Uresničimo naše sanje!

09. julij 2012 ob 18:50 | 115
Razprave, tudi današnje v parlamentu, potrjujejo misel, da bi bilo dobro izviti se iz primeža reakcionizma, ki nas obdaja in ki postaja vsak dan bolj zadušljiv. Ne pomaga nobeno priseganje, na logiko, zdrav, razum, etičnost. Nič ne pomaga. Bodočnost Evrope, če noče razpasti, je v smeri dveh determinant:
- za Evropejce več skupne evropske regulative, predvsem na finančno-pravnem področju, in
- za lokalno regionalni nivo - evropa regij!

Seveda je tudi še ena rešitev in sicer EU - adijo!

Za naslednjih petdeset let lahko mirne duše ugotovimo, da je država postala luksus in da je kot tvorba preprosto predraga. Zato naj jo ima tisti, ki si jo lahko privošči. Tudi vse razprave o korupciji, klientelizmu in podobnih nečednostih, odpadejo če je vodijo tisti, ki državo molzejo. Obenem pa med publiko ploskajo tem razpravam, tisti, ki so v vlogi molznih krav.

Danes je smisel temeljne družbene biti v ohranitvi in razvoju ekonomsko, kulturno družbene substance ljudi, ki se identificirajo kot pripadniki skupnega jezikovno kulturnega prostora. Poleg tega, da smo Slovenci, smo mi tudi Štajerci in ne sramujmo se tega.

Čas je, da nadaljujemo z uresničitvijo naših sanj, ki nam jih je nekdo pred dvajsetimi leti neusmiljeno zatrl. Maribor je bil v bivši Yugi deseto najbolj razvito industrijsko mesto. Danes ga je prehitel celo Trzin. Mene ne zanima, kdo je za to kriv, beli ali rdeči palček. Mene zanima, kje bodo ustvarjeni pogoji, da Slovenska Štajerska in Maribor zopet postane tisto, za kar ima glede na svojo geostrateško lego izjemne, vendar neizkoriščene pogoje. To je osrednji industrijsko logistični kompleks združene Štajerske regije.

Naj ima Ljubljana svoje trgovine, storitve, turizem, politično in dejansko prostitucijo. Za nas v tem ni perspektive. Hočemo kreativno življenje v industrijskem ustvarjanju, kulturi, umetnosti...

Ena od najbolj tragičnih posledic, ki se je zgodila Štajercem je tudi ta, da se v razmerah, ki jih je strankokracija ustvarila v zadnjih dvajsetih letih nikakor ne moremo Štajerci sami otresti, tistih, ki nas že več kot 20 let smešijo, tako s svojim početjem, ko tudi besedičenjem. Mislim na razne Kanglerje, Pukšiče, Jerovške, Žerjave, Zvere itd. Ti so lahko frajerji v slovenskem parlamentu, kjer veljajo pravila šankokracije. Če pa bi jih postavili na pravo evropsko politično tehtnico, bi hitro uvideli, da resnično nimajo možnosti, da bi s svojim načinom razmišljanja in delovanja prosperirali na primer v štajerskem parlamentu.

Tudi misel, da je v Graški bolnišnici drugi uradni jezik že zdaj prekmurščina (slovenščina), enako je v fabriki Puch Steyer. Tudi slovensko avstrijski literarni večeri v Gradcu so zelo obiskani. In prava milina je gledati in poslušati udeležence, ko govori vsak v svojem jeziku, vendar se odlično med sabo razumejo. Za razliko recimo našega parlamenta, kjer bi naj vsi govorili isti jezik, vendar se nihče ne razume. Spoznal sem, da v Gradcu tudi v gospodarski sferi, bolj cenijo Slovence, kot pa se cenimo ali smo cenjeni doma.

Naj zaključim s sposojeno mislijo: če Slovenski narod želi takšno vrsto demokracije, kot jo prodajajo razni Viranti, Žerjavi in Erjavci, naj jo ima. Če hočemo Štajerci ostati normalni, preprosto moramo iti na svoje. In z veseljem bomo tudi sprejeli vsakega, ki je našega rodu.

slika 408581

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
Merlo
Merlo5 let nazaj

deniiis, točno tako. LP

Merlo
Merlo5 let nazaj

Ne razumi narobe, mogoče bi jih lahko izločil le 10, ampak z nekaterimi napisanimi se že dolgo poznam in ko se sami menimo, jih direktno vprašam ali se zavedajo tega, kaj počno tam in kakšna jim je odgovornost. No Pukšiča se tudi tega ne da vprašati.

marko3
marko35 let nazaj

V parlamentu je devedeset poslancev z imeni in priimki,Vam pa je uspelo napisati samo pet priimkov.Slabo.

Merlo
Merlo5 let nazaj

Marko3, trije so predsedniki strank, ostale pa razen enega osebno dobro poznam in smo se o tem tudi že pošteno pogovarjali, seveda brez rezultata.

deniiis
deniiis5 let nazaj

Marko, mislim, da je Merlo naštel samo največje "cvetke" . Če bi hotel omeniti vse te komedijante, bi bil seznam predolg :))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev