Kako sem nehala kaditi - 5.del

17. april 2012 ob 13:33 | 97
Marec 2011…minili so trije meseci, odkar je padla odločitev, da neham kadit. Začela sem zgubljat upanje, česar pa nisem pokazala Borisu, saj nisem hotela, da najina zveza razpade zaradi tega. Omejila sem število cigaret in pred njim enostavno nisem kadila. To je izvedljivo v prvih mesecih zveze, ko ne živiš skupaj, niti ne preživljaš celih dnevov skupaj. Tudi konce tedna sem morala delati za službo, zato sem se lahko skoraj brez problema vzdržala v njegovi prisotnosti. A to ni bilo to. Nisem nehala kadit, samo omejila sem porabo, še vedno sem bila odvisna.
Nekega dne me je poklicala znanka Tatjana in se pohvalila, da ni kadila že 20 dni in da ugotavlja, kako ji dim smrdi. Svašta, ona je bila pa ja hujša kot jaz, skoraj je mejila na verižno kadilko. Če je le imela priložnost in dovoljen prostor, je imela čik v ustih. Se mi je zdelo nemogoče, da bi ona pa lahko tako z lahkoto kar nehala, pa da ji dim sedaj celo smrdi??
Povedala mi je, da se je javila na oglas za testiranje povsem nove izvedbe elektronske cigarete Smokeless (http://smokeless.si/), ki ima tako izpopolnjeno tehnologijo, da te ne omejuje s števili potegov, škatlica ima energijo za cel dan, saj je obenem baterija, ki polni elektronsko cigareto. Povedala je, da je zelo zadovoljna. Imela je manjšo krizo pet dni, ko je pogrešala dim, tisto pristno zakajenost, a je vzdržala, saj jo je inhaliran nikotin očitno sproti pomiril.
Uau, to bi bilo pa nekaj zame! Moja zadnja šansa! Kje lahko kupim?? Preko interneta. Našla sem stran. A prvo razočaranje – kar draga varianta, sploh zame, ko sem vse navajena kupovati sproti in moram večje nakupe planirati, saj je najemnina stanovanja s stroški kar draga. Rabila sem krajši razmislek, izračun stroškov tega meseca in dovoljenega limita na računu in… naročila. Ko pa sem videla, da je ob naročilu nekaj gratis, ena tekočina, ki nadomesti za kar 40 škatlic cigaret, sem si pa oddahnila, saj sem ugotovila, da sploh ni drago. Celo ceneje, kot če bi še naprej kadila. Joj, ko bi mi le uspelo! Res sem si želela.

Tatjana mi je dala vso podporo in rekla, da morava nujno skupaj na kavo, ko dobim Smokeless, da počvekava o najinem skupnem odrešitelju pri odvajanju od kajenja. Skupaj nama bo uspelo, sem bila vse bolj prepričana.
Komplet Smokeless sem dobila po pošti ravno na 8. marec. To pa tudi nekaj pomeni, a ne?:-)

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev