Novosti na portalu Mojvideo - različica 3

15. marec 2011 ob 13:37 | 3170
Tretja različica portala Mojvideo prinaša kar nekaj novosti in sprememb. Od zadnje večje prenove je minilo dve leti, internet je šel naprej, zato so bile spremembe nujne. Na kratko bomo razložili najpomembnejše izmed njih. Radi pa bi povedali, da novosti nikakor niso "zacementirane" in da lahko sporočate svoje pripombe, želje, popravke ipd. Mojvideo je portal, ki živi in se spreminja, zato so komentarji dobrodošli.


1. OCENJEVANJE VIDEOV
Ukinili smo klasično ocenjevanje videov z ocenami od ena do pet. Zaradi tega ocenjevanja je bilo v preteklosti med člani ogromno slabe volje, poleg tega pa se je na spletu že dodobra uveljavilo ocenjevanje tipa dobro/slabo. Sedaj torej lahko za izražanje mnenja uporabite zeleni prst gor (dobro) ali rdeči prst dol (slabo).
slika 2856142. NAJ KATEGORIJE - najbolj gledani, najbolj komentirani, najbolje ocenjeni
Sprememba je v tem, da pri določanju naj videov ne vzamemo le videov iz določenega časovnega obdobja, temveč širše. Na primer: najbolj gledani videi danes - to so sedaj videi, ki so izmed vseh objavljenih videov kdajkoli na portalu v današnjem dnevu zbrali največ ogledov. Prej pa smo izbrali najbolj gledane videe danes iz nabora samo danes dodanih videov. Namen tega je, da se na portalu izpostavi aktualna vsebina. Na primer, ko je umrl Michael Jackson, so bili nekaj dni najbolj gledani njegovi videi. Vendar pa, ker tega dne ni nihče dodal videov s to vsebino, niso bili izpostavljeni, čeprav smo na portalu imeli več sto takih videov.


3. UREJANJE VSEBIN
Poenotili smo način urejanja vsebin. Vse dodane vsebine (video, blogi, albumi, slike) sedaj urejate tako, da se vam na konkretni vsebini, na desni strani (nad oglasom), pojavijo orodja za urejanje te vsebine.
orodja4. KATEGORIJA PRILJUBLJENI VIDEO
To kategorijo videov smo ukinili, saj smo ugotovili, da je bil izbor videov, ki so se uvrstili v to kategorijo, praktično enak kategoriji “najbolj komentirani”.


5. DODAJANJE VIDEOV
Velikost video datoteke, ki jo lahko dodate, smo povečali na 175 MB. Zavedamo se, da je to še vedno malo in bomo v prihodnosti velikost datoteke še povečali, ko bodo tehnične zmožnosti to dovoljevale. Izboljšati moramo tudi kvaliteto predvajanja dodanih vsebin. Ključne besede niso več obvezen vpis.


6. NAPREDNO DODAJANJE SLIK
Omogočili smo dodajanje slik v naprednem načinu java. Glavna prednost tega načina je, da lahko uporabnik doda mnogo slik naenkrat, cele albume, in ne več tako kot prej, po nekaj slik v paketu. Zaradi tega je dodajanje slik mnogo hitrejše in bolj prijazno. Vseeno pa smo ohranili tudi star način, če je nekdo navajen nanj in ga ne želi zamenjati.7. KOMENTARJI NA ALBUME SLIK
Omogočili smo komentarje na albume slik. Tako lahko pokomentiraš cel album kot zaključeno celoto, prej pa je bilo mogoče komentirati le posamezne slike.8.PREGLEDOVANJE SLIK S TIPKAMI
Med slikami znotraj albuma se sedaj lahko enostavno premikate tudi brez klikanja z miško. Uporabite lahko le smerni tipki levo in desno na tipkovnici.


9.PREGLEDOVANJE SLIK - SLIDESHOW
Posodobili smo predvajalnik za slike (slideshow), ki je lepši in bolj prijazen. Povezavo do njega najdete na dnu vsakega albuma s slikami.
slika 285620

Predvajalnik izgleda takole.
slideshow10. ISKANJE Z ZNAKOM MINUS
V iskalnik smo dodali možnost iskanja s pomočjo minus znaka. Na primer, če želimo poiskati vse videe, ki vsebujejo besedo “michael”, vendar nočemo tistih, ki vsebujejo še besedo “jackson”, vpišemo v iskalnik “michael -jackson”.


11. DODAJANJE ZANIMIVOSTI
Vsak dan objavimo po eno ali več zanimivosti - to so objave na prvi strani, ki kažejo na zanimivo vsebino na portalu. Uporabniki sedaj lahko sami dodate zanimivosti preko zgornjega zavihka “dodaj vsebino”.12. NAJBOLJ ISKANO
Na strani “”najbolj iskano” lahko posortirate rezultate tako, da se vam izpišejo najbolj iskane besede danes, ta teden, ta mesec ali ves čas. Prej je bila omogočena samo možnost “najbolj iskano danes”.
naj blogerji


13. NAJ BLOGERJI
Na strani z blogi so izpostavljeni naj pisci blogov - izpisani so po največjem številu prejetih komentarjev na blog, po največ ogledih blogov ali po največjem številu dodanih blog zapisov.
naj blogerji14. NI VEČ SUPER ČLANOV
Ukinili smo kategorijo "super člani", saj ni dosegla svojega namena - mnogi člani so, ko so dosegli ta status, bili deležni nekih manjših ugodnosti, vendar pa so po osvojitvi tega naziva, popolnoma opustili uporabo portala. Poleg tega pa mnogim uporabnikom ni bila jasna razlika med "naj člani" in "super člani".


15. OCENJEVANJE IN RAZVRŠČANJE KOMENTARJEV
Komentarje sedaj lahko ocenjujete. Če se z napisanim strinjate, pritisnite na zeleni prst gor.
oceni komentar

Ocenjevanje komentarjev služi za tiste vsebine, kjer je komentarjev mnogo. Z razvrstitvijo komentarjev se namreč izpišejo najbolje ocenjeni komentarji.
razvrščanje komentarjev16. ZADNJI KOMENTARJI PO KATEGORIJAH
Pri vsaki kategoriji videov lahko spremljate zadnje komentarje na videe, ki so v tej kategoriji. Na primer, če vas na primer zanima “avtomobilizem”, sedaj lahko vidite zbrane zadnje komentarje samo na videe iz te kategorije. Enako velja za slike.
zadnji komentarji na kategoriji17. ZASEBNA SPOROČILA - naj dopisovalci
Če sporočil ne brišete in imate dovolj poslanih sporočil, boste med zasebnimi sporočili našli nov okvir, ki vam kaže, s kom si največ dopisujete. Namen tega je, da hitro in z enim klikom ustvarite novo zasebno sporočilo.
slika 285724


In še mnogo drobnih novosti :)

Komentarji 59

če želiš komentirati, se
ahrastn1
ahrastn16 let nazaj

mislim,da je super. pokazal bo pa čas

colonnel
colonnel6 let nazaj

BRAVO

Jcujes
Jcujes7 let nazaj

odlično, le tako naprej!

Robin
Robin7 let nazaj

kulj

Spc
Spc7 let nazaj

Lepo ste se potrudli.
Sedaj morate samo še bitrate dvignit.

a4nessaRamallo
a4nessaRamallo7 let nazaj

Super ste naredili tale portal! Vse spoštovanje

darvin
darvin7 let nazaj

končno in dobro je da je tako, bravo ...

burcina
burcina7 let nazaj

no mal novga

strelka1970
strelka19707 let nazaj

v redu,tako naprej

romy27
romy277 let nazaj

Spremembe so v redu, rada bi samo še to dodala, da bi bilo super če bi lahko še zraven komentarjev dodala kakšen čustven simbol, tako bi komentarje lahko bolj popestrili drugače pe je vse ok :-)

gokel
gokel7 let nazaj

super ste zrihtali,tako naprej.............

Ekian
Ekian7 let nazaj

15ka je super :-) Večkrat so mi bili kakšni komentarji zelo posrečeni in všečni.. pa je falil ravno ta gumb :-D

emina56
emina567 let nazaj

same pohvale za vse novosti...samo še gif slikice uredite ..

macica50
macica507 let nazaj

škoda ka ni še smeškotov:)

t0011512
t00115127 let nazaj

Zelo lepo ,da se skrbi za izbolšanje strani "moj video".

andreyziho
andreyziho7 let nazaj

v redu

Gold_Card
Gold_Card7 let nazaj

Še nekaj, Kdaj pa bo seznam za javnost

svetloba
svetloba7 let nazaj

Zelo mi je všeč vaša prenovljena stran, meni osebno je bolj pregledna in tudi lažja za uporabo - oglede, komentiranje (dobro, slabo) - število le-teh, le pisava se mi zdi malo premajhna, prejšnja je bila malce večja in drugačna. Vse čestitke in še dosti dobrih potez, ki bodo v prid vam in še bolj nam uporabnikom. Lep pozdrav, Lučka

zigazaga
zigazaga7 let nazaj

zaenkrat je vse v redu lepo

Sssagamann
Sssagamann7 let nazaj

No lepo, da ste dvignili mejo velikosti. Seveda pa komaj čakam na Full HD - 1080p in velikost okoli 1 GB :-P :D

tehtnica1962
tehtnica19627 let nazaj

pohvala za prenovo, všeč mi je...lp

kreker
kreker7 let nazaj

jup - tole pa je veliko bolje - naredite v vec jezikih in dodajte po drzavah in ste "svetovni"

cliotri
cliotri7 let nazaj

veliko boljše kot prej, vendar še nisem vsega probal........zaslužite pohvalo :D

dva
dva7 let nazaj

še nisem preiskusil, vendar ne dvomom v izboljšave, za katere si zaslužite vso pohvalo.

peki5
peki57 let nazaj

Zaenkrat se bom vzdržala komentarju,ker moram to vse prebavit in si v možgančke nastavit.So,pa novosti vsekakor dobrodošle.

zdenka59
zdenka597 let nazaj

Zanima me zakaj meni videi danes nekaj "štekajo"?

zsotler
zsotler7 let nazaj

Moram resnično pohvaliti vso prenovo...VSE je naj,naj ČESTITAM...LP

mvogrin2
mvogrin27 let nazaj

Je novo pa se bo treba navadit.

zdenka59
zdenka597 let nazaj

Zelo pohvalno za prenovo portala in vspodbujanje pozitivnosti!!!

Nincaa
Nincaa7 let nazaj

odlično. sam še navadt se morm ;)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev