Krokodili ne trzajo na blondinke. Morda sem še edini živi dokaz:)

17. marec 2016 ob 14:10 | 290
Zunaj zelo rahlo že diši po pomladi, danes pa res... A bom vseeno morala skočiti nazaj po spomine tja v januar. Na otok večne pomladi Tenerife... Nazadnje sem vam obljubila krokodile, pa nadaljujmo pri njih...

Še prej se bom obula. Za bose nogce, na vročih tleh bo še čas. Tokrat pa bo potrebno sesti za volan in prevoziti nekaj km do krokodilov. Pa dobro je, če imamo kakšen oklep več okoli sebe, ko gremo na ogled teh zverinic... Krokodilov v naravi ne bomo iskali, niti jih tukaj na otoku ne bi našli, saj jim vulkanska tla ne ustrezajo. Imajo pa Tenerife kar 5 avtohtonih vrst plazilcev, ki pa niso nevarni. Na otoku sturpenih živali ni. Torej gremo, kar v Loro Park na S, v mesto Puerto de la Cruz.

Pa pojdimo! Zapuščamo najjužnejšo obalo Tenerifov. Uro in 45 minut vožnje do S. Ni se težko orientirati. Edina dvopasovnica, ki jo je bilo možno speljati preko tega mogočnega vulkana je vzdolž južne obale, preko SV, kjer leži glavno mesto Santa Cruz. Ni to on Cruz iz Santa Barbare:)) Sem preverila in povprašala tudi domačine:) Pa vse tja do S otoka.

Ko te na avtocesti prehiti limuzina, pomeni, da res gremo na ogled nekaj dolgega:)) Dvema se je mudilo izreči usodni DA. Moja Corsa pa je imela 14 dni časa, da lepo počasi prečesa po dolgem in počez tale otok.

slika 553941


No, ker nisem ženska, ki vozi počasi...omejitev hitrosti pa je tukaj tudi le 120 km na uro, zaradi močnega vetra...smo vseeno hitro na S...

slika 553942


Pred nami je Puerto in še nekaj veličastnega vam razkrivam v ozadju. Pico El Teide ali kot mu pravijo domačini Bela gora ali Beli stožec. Bela zato, ker je večino časa prekrit s snegom. Ognjenik, ki jemlje dih. Tokrat pogled nanj s S, a jaz vas bom peljala tja z J. Men paše z juga vse dost lepše...tudi pri moških:))


A mi zavijamo navzdol! Pazi zdaj!

slika 553939

Kdor bo priden ob meni, ga peljem levo v hotel. Kdor pa ne, pa greva naravnost v Atlantik...je na S še hladnjeje v njem... Bom prec ohladila kakšnega (p)tiča...


A, da vas potolažim.... In vam čisto potihem prišepnem.. Če blondinki NEŽNO zaupaš, te DIVJE zapelje v neznano....
Lahko pa mi malo manj zaupate in vas divje zapeljem v desni ovinek...:))
slika 553940


Ceste so mi sicer v tujini že znane, avto malo manj, zadnjih sedežev res še nisem uspela preverit:))

Kaj ste mislili, da ne bom speljala tega naklonskega ovinka? Ah...ta divji ovinek mi je poznan že 12 let. Nisem prvič tukaj... Glej še obala je podivjala:))

Pa naj bo divja blondinka, divji ovinek, divja obala...tako smo le pripravljeni na divje krokodile!


Še en krožni in že smo sredi mesta, pred Loro Parkom, kjer moj zaspanec že čaka in srčno upam, da danes bedi:))

slika 553938


Če bo koga med vami strah, ga bom nežno prijela za roko, stisnila kakšen vroč poljub na nežno lice.... vse ostalo pa je odvsino od spleta okoliščin.

Naj vam zaupam, da sem se sama ustrašila že samo bronastega kipca krokodila in to kar dvakrat, !2 let nazaj v istem parku kot danes. S tem, da so me letos dobili na novo mino. PAZI! Celoten terarij z akvarijem so prestavili čisto na drugi konec parka. Kipec pa je dosti večji, kot je bil pred 12 leti in v veliko bolj plenilski pozi kot takrat! Res jim je uspelo, blondinko zopet premikastit! No naj jim bo...ni pa moškega, ki bi mu to uspelo:)) Če mi moški diha za ovratnik, še sanja se mu ne, od kod mu sledi moj napad;)


Krokodil predstavlja največjo nevarnost zaradi izredno dobrega zlitja z okolico, od katere ga težko ločimo. Še večjo nevarnost predstavlaj v vodi. So izredno dobri plavalci in imajo to posebenost, da v vodi izredno dobro vidijo. Vid jim je najbolj razvito čutilo. Dobro tudi slišijo. Imajo pa slabo razvit vonj, tip in okus. So mesojedi in pojedo vse, kar lahko premagajo. Čeprav se zdi zelo počasen, pa lahko svoj celoten trup dvigne v sekundi, ko gre za napad. To uporablja predvsem pri svojem lovu na svojo nič hudega slutečo žrtev. Napade lahko tudi človeka, če se mu ta preveč približa. Eden najbolj znanih lovcev na krokodile, žal že pokojni Steve Irwin, nam je podaril ogromno zanimiv in nevarnih zgodb teh plazilcev.

Znanstveno ime Chrocodylus izhaja iz Grške besede Krkokodialos, ki v prevodu pomeni "pesek, ki se plazi". Danes živeči krokodili se razvrščajo v več skupin: pravi krokodili, aligatorji, kajmani in gaviali.


Najprej gremo na obisk h kajmanom. Ti so vrsta krokodilov, manjši, krajši, elegantni in dosti bolj gibčni. Pravi mali atleti, jim jaz pravim. Dosti lepši na pogled, prav vzljubiš jih, ko jih opazuješ med igro. Radovedno so se plazili in lovili po terariju... Poziranje jim je šlo dobro od čeljusti in zob:)) Hvala vsem za lep nasmeh! Saj bi vam dala poljub v slovo, samo bojim se, da bi bilo to res zadnje slovo:))

slika 553934Poznamo kar nekaj razlik med krokodili in aligatorji...

Krokodili imajo najmočnejši ugriz od vseh živalskih vrst, saj je mišica, ki zapira čeljust izredno močna.

Krokodil ima gobec oblikovan v obliki črke V, aligator pa v obliki U-ja.

Poleg tega krokodil kaže spodnje in zgornje zobe tudi, ko ima gobec zaprt, česar pa pri aligatorju ne moremo videti.
Plazilca sta sicer daljna sorodnika, ki sta se razvijala vsak po svoje v različnih okoljih.

Aligatorji živijo v prosti naravi le v ZDA in na KItajskemi, medtem ko so krodkoli lahko prisotni povsod.

Aligatorji so tudi manj agresivni, kot krokodili.

Krokodili lahko živijo tudi v slani vodi, aligatorji ne morejo..

Imajo zelo počasen metabolizem, brez hrane lahko preživijo tudi mesece.

Že v leglu pa so krokodili zelo ogroženi, saj le 1 % krokodliov odraste in se razvije iz jajca. 99% jajčec pa pojedo ptice, ribe in odrasli krokodili.

In da vidim, če je moj zaspanec danes res pokonci? Mah kje pa, veš, da ti ni sem verjela, da boš res... Moškim ni za verjeti vsega....

slika 553935In sedaj tisti, ki me je znova vrgel v zrak in na stran.... zopet je tako ležal za grmovjem ob poti, lepo razstegnjen... A kmalu sem spoznala, da krodili ne trzajo na blondinke. Morda sem še edini živi dokaz temu:))

slika 553936


Sem si rekla, pa da zberem jaz to tono poguma in se postavim takole mu pred oči. Pa bom jaz danes tebi živa tarča, plen le za enkratno uporabo:)) On pa, niti trznil ni. Njegov pogled je bil izostren v levo.
Iz bontona sem si snela še sončna očala pred njim. Da bi bila tako iz oči v oči, kot prava zaljubljenca.. Spet nič...zaznal je le z enim očesom, trznil spet ne...

Pa kaj mu je?
Pa grem le malo bližje, tako na otip...morda pa potrebuje umetno dihanje? Dam mu roko direkt v gobec, roka cela. Mu hočem gobec zapret in ugotovim, da je samo kipec;)

slika 553937


Pol pa če ne drugega, pa vsaj za trofejo, ga divje zajezdim, no če že hočete "zajaham" po domače:))) Priznam pred tem decom je blo pa res treba noge dat kar precej na široko:)) Je bil kar precej širok čez trup... Sem čutila v mednožnih mišicah:)) A v tistem trenutku pazi! Ko sem jaz telovadila nad njim, sem tudi močno zaupila... s takim krikom, sem povzročila cel kaos sredi parka, a tega krokodila še vedno nisem prebudila... Zakaj je bil moj krik, tako odmeven? Ker sem se vsedla na najbolj vročega tipa v svojem življenju.... jaaaaa ta baker se je na soncu toliko pregrel, da se je men tazadna že skoraj dimila:))
A za tole trofejo se je bilo vredno potruditi tudi tisto peklensko žganje... saj sem le ujela pravega krokodila in seveda PREŽIVELA!Jaz bi vam srčno rada to sliko tudi pokazala in delila z vami ta vroči krik...., ki je na nek način bil tudi strasten plenilski užitek. A žal...je meni pred tem zmanjkalo baterije na fotoapratu in smo slikali z mobitelom. Ta mobitel pa nam je bil ukraden dva dni pred odhodom domov. Jah čisto zares:(

In kako naj jaz zdaj brez slike dokažem, da me ta krokodil ni požrl, ampak nažgal?:) Res mi nihče ne bo verjel...;)

In tako je ta edini dokaz ostal v krempljih krokodila. Je že tako želel.... Verjetno si je mislil. Si si pa ti mala bjonda preveč drznila, da bi me takole krotila. O jaz si drznem dosti več, samo okoliščine morajo biti temu primerne:)) Če znam moške krotiti, zakaj bi bil krokodil izjema?

Morda pa ima moj kroki danes takšne misli?

Vem sam sem kriv, da spet na prepihu vetra, iz severa stojim... Ti si spakirala na jug , jaz tu drhtim!
Nič več razlogov nimam, da bi udihnil še. Ti si vzela s seboj. vse odtenke moje mavrice...

O ja vem....

Zdaj dal bi mi vse, a žal prepozno je... Da bi lahko kdaj, vrnil najin čas nazaj. Drobi se mehka duša, pod težo starih napak. Zdaj dal bi mi vse...

Hasta la vista moj kroki:))) Morda spet čez 12 let....


Uh, tale je pa res dolgi blog.....no, saj po vsem tem so krokodili še vedno ostali dolgi:)))

Komentarji 12

če želiš komentirati, se
tigers
tigers1 leto nazaj

Spet potujem s tabo. Krasna, pogumna in ljubeča ženska si. V vsem vidiš lepoto. Ženska ob kateri ne more nikoli biti dolgočasno.

princessss
princessss1 leto nazaj

Prebala, malo postala zadržana in rekla bom takole:))) Če gledaš s srcem, vidiš mnogo več, občutiš mnogo lepše.... takrat postane svet spet čist;)

tigers
tigers1 leto nazaj

V tebi je skrita prava lepota

princessss
princessss1 leto nazaj

;)

KANIBAL
KANIBAL1 leto nazaj

Saj sem vedel.
Da te bo po krokodilje nažgal.
To spada v scenarij izleta z doplačilom...
Kdaj vodiš naslednji izlet tja dol?
Mogoče pa šrišparam od penzije in se grem dol učit novih tehnik...

princessss
princessss1 leto nazaj

Težka bo....dovolj je bilo dvakrat, ostal bo le lep spomin:)
Ti pa imaš toliko časa, da si lahko celo leto dol:)) Priporočam, klima prav ustreza in za nekatere postanejo kanarčki novi dom...

princessss
princessss1 leto nazaj

Letos sem precej ljudi spoznala tam,, ki so si kupili apartmaje celo v hotelu... Eden izmed njih, je prijeten gospod Norvežan po rodu Jack, ki sva vsak dan skupaj igrala petanko in si zvečer priigrala celo šampanjec, ki mi je dejal takole. "Če prideš drugo leto zopet, si vedno dobrodošla tudi pri nas." In sem si v srcu rekla, ko bi vse bilo tako enostavno, pa ni:) Ostal pa bo kontakt vsaj preko gmaila...

KANIBAL
KANIBAL1 leto nazaj

Jejhetana, sem mislil da si vodička ki reklamo dela za 'kanarčke'....
Malo prestar sem, da bi se selil tja dol, ko so bile te stvari še cenovno ugodne sem moral hodit v šolo, pa delat.... Pač nisem bil princ, pa bi ne imel nič proti, sploh če mi ne bi bilo nikoli potrebno zasesti prestola. To bi bil žur (a se še reče žur?)!
Ko smo pri sedenju na prestolu in kroklodilu pa še tole: tistega krokodila tam dol toliko punc pojaha, da bi se že obrabil, če bi biliz bakra. Že v bronasti dobi so ugotovilii da si s čistim bakrom ne da kaj dosti pomagati. Niso poznali elektroke in niso streh oblačili v bakreno pločevino.
Zanimivo pišeš, princeskasto, malo z višav. Saj je prav. Tudi lovci splezajo na 'visoko prežo' ko gredo ustrelit kakšnega kozla.
Ali pa krokodila.
Princip je isti, vse ostalo so nianse!


Tudi tole besedilo se bere in sliši med vrsticami, mogoče ti pa rata slišati neslišno.
Tale petelin ima žlahtno patino, prav kot imajo bakrene strehe zelenega volka.....
Cel živalski vrt nastane, ko te nažge bakren krokodil!

borigi
borigi1 leto nazaj

Ti princeska, se mi zdiš da si kajmanka. Hitra, drzna in igriva... z rahlo opečeno ritko seveda ;-))

princessss
princessss1 leto nazaj

Praviš kajmanka....ja lahko bi se našla kakšna podobnost:)) Sem jo hladila pol doma v Sloveniji:))

simontin
simontin1 leto nazaj

@princessss se je zaljubila v krokodile, mi pa vate;):P
Lepo te je brati, da človek vzljubi še vsako piko in klicaj v blogu:P

princessss
princessss1 leto nazaj

Morda sem se pa malo res:)) .....hvala ker bereš....tudi pike in klicaje:))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev