Postajamo nekaj, kar nikoli nismo bili!

23. november 2014 ob 18:17 | 156
Priznam, da sem se ob branju nekega bloga zelo zamislil! Javna skrivnost je, da naraščajo psihoze pri ljudeh, beleži se povečano uživanje psihofarmakotikov. Registrirajo se vedno novi in novi obiskovalci psihiatričnih ambulant. Mi seveda po stari navadi zamenjujemo vzroke in posledice ter si v obraz lažemo, da je to pač davek na tempo in način življenja. Nisem v to prepričan!

Vidim, da so se predvsem mladi v begu pred temi pojavi raje usmerili v hedonizem. Alkohol, droge, tabletke, seks in gola brezobzirna egoistična naravnanost postajajo vse bolj zaščitni znak družbenih razmerij. Altruizem izginja ne samo zaradu subjektivnih temveč tudi objektivnih razlogov. Ni denarja!

Zato mi ni vseeno, da smo prišli tako daleč, da se o tem nočemo niti več pogovarjati. Prišli smo tako daleč, da bi bilo dobro, da spoznamo, da postajamo tudi kot narod en sam velik bolnik! Mladi se vseh takšnih razmišljanj izogibajo, prav po nojevsko se tišči glave v pesek. Bil je čas, ko se je, vsaj po pripovedovanju, slovenski narod cenilo. Imeli smo ime, spoštovanje in ponos. Danes smo za naše sosede le še “čuši in ščavi”. Hvala vsem našim politikom, ki so nas pripeljali v to stanje!

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
rogi2
rogi23 leta nazaj

Dokler karte igrajo vedno isti štirje igralci,samo menjajo stole ,...in maske.
Žal to demokracija ni,vidi se pa po tem,kar si napisal

Merlo
Merlo3 leta nazaj

Temida, popolnoma se strinjam!

Temida1959
Temida19593 leta nazaj

Stiske ljudi pripeljejo do marsičesa.Dokler politiki ne bodo v enakem položaju ne bo nič.:(

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev