Home sweet home!!! Slovenija – moja oaza!

07. februar 2013 ob 08:35 | 129
No, počasiiii… Naj »kufre« najprej odložim. Ko si takole dolgo z doma, ti še pajki pridejo nasproti. Počasi eden, pa po eden. Da se ne ujamem komu v mrežo. Vsaj nekaj vas je, ki ste me veseli, da sem spet doma. Kam sem metlo odložila, sem že pozabila? Sesalec pa še prahu več ne vleče. Saj smeti ni, so samo prašili tri tedne.

Hladilnik je prazen… Torej v »štarcuno«… Še k sreči, da smo v Sloveniji. Vsaj kameljih zrezkov ne bo, na mesnem oddelku pod »šipo«.

No, kje sem ostala? Aha, pri kovčkih… Uh, nekam veliko jih je.
No, ampak, priznajte tisti, ki greste na dopust z avtomobilom, pa vlečete vso kramo zraven. Jaz pa sem omejena na predalčkanje in tistih 20 kg na »kufer«. Pol pa če ti znese, jih lahko vlečeš zraven kolker hočeš. V vsaki roki tri in če zdržijo rokce in koleščki, gre.

No, odšla sem s tremi – beri, velikimi in prišla še z dodatnim, manjšim nazaj. V njem so le krasni spominki. Opa, ampak garantiram. Ni notri nič usnja - ala krokodil kožca ali kačja, vzorčasta kilometrina. Ker se mi je svet obrnil na glavo, ko sem videla tam dol v Afriki farmo krokodilov, samo zato, da se lahko gospoda poti v usnju – fej vas bod. Pa to sploh niso tisti elegantni, dolgi krokodili, ki znajo tako divje ujeti plen. Ampak so zavaljeni pujsi, ki so vzrejeni v zelo kratkem času. Tako, da kdor kupuje takšno usnje, naj samo spomnim, da ni kaj dosti vzdržljivo. Ker ni kilometrine v njem. Kaj šele odpornosti na vremenske razmere. Tako, da tudi volan v avtu, bo iz tega usnja kmalu »fuč«.

Ampak sem si lepo zvila – ne travo, ampak nekaj njihovih krasnih papirusov… Pa tudi pesek sem si upala »prišvercat«… Torej se to šteje, kot »ukradena zemlja« in imam sedaj v stanovanju puščavo.
Pol ne rabim več dol na to noro vročino. JUHU!

Hvala Bogu, da sem doma v zeleni deželi. Ej…en moment! Že hitim ven na zrak in poljubim zeleno travo, objamem prvo drevo in stečem do prvega izvira pitne vode. Dokler bomo imeli to troje, bomo živeli… Ampak res živeli! Denar ni vse in nafta tudi enkrat presahne.


No, se grem sedaj objemat z drevesom… Pa se javim s spomini v nadaljevanju, nekje v prihodnjih dneh. Moram najprej izkoristiti in se še enkrat zavedati, da imam doma pravo oazo. Ne pa, da jo iščem tam sredi puščave. Tak, da me Afrika res več ne bo otipavala))

Snegec je, tko da bo malo trajalo, da travo najdem….sem že opazila včeraj z letala, da je Slovenija čisto bela…. Tako, da je tale temperaturna sprememba zopet šok zame… Počasi se navajam… Ker me je v 21 dneh v Afriki precej pregrelo)

Ja Slovenija – bi lahko bila oaza sredi puščave…. Moja ljuba Slovenija - zdaj vem od kod lepote tvoje))

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
lovermenn
lovermenn4 leta nazaj

dobrodošla doma

princessss
princessss4 leta nazaj

hvala, sem res vesela, da sem doma

tigers
tigers4 leta nazaj

Lepo podoživeto in nestrpno čakam nadaljevanje!

princessss
princessss4 leta nazaj

bom še precej dodala, obljubim....z veseljem kar sem lepega in malo manj lepega doživela na črni celini

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev