Kako sem nehala kaditi - 8.del

17. maj 2012 ob 08:34 | 94
En teden brez tobaka, moja zmaga. Pa dva tedna, tri, en mesec… Sploh ni bilo hudo, saj sem imela takšno pomoč, da si boljše ne bi mogla zamislit. S Smokeless sem imela še vedno svojo ustaljeno navado s to razliko, da se nisem več zastrupljala.
Priznam, da sem nekaj noči zapored sanjala o tem, da sem spet začela kaditi. Čista nočna mora. Dnevi, ki so sledili, so bili polni strahu pred tem, kaj za vraga se mi bo zgodilo tako hudega, da bom spet prižgala. Na srečo se ni nič takega zgodilo. Pridno sem uporabljala Smokeless naprej. Polnjenje škatlice in baterije je postala čista rutina, ravno tako polnjenje ustnikov s tekočino. Ker sem bolj planerske sorte, sem pri sebi pomislila, da se vsaka stvar lahko pokvari oz. iztroši, zato sem si na zalogo nabavila še en atomizator, dve bateriji, komplet ustnikov in tekočino. Vsekakor ne bi rada ostala na ničemer, ne še. Minilo je komaj mesec in pol, zato še nisem bila pripravljena zdržat 24 ur ali celo več brez vsega. In res, po treh mesecih sem opazila, da baterijama pohajajo moči, zato sem si privoščila in začela uporabljati novi – spet prava kvaliteta. Jasno, baterije ne morejo zdržat večno.
Mineval je čas in z njim odvisnost od dima, za katero sploh nisem vedela, da obstaja. Ugotovila sem, da možgani ne razmišljajo več tako, kot so, npr. po večji nabavi v Šparu, preden sedeš v avto 'še enga prižgem, potem pa naprej' – čista brezveznost, ki jo je povzročala odvisnost od dima. Nobenega užitka pri tem, tudi neka navada ne… Dejansko sem vedno, kadar sem kam šla z avtom, 'morala' še enega prižgat, sploh ne do konca, na pol, ampak morala. Po treh mesecih uporabe Smokeless sem se zalotila, da tega več ne počnem, tudi pomislim ne več na to. Zanimivo.
Prišli so topli meseci – vsi kadilci okrog mene so pričakovali, da bom začela spet kaditi. Saj veste – spet na kavici zunaj, na sončku, brez prezebanja ob smetnjaku, pač pa za mizo poleg tistih, ki so se do sedaj lahko greli v zaprtih prostorih. Na njihovo nekakšno razočaranje nisem. Dim mi je še naprej smrdel, Smokeless mi je popolnoma zadoščal.
Celo opazila sem, da Smokeless vse manj uporabljam. S tem, ko nisem več nikogar motila, ko sem vlekla, sem tudi svoje telo manj zastrupljala in odvisnost se je počasi, a vztrajno zmanjševala. Po pol leta sem si naročila tekočino z nizko vsebnostjo nikotina in za nagrado nov komplet Smekeless, saj stalna uporaba škatlice in tudi baterij pomeni iztrošenost. Čutila sem, da nimam več take potrebe po nikotinu in bom lahko z zmanjšanjem nikotina še bližje tistemu pravemu prenehanju kajenja. In res, brez problema uporaba Smokeless s skoraj nič nikotina in moje telo ni hotelo po več! Zdaj sem vedela, da se osvobajam in da bom slej ko prej opustila tudi Smokeless. Pa se mi ni mudilo, sem se odločila, ko bom pripravljena. Lahko bi se afnala do konca s tekočino brez nikotina, ampak moj cilj je bil višji…

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev