Izdelava spletnih trgovin

26. januar 2012 ob 11:09 | 76
Trgovska podjetja čedalje bolj občutijo vpliv spletnih trgovin, ki jim izdelek za izdelkom prevzemajo prihodke in kupce, ki se vse raje selijo na splet. Le-ta jim je postal dosegljiv od koderkoli, ne le iz neudobnih namiznih računalnikov, temveč se jim je preselil najprej še na prenosnike, pametne telefone in nato še na tablične računalnike. Spletne strani, preko katerih je možno tudi kupiti, so jim tako dobesedno postale resnično pri roki - oz. bolje rečeno v žepu, kjer domuje pri ljudeh čedalje več tovrstnih telefonov. Trgovci še nikoli niso bili tako priročni. A predvsem spletni.

Mnoge tuje spletne strani trgovcev ponujajo čedalje bolj udobne načine nakupov. Nemalo kitajskih ponudnikov, sicer poceni izdelkov elektronike, je namreč ugotovilo, da se jim splača ponuditi ljudem tudi brezplačno pošiljanje, pa čeprav gre le za nakup v vrednosti nekaj centov ali dolarjev. Zadovoljna stranka, ki si morda prej ni upala naročiti na neznani spletni stran izdelkov za večjo vrednost, se bo morda kaj kmalu vrnila po še druge izdelke. Računica se jim očitno izide, saj je tovrstnih trgovin vse več - in ljudje poročajo večinoma o dobrih izkušnjah z njimi.

Tudi mnogi naši podjetniki s pridom izkoriščajo prednosti spletne prodaje, ki je tako postala mnogim ključen steber prihodkov - in tudi nov vir rasti v teh kriznih časih. Pri tem pa ni pomembno le, da imaš spletno stran, preko katere je možno opraviti nakup in oddati naročilo. Pomembno je tudi, da si na spletu prisoten na več mestih hkrati - da se resnično poskrbi, da potencialni kupci naletijo nate. Bodisi da je to preko socialnih omrežij kot. npr. Facebook, Twitter, Netlog, in mnogi drugi, bodisi preko forumov, glavne spletne strani, mnogih majhnih spletnih strani, ki so namenjene predvsem posameznih nišam ali tržnim segmentom, pa do pošiljanja e-obvestil, prijavljanja na agregatorje ponudbe, preko katerih si lahko novo ustanovljena podjetja hitreje utrejo pot do prepoznavnosti in posledično večje prodaje.

Tu ne gre pozabiti še na povsem novo dimenzijo, ki se bo v kratekem razvila - in sicer prodaja preko mobilnih telefonov. Edina večja uganka, ki še manjka so namreč le še mikroplačila. Gre namreč za možnost plačevanja izredno majhnih zneskov preko telefona, ne da bi ljudje morali rokovati z gotovino ali se ukvarjati z dolgotrajnim kartičnim procesiranjem, čakanjem, ipd. A ne glede na rešitev, ki bo na koncu prevladala, je dejstvo, da so in bodo v veliki meri na ta preskok najbolj pripravljeni ravno tisti, ki bodo že prisotni na trgu z že obstoječo lastno spletno trgovino.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev