. Milijoni smo že podpisali, milijoni bomo to našo pravico do vode branili na vse načine, če bo potrebno. Bodi pomemben delček v milijonih, ki nam ni vseeno za vse naše. Povezava te popelje do podpisa peticije :
right2water.eu
slika 450434

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
gizmus
gizmus4 leta nazaj

švabi ne odstopajo od agresije al kako...

gokel
gokel4 leta nazaj

super....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev