Kako sem nehala kaditi - 6.del

19. april 2012 ob 11:16 | 82
8.marec 2011… sicer nisem nikoli praznovala Dan žena, tokrat pa je bilo drugače. Po službi me je kar neslo domov, saj sem pričakovala listek v poštnem nabiralniku. In bil je. Oddirjala sem takoj na pošto dvignit paket, ki sem ga tako težko čakala. Super, takoj je treba zadevo testirati, da vidim, ali bo to pravi način zame, da se odvadim smrdljive navade. In kako se to naredi?? Babji čvek ob pijači bo že dobra izbira. Poklicala sem Tatjano, kot sva se že zmenili in proti večeru šli praznovat.
Vsedli sva se v na pol praznem lokalu (večina je bila zunaj, da so lahko kadili), potegnili iz torbic vsaka svojo škatlico. Tatjana je že vnaprej pomislila na to, da bova imeli obe identični škatlici, zato je svojo označila z nalepko na notranji strani pokrovčka. Potem sem se ji pustila praktično poučit, kako začnem z uporabo, čeprav sem si že ogledala filmček na internetni strani in tudi prebrala priložena navodila.
Prvi poteg, cigareta je zažarela… ujamem ubijalski pogled natakarja tam daleč za šankom, kako se nama je hitro začel približevati. Je že skoraj zakričal nad naju, ko je moral umiriti korak in vprašati, kaj bova spili, hkrati pa je z zanimanjem vprašal, kaj imava za eno reč v rokah, pa da notri vsekakor ne smeva kadit. Tatjana mu je razložila, da zakon prepoveduje uporabo tobačnih izdelkov, česar pa midve nimava, Smokeless je dovoljena povsod.
Ker sem elektronsko cigareto že poizkusila pozimi, sem pričakovala podobno. A tokrat sem se zmotila – potreben je bil čisto normalen poteg z občutkom, pa je nastalo dovolj pare, kot bi se kadilo, da so bili moji možgani zadovoljni. Začetek dober – a počakajmo na najin drugi bambus, pa potem na tretjega… – ko se bo frekvenca uporabe podvojila…za vsak slučaj sem vzela s sabo taprave cigarete, za primer, če bi Smokeless zatajila. Pa ni, prestala je celoten večer z odliko. Ob Tatjani, ki je počela isto kot jaz, uporabljala Smokeless, sem se počutila super, niti pomislila nisem na to, da bi šla ven na klasiko. Kar smejalo se mi je. In sklenila sem, da bom resno vzela Tatjanine izkušnje in nasvete, ko mi je rekla:'Ta stara, en teden, ampak res cel teden ne hodi med kadilce. V službi spij kavo med sodelavci v kuhinjici ali pa kar za računalnikom in zraven uporabljaj Smokeless. Sodelavci te bodo zasmehovali, češ, da je elektronska cigareta zanič, da je to tako, kot bi pil kavo iz plastičnega kozarca, da se s tem ne boš odvadila od kajenja, da boš še vedno odvisna, da je to še vedno škodljivo in podobno… Kadilci se vedno postavijo v obrambo, ko nekdo izmed njih želi nehat. Globoko v sebi se vsak izmed njih zaveda, da kajenje škoduje zdravju, vendar pa to zanikajo – tudi midve sva, a ne? Saj veš, kako je bilo, ko si se z njimi družila…kako si prižgala, saj eden pa ne škoduje. V torbici imej vedno s sabo flaško s tekočino in polnilec, ker se boš počasi navadila, da škatlico polniš doma čez noč. Bolje imeti s sabo polnilec, kot ostati z nedelujočo baterijo daleč od doma. Če boš imela krizo, me pokliči, ni problema, bova šli na kavo, vem, da boš rabila mojo podporo v prvih dneh. Jaz sem jo dobila telefonsko v podjetju, kjer sem dobila v testno uporabo paket Smokeless. Stara, vso srečo, se slišiva!'
Tako je bilo prvi večer. Borisu sploh nisem omenila, kaj se dogaja, saj je bilo moje prenehanje kajenja tabu tema, ker mi ni uspelo z vsemi možnimi variantami. Se je na pol sprijaznil s tem, da pokadim malo, pa še to ne zraven njega. Komaj sem čakala, da mine en teden, ko mu bom lahko povedala, da sem skoraj zmagala.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev