dva identična zapisa z različno globino

30. avgust 2009 ob 15:21 | 296
1)Izstopim iz stavbe. 2)Odpravim se proti vozilu. 3)Na poti vidim pretep. 4)Izognem se mu. 5)Pridem do vozila. 6)Z daljincem odklenem avto. 7)Odprem vrata in se usedem v vozilo. 7)Prižgem motor. 8)Odpeljem se domov. 9)Prispem pred hišo in zapeljem v garažo. 10)Ugasnem avto. 11)Preden izstopim še do konca poslušam pesem. 12)Odprem vrata ter se dvignem iz avtomobila. 13)Zaprem vrata, zaklenem avto, v torbici poiščem ključe od doma. 14)Pogledam na uro, 2:30. 15)Odklenem vrata, vstopim v hišo, nato za seboj zaklenem vrata. 16)Nato se sezujem, odpravim proti svoji sobi, se slečem, odpravim pod tuš, po tem grem popiti še cca. 2,6 dl vode, nato pa se uležem v posteljo in zaspim.

Na tej točki obveščam vse, ki vam komplikacije, metaforično izražanje, daljši in sestavljeni stavki in razne stavčne figure ne ustrezajo, da lahko nehate brati.

Že en sam konec je pokazal, da sva verjetno oba dojela - besede niso bile izgovorjene - le prividi so odplesali svoj ritem. Najina ekstravaganca bi se lahko vnela, pa se ni; omejena in obdana sva se iskala v hladu, med nama le kosi mesa, pa vendar vse tako zahtevno. Sedaj je bilo to za menoj.
Ko so se pred menoj dve mogočni postavi umaknile, sem vedel, da ni bilo ta večer nič prav.
Že trije trenutki so minili od zadnjih misli, pa vseeno zadovoljstvo še ni pošlo. In fokus se kljub glasnim krikom iz okolice ne ozre, čeprav se glava premakne. Verjamem, da so prav zdaj občutki vseh zbranih v tem mraku precej pristni, tako, da bi kar tekli v center tega polja in začel kričati. Te zvoki ta predstava in vsa energija je res neukrotljiva... In frekvenca s katero se menjajo vloge, ko iz enega ekstrema v drug skače vsa množica, vsi udeleženi, človeka stiski pri srcu, ta adrenalin - kot bi zagriznil v sočno mavrico - zares prvinsko doživetje!
In ko se vse štiri dimenzije zlijejo v mojo misel sem že mimo tistih žarkov, ki se plazijo iz oči.
Niso bile le sanje, v svoji peti tudi sam čutim vznemirjenje, ki se nato širi po vsej moji fiziologiji; čeprav sem sam, sem spet poln in že bližje cilju. Vso nezaupanje se je sicer stopilo v solzi iskrenega smeha, a po tvojih nekaj pogledih dvomov vsekakor ni zmanjkalo. Moj občutek lastne vrednosti namreč vseeno težko dojema, da sem danes tu le zaradi nje; represija mi sedaj narekuje dan in beg pač ne jemljem kot alternativo (v nasprotju z njo), temveč le kot postopek. Seveda žrtev mora biti - birokratizacija enostavno ne ve, kje so meje najine svobode in tudi če bi glasba utihnila midva nikakor ne bi mogla ubežati.
A vse to je nemoč v primerjavi z oblastjo, ki mi jo daje mehak pritisk plastike, ta se ne prelomi, kot njene obljube, le upogne se - in vseh šest vrat se pogumno razodene, brez zavedanja, da ne predstavljajo izhoda.
Ko sedem v naročje oddiha energija spretno prelomi tišino - moj ponos že ne more mirovati, tudi če bi osmi dan obstajal bi ga zapolnil isto pesmijo, oprosti, ampak tu pač nebi imela kaj iskati.
Tudi če bi še nebi opravil teh devet kilometrov bi sedaj pač morala biti izbrisana. Moja preteklost se namreč ne želi nabirati v hladnih predelih mošnjička - bi se pač morala bolj potruditi, priložnosti ti nisem branil, vse namige sem skrbno zrežiral. Obžalovanje naj ti poda nekaj znanja, naj ne bo zastonj, saj bi sicer moj svet v desetinki sekunde lahko ugasnil  vse kar sem verjel in vse kar bom še počel bi vrgel proč - le zate - četudi nisi bila popolna.
Mogoče pa so te enajsterice tako pritegnile, da tudi ti več ne ločiš iluzij od realnosti, morda je trans vstopil vate in te sedaj kot mene v svojem ritmu odriva in vleče, prime za vrat, vrže proti tlom, da začutiš prah, nato spet dvigne celo nad lasten ponos da pristno občutiš strah  kot da ni vse le igra.
Vem, lahko bi bila le dva najstnika, lahko bi zamenjala osebno izkaznico za nekaj požirkov opoja, vendar to tudi za naju ne bi bil izhod; jaz si namreč zares želim iz te kletke, in verjemi, da bom usmeril prav vse moči v to - tudi če potem postanem kot on; a ti še enkrat povem, da v tej čarovniji ne bom izdihnil.
Če misliš, da je pri tem njena razumskost prevladala hotenja, se skupaj z menoj motiš. Vem, da ni bil ne petek trinajstega ne kakšen drug zlovešči dan; praznina je vseeno prišla. Vsa intuicija, vsi nagoni so te tam spravili v zadrego - če pa sem to začutil le v tvojih očeh - pa mi še enkrat oprosti. Nikakor ni bil moj namen iskati okupacije zmotnih misli, je pa z uspešnostjo slednjega najina metastaza tudi naredila korak v pravo smer, saj veš, da bi primerne usluge rešile vse.
Dva tedna neprekinjene tišine bosta naredila svoje, kot sta že kdaj prej. Kaj vse sem takrat moral doživeti, ko je to preteklo. A krivdo sem nosil sam in če bi tvoj pogled prodrl dovolj globoko v moj jaz, bi se mogoče tudi ti obrnila. Ona je bila zame takrat spet izziv, a ne misli, da mi s tem dejanjem tudi sama ne bi dala zagona; ne poznaš me dovolj - jaz tako ne popustim. Četudi se zavarujem, četudi ti brez ključa nikakor nisem več dostopen, bo petnajst poskusov dovolj, da tudi tebe zdrobim - če misliš, da se lahko upreš se pošteno motiš.
Verjetno bo še najbolje, da na tej točki uresničim obljube, da zaživim svoje poslanstvo in ne ponavljam preteklih napak. Že te ni več. Če bi pri svojih šestnajstih dojel sporočila, ki mi jih je podzavest nakazovala, verjetno danes ne bi bil tu; mi tudi tebe ne bi bilo treba izpustiti, vendar razumi, ona je še vedno tu, obljublja sicer konec igre, a se kljub vsemu bojim odrešenja. Bojim se sebe, ki bo nato takšne kot si ti spet in spet hranil in nato stradal sam. In v tem strahu se pojavi nova moč, tisto, kar si se ti verjetno (ne poznam te dovolj) že zgodaj naučila obvladovati - v meni pa še vedno gori in tudi izbruhne ko je treba. In s tem bičem se nato dotaknem vseh ki so se prebili čez obzidje mojih mask - ta histerija bi te spreobrnila, niti vedela ne bi, da zame nikakor ni le igra, temveč sem to jaz.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
Anna45
Anna458 let nazaj

ZATE NIKOGAR NI?
SI PREPRIČAN?
FUL DOBRO ZAPISANO

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev