Kakšna proslava - klanjanje mogoče!

21. junij 2012 ob 20:53 | 252
Berem o odločitvah vlade, kateri praporščaki so zaželeni in kateri ne. Katera znamenja in obeležja so zaželena in katera ne. Ne morem verjeti svojim očem! Sedaj se nam maščuje tisto, na kar sem skoraj 20 let opozarjal.

Osvežimo si spomin, drugi člen naše ustave: Slovenija je pravna in socialna država. In še prvi odstavek tretjega člena: Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.

Da smo imeli ob pisanju naše ustave dovolj pameti in hrabrosti, bi v ta prvi odstanek dodali še "... je država slovenskega naroda in vseh svojih državljank in državljanov..." Ampak mi nismo imeli za kaj takšnega niti modrosti, niti poguma. Zato pa se danes lahko le zgroženi sprašujemo, katera obeležja in znaki pa so še dovoljena, in katera bodo jutri prevladala. Pod domobransko kokardo se ni umiralo za slovenski narod, pod rdečo zvezdo pa.

Zato lahko le rečem, ta proslava ni moja proslava, ta proslava mi nič več ne pomeni. Zakaj, ker smo ustvarili državo, ki je brezbrižna do svojega naroda, brezbrižna do svojih državljanov in državljank. Ustvarili smo državo, ki izganja našo mladino v tujino, ki jo hoče poneumljati in sistematično vceplja zgodovinske neresnice, ki so že večkrat usodno razdelile slovenski narod.

Naj gre na to patetično proslavo tisti, ki se želi klanjati svojemu vodji, ki je ponosen na svoje podrepništvo in ki vsak dan išče tisoč in en izgovor za takšno svoje obnašanje. Mene ne bo zraven, bo pa padel ugled v mojih očeh tudi vsem tistim, ki se bodo šli priklonit takšnemu lažnemu patriotizmu.
slika 406585

Komentarji 7

če želiš komentirati, se
klopotko
klopotko5 let nazaj

dober blog si napisal...odličen..
upam, želim si, da bo v naši državi enkrat narejeno nekaj brez kreganja, brez afer.....podtikovanj...

Merlo
Merlo5 let nazaj

zelo, saj drugače bi molčal, pa ne morem in ne bom. Saj ne gre zame, gre za vse nas, naše otroke in tudi naše sanje, ki smo jih imeli. Danes sanjamo moro!

Merlo
Merlo5 let nazaj

Malo sem gledal "proslavo". Mislim, da bo Kuntnerja že jutri pošteno sram za to, da je moral brati tako poneumljujoči tekst. Nadaljnji komentar je odveč!

osovnik
osovnik5 let nazaj

sam res pa še kar čepimo kot miši pod praznim žaklom bi blo treba lovišče zamenjat

Merlo
Merlo5 let nazaj

Samo ja lahko dodam. LP

jappa
jappa5 let nazaj

..se strinjam.....:)

Merlo
Merlo5 let nazaj

Hvala za razmislek jappa.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev