V KINOMATOGRAFE PRIHAJA "PRIKRITA SKRIVNOST"

01. september 2011 ob 12:21 | 194
PRIHAJA "PRIKRITA SKRIVNOST"


Vse se je začelo konec avgusta, ko se je 16-letni fant Jan Ulaga odločil napisati scenarij in zatem posneti film. Na začetku se mu je to zdel mačji kašelj, vendar je sproti ugotovil, da bo pri tem potreboval veliko ljudi in ustanov, ki ga bodo pri tem podpirale, ter da bo za priprave potrebno veliko vloženega truda in znanja. Ker so na tem svetu še ljudje, ki ta trud izredno spoštujejo, je lahko svoj načrt izpeljeval naprej.

Po vseh uvodnih pripravah je pod okriljem budnega očesa skrbnih mentorjev začel izbirati skupino igralske zasedbe, s katerimi je prvotno začel sodelovati in pa tudi filmsko ekipo (ozadje kamere). Za njih je pripravil avdicijo, ki je potekala 4. februarja 2011. Udeležilo se jo je kar nekaj zelo zainteresiranih ljudi, ki so pokazali veliko zanimanja. Po nekaj tednih se je tako oblikovala celotna ekipa psihološkega trilerja z naslovom Prikrita skrivnost.

Kljub vsem oviram, ki so nastale med snemanjem, je upanje ostajalo in želja za ogled filma na velikem platnu, ki bo decembra 2011 v Planetu tuš v Celju. Želja, kjer bi izdelek predstavljali še v kakšnem drugem kraju v kinih ali na mednarodnih filmskih festivalih, je bila premočna, da bi ekipa prenehala. S trdim delom je bil počasi uspeh viden in film je bil posnet. Ker smo nanj zelo ponosni, ga želimo predstaviti čim širši množici ljudi, kajti s tem želimo tudi dati poudarek na tem, da tudi naša država poskuša podpirati projekte, za katere se odločimo mladi in da se lahko iz njih marsikaj naučimo in tudi pozabavamo. Nenazadnje pa pridobimo potrebne kompetence, reference za svojo prihodnost in dojamemo bistvo, da je neformalno učenje dostikrat učinkovitejše, kot pa formalno v šolah. Sama ekipa, ki se med seboj pravzaprav na začetku ni poznala, je sklenila dobra prijateljstva in vezi, ki bodo ostala večna.

Torej, decembra 2011 se bo v Planetu Tuš v Celju odvijala premiera filma in ekipa si zelo močno želi podpore in velikega obiska. Do takrat pa se lahko bralci pridružite na Facebooku kot oboževalci filma, od 5. septembra dalje pa bo znana tudi spletna stran filma, kjer si bo možno ogledati filmski napovednik, opise igralske zasedbe in ostale člane ekipe, fotografije, videe, intervjuje in ostale težko pričakovane novosti. Skratka spremljalo se bo lahko kaj se trenutno dogaja s filmom in projektom nasplošno.

Osebna izkaznica filma:

Naslov: Prikrita skrivnost
Premiera: December
Žanr: Psihološki triler
Studio: Celjski Mladinski Center & Creativita Media Pictures
Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske Komisije. Vsebina je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.
Izvleček iz zgodbe: Katja Pobrežnik (Tina Šmit) je mestno dekle, ki živi s svojo teto, s katero se ne razume najbolje. Njena najljubša prijateljica Ana (Samantha Rajh), s katero sta nerazdružljivi, si resnično zaupata vse. Naenkrat se v Katjinem življenju pripeti družinska smrt … zgodba se zaplete in razplete v seriji spletk in filmskih preobratov, film pa nazadnje slavi naslednje sporočilo: Ne dvomi vase, zaupaj v svoj notranji čut!
Igrajo: Tina ŠMIT, Samantha RAJH, Grega GOLAVŠEK, Matjaž JARC, Laura VASLE, Staša ZORIČ, Gea GRAČNER, Katja PODPEČAN, Jelka ŠTORMAN, Lara STAMENOV in Matej KASTELIC.
Režija in scenarij: Jan ULAGA
Producent: Tadej LEBIČ (supervising producer), Jan ULAGA (executive producer), Alen PAVŠAR (supervising producer), Samantha RAJH (associate casting producer)

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev