Kruh za prjatla

01. december 2013 ob 18:03 | 324
"sreča je sestavljena iz tega,da živimo za druge"


Priznam da ko sem danes stopil v našo pekarno in v njej zagledal dva fanta, ki lepita obvestilo o "kruhu za prjatla" sem na hitro pomislil,no pa bomo dobili nov kruh,najbrž kakšen polnozrnat imenoval se bo pa prijateljev kruh.
No po drugem malo bolj temeljitem pogledu na obvestilo, ki je še ležalo na vitrini pa vidim da se gre o dobrodelni akciji, kakršno smo že videli v Ljubljani in sicer z brezplačno kavo.
slika 478904


Ko sem kupil svojo štruco kruha, sem stopil do fantov, ki sta imela obilo dela z lepljenjem obvestila in pa "pregovarjanjem" kateremu gre lepljenje slabše od rok ter ju povprašal, če mi lahko razložita o čem točno se pri tej stvari gre.

Pravita, da je odziv presegel vsa pričakovanja in da je na FB-ju v dveh dneh že nekaj več kot 2000 lajkov.
Hiter pogled na njihovo stran razkrije da številka zelo hitro raste.

Se mi pa vseeno poraja vprašanje o tem, kako ljudje radi pograbijo takšne akcije jih lajkajo in objavljajo na svojih straneh to pa je tudi največkrat vse kar naredijo(no saj je tudi reklama dobrodošla) mislim pa, da če bi na koncu vsake takšne akcije vsaj polovica tistih ki so pisali o tem tudi realno pomagala bi bile spremembe ogromne.

Konec koncev tudi jaz upam da se bo veliko pekarn odločilo pristopiti k akciji "kruh za prjatla" in pomagati tistim, ki si kruha ne morejo privoščiti.
Lokalni peki najbrž že dovolj dobro poznajo ljudi ki živijo v njihovi sredini in bi se lahko tudi na podlagi tega še dodatno sami odločili komu lahko podarijo štruco ali hlebec kruha včasih verjemite mi je že žemljica dovolj.

Berem komentarje na FB-ju in zasledim tudi bister komentar, ki naj bi letel na nezdravost kruha... verjami mi dekle, bil sem že v vrsti ko sem čakal na rdečem križu na paket s hrano in nisem niti pomislil na to da ne bi vzel belega kruha in ga odnesel domov.

Kdor me pozna ve, da moram svoj nos vtakniti vsepovsod, zato sem po popiti kavi še enkrat zavil do pekarne in preveril če se slučajno naš pek ni premislil in odstranil letake.
Zaenkrat so še na mestu bom pa v prihodnjih dneh malo bolj spremljal dogajanje v pekarni in okoli nje.

slika 478905


P.S. Zanima me kaj sta se fanta uspela dogovoriti s pekom in pa predvsem če ju je le ta razumel ali je tako kot večkrat samo kimal z glavo in se smejal.

Evo danes 5.12. sem preveril situacijo in v vitrini sta bili dve še topli štruci kruha :D
slika 479139

Komentarji 11

če želiš komentirati, se
vasjad
vasjad4 leta nazaj

kruh bi moral biti po sistemu koliko centov kdo da in spravljen na polici.

MojsterB
MojsterB4 leta nazaj

saj tako tudi je, ti ga moraš kupiti, pek pa da kruh in račun v vrečko potem pa vse skupaj v označeno vitrino


iz katere ga lahko vzame kdorkoli ga potrebuje brez da komu kaj razlaga :)

zdenka59
zdenka594 leta nazaj

Včasih je bil RK ob kakšnih potresih,pa kakšnih naravnih ujmah,aja pa krvodajalstvo je bilo v povezavi z njim,za karitas nisem niti čula,zdaj pa smo v situaciji človek nima niti za kruh ,no peščica ga ima da ne ve kam z njim!!!

DonciBalonci
DonciBalonci4 leta nazaj

Sam pri sebi mislim, da "se gre" za to, da se nekam pride. Tu pa gre za nekaj čisto drugega.

arja
arja4 leta nazaj

Čakam naslednje poročanje !*****

MojsterB
MojsterB4 leta nazaj

evo ga :P

dadada123
dadada1234 leta nazaj

Mogoče bo pa uspešna ta akcija-doživela sem že v pekarni, da pridejo pred zaprtjem zvečer ljudje po kruh, ker je cenejši-upam ,da je še tako in ga ne zavržejo, kot ponekod...

MojsterB
MojsterB4 leta nazaj

mercator je do zdaj po 17 uri znižal ceno kruha, zdaj pa so se odločili da bo cena znižana šele naslednji dan...

npr. v šparovo pekarno na letališki, pa dnevno pride kamion po star kruh, sem imel možnost videti te količine kruha, ko sem jim dostavljal moko...
cena stran vrženega kruha pa je itak vračunana v tisti ceni ki jo plača končni kupec tako da jim je čisto vseeno...
p.s. edino za žitovo pekarno na viču pa vem da dnevno dostavi kruh na RK za brezdomce, pa še to bodo mislim da kmalu ukinili zaradi zapletov pri birokraciji (jebem ti zakomplicirano državo) ker naj bi morali preveč papirjev izpolniti za takšne donacije :(((

letanca
letanca4 leta nazaj

Se popolnoma strinjam z napisanim... tudi mene zanima kako bodo podelili ta kruh... ker tisti, ki nima za kruh, bo tudi maloverjetno stopil v pekarno :(

MojsterB
MojsterB4 leta nazaj

poanta teh napisov in pa reklame je v tem da se to čimbolj razširi... ko bo pač ta oseba, ki si kruha ne more privoščiti videla napis pri vhodu bo lahko vstopila vzela kruh ki bo na točno določenem mestu in odšla...

https://www.facebook.com/notes/kruh-za-prjatla/dobrodelna-akcija-kruh-za-prjatla/208932619290001

letanca
letanca4 leta nazaj

poznam že za kavo... upam, da bo se resnično razširilo...

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev