Erepublik

12. februar 2012 ob 09:11 | 66
eRepublik

Vsak od vas je verjetno že kdaj preizkusil kakšno spletno igro kot npr. Travian, Tribal Wars / Vojna plemen, Ikariam ipd., vse te igre so, tako kot eRepublik, “browser based games”, vendar pa se eRepublik bistveno razlikuje od preostalih iger, to je spletna igra kjer lahko uresničite kakšno željo iz resničnega življenja - lahko ustanovite svoja lastna podjetja in postanete uspešen podjetnik ali ustanovite svoj lasten časopis in pišete članke ali se mogoče pridružite eni izmed profesionalnih vojaških enot ali pa, če vas bolj zanima politika, se pridružite eni izmed političnih strank in kandidirate za kongresnika, predsednika stranke ali pa sčasoma celo za predsednika države.

Iz tega krajšega opisa ste lahko spoznali, da je igro precej podobna “resničnemu življenju”, saj vam ponuja veliko funkcij in možnosti, ki jih imamo na voljo v RL in katere so večini tudi nedosegljive, vendar pa to ni vse, saj eRepublik ne temelji na “lokalnem” nivoju ampak na svetovnem nivoju, kar pomeni, da igra nima serverjev, kot preostale igre, ampak samo en “eSvet” v katerega so vključene skoraj vse države sveta in med katerimi dnevno potekajo vojne oz. bitke za regije, kjer se dnevno sklepajo zavezništva in dogovori med državami, igra kjer lahko potuješ po celem svetu in spoznavaš igralce iz drugih držav. Kot primer si samo poglejte zemjevid eSveta in meje oz. razpored držav:

[IMG]http://i1013.photobucket.com/albums/af257/Aragot/eRepublik/eSvet-1.png[/IMG]

Tudi eSlovenija ni izjema, saj smo meje svoje države bistveno razširili in tako pridobili nujno potrebne resurse, ki pripomorejo k boljšemu gospodarskemu razvoju in večji produktivnosti podjetij:

[IMG]http://i1013.photobucket.com/albums/af257/Aragot/eRepublik/eEvropa-1.png[/IMG]
Trenutno držimo regije v Italiji in Švici.


Marsikdo je tudi mnenja, da je ta igra prezahtevna, nezanimiva ipd., na začetku vas mogoče res ne bo takoj prepričala, vendar bolj kot napredujete bolj postaja igra zanimiva in ne skrbite, če igre in možnosti, ki vam jih ponuja oz. funkcije, ki jih imate na voljo, še ne poznate ali dobro razumete, saj imamo v igri, podobno kot v RL, vlado in ministrstva, ki skrbijo za posamezna področja igre in eno izmed njih je tudi Ministrstvo za socialo in šolstvo, ki skupaj s Slovensko univerzo in njenimi mentorji, skrbi za nove igralce in jim pomaga pri njihovih prvih korakih in razvoju ter dodatno pomaga z donacijami hrane in orožja, ki sta nujni dobrini za uspešen in hiter razvoj v igri. :)

Pridruži se tudi ti!: http://www.erepublik.com/en/referrer/Aperas

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
MediSan
MediSan6 let nazaj

Še še, pridruži se nam na novo

letanca
letanca6 let nazaj

niti v sanjah ne... hvala lepa.. ni mi do takšnih pogovorov in obračunavanja...

letanca
letanca6 let nazaj

a to še deluje?... uffff... sem igral pred nekaj leti...

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev