Kakšno varčevanje, za obračun gre!

17. oktober 2012 ob 12:01 | 100

Je pač naneslo tako, da prej nikoli nisem čutil potrebe, da izkoristim ugodnost zdraviliškega zdravljenja, ker pa sem se poleti poškodoval (kar precej), sem bil napoten na fizioterapevtsko zdravljenje. Klical sem na upravno enoto oddelek za vojne veterane in mi je prijazna referentka razložila, da je ta možnost ukinjena že s 31.5.2012, za razliko o pokritja stroškov dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki se ukinja 31.12.2012.

Dobro! In razmišljam takole, sam po izpolnitvi pogojev za to ugodnost, to je 50 let, nikoli nisem koristil tega. Čeprav priznam, da sem se je nekajkrat vseeno spomnil. Vendar takrat se mi je zdelo nepošteno in tudi še nepotrebno. vendar s tem ko so nam starostni križi pričeli vse hitreje padati na ramena, vidim sedaj, da bi bila ta možnost še kako ustrezna.

Vendar ne, sedaj ko bi to potrebovali, je pa prepozno! Janša se je v okviru svojega obračuna z veterani, odločil, da praska skupaj predvsem cente in eure, ne milijone, tudi tiste, ki so izginili v okviru trgovine z orožjem. Izvedel sem, da je zgolj v severovzodni Sloveniji v zadnjih letih zaprosilo za ugodnost zdraviliškega zdravljenja skupaj 200 ljudi. Pa nikar si ne mislite da so to bili le veterani. Oni so predstavljali v tej vsoti manj kot polovico, ostalo so bili vojni invalidi in žrtve vojnega nasilja.

Janša je v sebi na vsak način čutil, da ga stari teritorialci niso nikoli podpirali. Kateri stari - tisti pravi zaposleni v štabih TO in rezervni sestavi TO, ki so se po Titovi smrti celo desetletje usposabljali za osamosvojitev in ki so že leta prej iznašali orožje iz skladišč JLA in se pripravljali na trenutek, ki je seveda moral biti izraz politične volje.

Janša je vedno in zgolj zaupal le svojim pomočnikom pri trgovini z orožjem, tudi med osamosvojitveno vojno. zato sprejem ZUJF in ukinitev vsega, kar je pritikalo veteranom nikako ne gre razumeti kot projekt varčevanja temveč obračun z njimi.

Sram me je, predvsem zaradi tega ker smo Janši zaupali izjemno odgovorno družbeno vlogo pri koordinaciji osamosvojitve 1991. Sedaj vidim in sem prepričan, da je bila to huda napaka. Janši nikoli ni bilo za Slovenijo, njemu je bilo pomembno le to, kar ima že v svojem genskem zapisu: "Grem tja in sem tam, kjer je kotel bolj poln!"

Ali moram še kar koli dodati? Sam ne, lahko pa dodate vi!

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
Merlo
Merlo5 let nazaj

Lahko rečem le trikrat, strinjam se. Lep pozdrav!

klopotko
klopotko5 let nazaj

v prihodnje bo treba bolj pazit, ko bo kakšna osamosvojitvena vojna...

krucefix
krucefix5 let nazaj

niti ne,samo kaplarjemje treba povedat da so kaplarji ne generali

krucefix
krucefix5 let nazaj

Pocasi bodo vsi spregledali,ampak mal pozno bo se bojim

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev