Čisto prava zgodba o zlatem ovojnem papirju

21. maj 2009 ob 10:42 | 271
Čisto prava zgodba o zlatem ovojnem papirju.

Zgodba govori o tem, da je pred časom mati kaznovala pet letno hčerkico, ker zapravila denar za zvitek dragega zlatega ovojnega papirja.

Bili so na tesnem z denarjem in mati se je še bolj razburila, ko je deklica zlati ovojni papir porabila za prazno škatlo in ji jo drugi dan podarila. Naslednji dan je mamico postalo sram svoje včerajšnje reakcije, a jeza se ji je ponovno vrnila, ko je odprla ...... prazno škatlo. >Ali ne veš mlada dama da, ko nekomu nekaj daruješ, naj bo darilo v škatli?< Deklici so pritekle solze v oči in ji je odgovorila: >O mamica, saj ni prazna. Vanjo sem vpihala mnogo poljubčkov, da je postala čisto polna.<
Mamico je to zlomilo. Pokleknila je in objela deklico in jo prosila za odpuščanje, za vso svojo nepremišljeno jezo.
Kmalu zatem se je zgodila nesreča, ki je deklici vzela življenje. Govori se, da je mamica obdržala zlato škatlo do konca življenja. In kadarkoli je bila obupana, ali pa imela velike težave, je odprla škatlo in si vzela poljubček od svoje pokojne deklice. Spomnila se je neizmerne in nedolžne ljubezni, ki jo je deklica zapustila.
Dejansko je bila vsakomur od nas človeških bitij podarjena zlata škatla, polna brezpogojne ljubezni in poljubčkov naših otrok, družine, prijateljev, celo boga. Nemogoče je tako dragoceno lastnino, kot je ljubezen zadržati le za sebe.

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
dusankragelj
dusankragelj8 let nazaj

Zelo lepo napisano. Čestitam !

Anna45
Anna458 let nazaj

IZREDNO

Emo_Girl17
Emo_Girl178 let nazaj

ful ganljiva zgodbica

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev