Tečaj Za Vhf - TEČAJ POMORSKE RADIOTELEFONIJE PO NOVEM GMDSS SISTEMU

07. julij 2010 ob 17:47 | 243
NAVTIČNA ŠOLA F. ARNUŠ 2


31. 01. 1999 je po celotnem pomorskem svetu pričel veljati nov sistem pomorske radiotelefonije, imenovan GMDSS (Global Maritime Distress and Safety Sistem). Do leta 2004 je trajalo prehodno obdobje, po tem pa je novi sistem stopil v celoti v veljavo. Novost pri tem je, da se tečaj mora opravljati na simulatorju.

Oseba,ki želi upravljati čoln z radijsko postajo, ki omogoča selektivni klic, mora z izpitom pridobiti potrdilo za upravljanje z VHF GMDSS postajo. Potrdilo za upravljanje z VHF GMDSS dobi lahko le oseba, ki je dopolnila 16 let. Pogoj za opravljanje izpita je opravljen tečaj po izpitnem programu za pridobitev potrdila za upravljanje z VHF GMDSS postajo.

Podjetje NAUTICA, d.o.o. ima pooblastilo za opravljanje tečaja od Uprave RS za pomorstvo.
ORGANIZACIJA IN VSEBINA TEČAJA

S tečajem pričnemo, ko je zbranih 16 kandidatov. V četrtek vadimo na simulatorju, predelamo teorijo in v soboto, v naslednjem tednu, opravimo izpit. Izpit je v Kopru.
Tečaj je podprt z e - učenjem, s katerim se lahko samostojno in brezplačno seznanite z vsebino.

Vsebinsko tečaj zajema pravila o radijski službi, osnove radiotelefonije in delo na VHF - GMDSS opremi ali simulatorju.

Ti vsebinski sklopi so sestavni del izpitnega programa, na predavanjih pa se boste seznanili z vsemi vprašanji in odgovori nanje.
PREDAVATELJI

Predavajo izkušeni predavatelji, ki imajo generalno pooblastilo za upravljanje z vso opremo GMDSS in seveda bogate izkušnje s poučevanjem, saj je uspeh na izpitu 100%.
IZPIT

Izpit poteka pred 3 člansko komisijo, ki je sestavljena iz prijaznih in potrpežljivih uslužbencev Uprave RS za pomorstvo. Izpit je praktičen in poteka na enakem simulatorju kot se uporablja na tečaju. Seveda je potrebno odgovarjati tudi na teoretična vprašanja.

Poiščite več zanimivih informacj na: http://www.nautica-jadranje.si

NAVTIČNA ŠOLA F. ARNUŠ 6

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev