Razmišljanja

30. december 2010 ob 19:21 | 93
Razmišljam:
bog, kdo pravzaprav to je. Bogov je pravzaprav več: je krščanski (katoliški, pravoslavni, protestantski, evangeličanski,...), je muslimanski, hindujski, budistični, in še preostalih nekaj. Pri tem se mi pojavlja vprašanje kateri je pravi. Po moji logiki ne more biti nekje na nebu več enakopravnih bogov. Katoliki govorijo, da kdor ne moli njihovega boga ali moli celo drugega, bo šel v pekel. Se pravi, če moliš alaha boš šel v katoliški pekel, če ne moliš nikogar boš šel prav tako v pekel. Če moliš katoliškega boga, boš šel v muslimanski pekel itd. Iz tega lahko zaključim, da nihče ne bo videl nebes - niti papež v Rimu in njegovi uslužbenci kardinali.
Ljudje različnih ver se slabo prenašajo med seboj, pogosto se sovražijo ali celo pobijajo. K temu jih spodbujajo voditelji različnih ver. Zakaj njihovi nadrejeni tisti bogovi v nebesih tega ne preprečijo.
Še nekaj me sili k razmišljanju in sicer vzamemo katoliškega boga:
Cerkev trdi, da samo bog odloča o življenju - zakaj se rodi toliko pokvarjenih otrok, če je to njegovo delo, zakaj umre toliko staršev in zapustijo majhne otroke.
Če bog upravlja z vremenom - zakaj pada dež tam kjer so že poplave in ne tam kjer je že dolgo suša.
Bolj ko razmišljam, bolj vidim, kako Cerkev že 2000 let ......

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev