Označenih in izločenih več kot 10.000 dvojnikov

26. september 2008 ob 10:05 | 490
Decembra 2007 smo predstavili sistem, ki na portalu preprečuje objavljanje videov, ki so bili predhodno že objavljeni. Sistem smo razvili predvsem zaradi tega, ker so uporabniki objavljali posnetke, ki so takrat krožili po elektronski pošti. Tako je bilo na isti dan objavljenih tudi po več enakih videov in portal je postajal zasičen z enako vsebino.

Sistem deluje na dva načina - prvi je ta, da moderatorji in administrator ročno označijo, da je nek video enak drugemu. Ta povezava se nato zabeleži in preprečuje dodatno dodajanje naknadno naloženih videov. Za ta del je potrebno posebej pohvaliti moderatorja “jacko“, ki vsakodnevno izloča dvojnike - brez njegovega dela bi bil uspeh sistema mnogo manjši.

Drugi način pa je avtomatiziran in mnogo bolj ležern - sistem primerja datoteke med seboj in če najde dvojnik, izloči novejšo različico.

Kolikor mi je znano, smo sistem predstavili pred Youtube. Ob predstavitvi smo bili deležni negodovanja in kritik uporabnikov, sedaj pa so se uporabniki že navadili nanj. Od predstavitve pa do danes, je sistem označil in izločil preko 10.000 videov, ki so bili predhodno že objavljeni na portalu.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev